Gitari Ucak Ile Bir Yere Goturen?

Uçağa alıyorlar diye biliyorum, yanınızda kabine sokabilirsiniz diye düşünüyorum. Ben bir gitarımı Gigbag ile uçağa almıştım, eskidendi ama, değişmiş olabilir.
 
hocam eğer el bagajı olursa yani 5kg diye biliyorum sınırı yanınıza verirler.ben 15kg lik gitarımı yanımda getirmiştim.adam yanımda bulunan koltukları satmadı , sebebide kargo kısmında zarar görmesinden korktu :D
 
Birçok kez amerikaya gidip geldim. her seferindede gitar vardı yanımda. Hardcase veya gigbag farketmez, hertürlü sokarsın uçağa. Genelde tam uçağa girer girmez hosteslerin yolcuları karşıladığı yerde bebek golf arabaları vs.. koymalık dolaplar mevcut. Eğer oturduğun yerin tepesindeki yere koyamazsan hosteslerden birine bu dolaplara koymalarını rica edebilirsin.
 
Merhaba,
Son zamanlarda THY ile gitar taşıyan oldu mu forumda?
Araştırmalarım genelde bir sorun çıkmadığı yönünde. THY'nin sitesinde şöyle bir yazı var.
  • Müzik aletinizin büyüklüğü kabin bagajı ölçülerini (23x40x55 cm) aşmıyorsa müzik aletinizi yanınızda kabin bagajı olarak taşıyabilirsiniz.
  • Müzik aletinizin büyüklüğü kabin bagajı ölçülerini (23x40x55 cm) aşıyorsa enstrümanınızın kabinde taşınabilmesi için ekstra bir koltuk satın almanız gerekmektedir. Bunun için müzik aletinin ağırlığının 75 kg aşmaması ve en fazla 50x50x67 cm boyutlarında olması da gerekmektedir. Daha büyük olan müzik aletleri kargo bölümünde taşınmaktadır.
Herkes THY'nin bu konuda anlayışlı olduğunu söylüyor. O zaman yukarıdaki yazılar tamamen prosedür mü yoksa THY'de mi sapıttı son zamanlarda?
 
Sanırım başlık güncelliğini yitirmiş durumda, umarım arify34 arkadaşımız gitarıyla birlikte sağ salim bir şekilde uçuşunu gerçekleştirmiştir.
Yine de yardımcı olabilir diye başımdan geçen olayı anlatayım.
2014 Şubatta THY ile Avrupa dönüşü sırasında uçağa hardcase ile gitar soktum. Boyut ve kilo sınırlarını aşan bir durumdu. Check-in yapan memura içinde gitar olduğunu ve kabine almazsam zarar görebileceğini, benim için değerli olduğunu belirttim. Kendisi sorumluluk alamadı, amirini çağırdı. Amiri gitarı sokmama izin verdi. Hatta uçağa binmeden önce hosteslerden ricada bulundum. Beni öncelikli olarak uçağa aldılar, bu şekilde hardcase'i güvenli bir şekilde rahatça uygun yere yerleştirdim.

Bu durum istisna bir durum muydu bilmiyorum. Gerçekten çok anlayışlı davrandılar. Sanırım havaalanında çalışan memurların anlayışına ve insiyatifine kalan bir durum.
 
Selam arkadaşlar, sizden acil bir cevap bekliyorum. Genelde THY ile gidiyorum, kabinde gitar götürmekle ilgili sıkıntım olmadı. Yarın Pegasus'la yurt dışı uçuşum var sizce softcase içindeki elektro gitarıma kabinde izin verirler mi?
 
Ben Almanya'dan Türkiye'ye THY ile 3 gün önce döndüm. Aldığım gitarın sapını gövdeden çıkarıp çantama güvenli bi şekilde koymuştum (dağcı çantası içinde tişörte sararak). Gövdeyi ise yanımda getirdim ve oturduğum koltuğun üstündeki yere koydum. En kötü ihtimal olarak böyle bişey deneyebilirsiniz.
 
Geri
Üst