Lamba Tavsiyesi

Merhabalar. Evimde kullandığım Laney marka LC15-100 model amfimin lambalarını değiştirmeyi düşünüyorum. 2xEL84 ve 3xECC83 lamba var üzerinde. Stok lambaları değiştirip daha kaliteli lambalar takmayı düşünüyorum. Ama şöyle birşey var ki lambalı amfiler hakkında pek bir bilgim yok nedir ne değildir. Sadece kullanırken dikkat edeceğim şeyleri biliyorum aşağı yukarı. Vaktinizi ayırıp bilgi verebilirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim :)
 
Bende de LC30 var.. Amplifikatörünü üzerindeki lambalar bence zaten yeterince kaliteli. Bozulmadan değiştirmeyin derim..

Lambadan önce, kaliteli bir 1x12" kabini tavsiye ederim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Kabin olarak hangi marka tavsiye edebilirsin dostum ve bütçemi de çok aşmayacak şekilde olursa daha iyi olur en fazla 800 TL civarı olabilir yani
 
Ben açılmış olsun ve değer kaybetmesin diye ikinci el almaya çalışırdım.. İçinde Vintage 30 veya G12H30 olan bir kabini tercih ederdim herhalde..
 
Kullanım miktarına göre 5-10 yıllık devirde tüpleri yenilemek iyi olur. Değiştirirken de set halinde değiştirmek en iyisi. Rus malı Sovtekleri tercih edebilirsin. Ebay'de set olarak ta satılıyor birçok marka amfinin tüpleri. Amfi firmasının tercihleri (kitapçığında belirtiyorsa) de iyi bir başlangıç.
 
tüpleri değiştireceğim diyorsanız svetlana alabilirsiniz şu ana kadar 5 marka denedim (sovtek,tad,jj tesla,electro harmonix,svetlana) en iyisi şüphesiz svetlana idi.bulabilirseniz svetlana almanızı şiddetle tavsiye ederim....
 
Tubestore guzeldir, JJ/Tesla alacaksaniz eurotubes'dan siparis verin, faturada dusuk fiyat gostertebiliyorsunuz, su ana kadar lambalarimi hep oradan aldim, her amfiye JJ/Tesla uymayabilir tabi.
 
Rus malı tüplerden şaşmazsanız sorun yok bence. Ciddi yüksek volüm ve yüksek kalite gitarlarla konserlerde çalmadan tüpler arasındaki farkın vereceği ton farkları hayatınızı etkilemeyecektir.
 
Aslında şöyle bir plan var kafamda daha açıklayıcı anlatayım. Elimde olp marka gitarım var ve satıp meksika fender strat almayı düşünüyorum. Bu düşüncemden dolayı kafam biraz karıştı. Acaba lambaları mı değiştirsem yoksa yoksa amfimi bir fender amfiyle mi değiştirsem? Bu daha açıklayıcı oldu galiba biraz karıştı konu :D
 
Fender markalı gitarınızı, Sovtek lambalı bir LC15 ile kullandığınızda amplifikatörünüzün havaya uçacağını sanmıyorum.. :)

Gitarınızı alın, gidin bir kaç Fender amplifikatöre(Örneğin Blues Junior) takın.. Sesini daha çok beğenirseniz, amplifikatörünüzü satarsınız, Fender alırsınız..
 
ben de aynı düşüncedeyim lambaları değiştirerek kulakla duyulur çok bariz bir fark olmaz ama iyi bir lambanın kayıp verdiği elektron sayısı az olunca haliyle armonikler daha iyi duyulacaktır...
 
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Kararımı verdim gitarımı aldıktan sonra amfimi değiştireceğim (blues jr. vs). Fender'e Fender mantığı kafama yattı. Tekrar çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için :)
 
blues junior tıkanık amfi bence ama siz bilirsiniz yine de bu arada çok güzel ikinci el deluxe reverb ler var hot rod lar var gitardan önce amfi gelir benim hayatımda amfi iyi olduktan sonra gitar orta seviye bişey olsun (1500-2000tl) arası tamamdır benim için tabiki gönül ister ki bi 7 telli bir vigier ve bogner uberschall ım olsun ama ikisini önüme koysalar önce amfiyi seçerim.. kolay gelsin iyi forumlar
 
Geri
Üst