Studio Project B1 Condenser Dip Gürültüsü Sorunu

S

solistmusic

Merhabalar, bugün bir Studio Project B1 Condenser mikrofon satın aldım, aldığım yerde arkadaş gözümün önünde denedi sorunsuz çalışıyordu. Ancak eve geldim ve M-Audio FastTrack 2 Usb ses kartıma aleti takıp phantom power'ı açtığımda yalnızca "tısssssss" diye bir dip gürültüsü duyuyorum. Kayıt yapmayı denediğimde de aynı dip gürültüsü kayıtta algılanıyor ve yalnızca teneke gibi benim sesimi algılıyor. Kablomda sorun var desem, dinamik mikrofonumu sorunsuz bir şekilde çalıştırıyor, phantom power da sorun var desem o da çalışıyor. Bu iki aleti de daha önce kullanan arkadaşlar var, gayet memnunlarmış. Sizce sorun nedir? Mikrofon bozuk olabilir mi? şimdiden teşekkür ederim.
 
Hocam yanlış biliyor olabilirim ama sanırım fast track usb 2 de 48 volt desteği yok.
Condenser mic. ler 48 volt desteği olmayan ses kartlarında çalışmaz diye biliyorum.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Merhabalar hocam, ilgin için teşekkür ederim ama fast track usb 2 lerde +48 phantom power desteği var, zaten o olmadan çalışmıyor dediğin gibi. Onu açtığım zaman sürekli "tıssssss" sesinden başka bir şey duymuyorum. Kafayı yicem o kadar para verdik, tısslıyo alet sadece :)
 
Rica ederim umarım sorunu halledebilirsiniz :)
Bizde studyoda b1 ve m audio firewire solo kullanıyorduk böyle bir şeye rastlamakdık.
Mikrofonda bir sorun olabilir belki.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Hocam benim aptallığımmış :) Satın aldığım arkadaş sağolsun gece evime kadar geldi, çözdük sorunu. Bu mikrofon diğerlerine göre biraz fazla hassasmış ve diyaframı nefes algıladığında anında kendini kitliyormuş. Phantom Power'ı kapatıp açınca sorun düzeliyor :) Pop Filter ile kullanmak şart yani anlayacağım :) Yinede çok teşekkür ederim, iyi çalışmalar..
 
Sorunu halletmenize sevindim.
Biz studyoda pop filter kullanmadan kayıt alıyorduk sıkıntı pek olmuyordu.
Ama tabiki filter ile kullanmak daha sağlam oluyor.
Kolay gelsin :)
 
Geri
Üst