Tremolo Stabilizer nedir ne işe yarar?

Bende çok merak ettim bu aleti.
Ama özelliklerinden anladığım kadarıyla bu özellikleri getiren bi alet floydrose'u tamamen sabitliyor demektir. Yani tremolo kolunu kullandırtmayan. Yada çok sert yapan bir alettir tahminimce. Gerçi steve vai rahat rahat kullanıyorsa vardır bir sırrı. Ama anlayamadığım mesela biz bir teli bend yapınca diğer teller etkilenmiyormuş. Teli bend yapmak tremoloya baskı uygular. Sanki tremolo kolunu hareket ettiriyormuş gibi. Bu baskıyı sıfırlaması mantıklı mı sizce? :S Ayrıca bu bend yaparken diğer tellerin tune'den çıkması aslında çalımda kullanılabilecek bir şey. Herneyse. Bende araştıracağım bu aleti.
 
Kullanmış biriyle konuştum işe yaramaz bir alet dedi.Zaten steve vai nin tremoloyu zorladığı kadar zorlamazsınız 3 aya 100$ verip köprü değiştirmeye gücü yeten yapar tabi.
 
Arkadaşlar eski mesaj olduğunun farkındayım. Arama yapmama rağmen genelde kaba taslak konuşulmuş...

Zira bugünlerde tremsetter almak düşüncesindeyim. Acaba o günlerden bugüne bizzat tremsetter tecrübe eden oldu mu?
 
bende hep düşünürdüm bu adam (steve vai) bu kadar tremoloyla oynuyor dakikalarca elini çekmiyor ama hiç bozulma olmuyor belliydi böyle bişey kullandığı , benim aklıma gelmişti zaten :LOL: , şaka maka bu backstop satılıyor mu dünya da biyerlerde?
 
ben de bundan var bi tane. ne işe yaradığına gelince şimdi diğer yaylarla beraber kullanılıyo zaten resimlerde göstermiş arkadaşlar ama üzerinde isteğe bağlı yapılan ayarlamalar sonucunda tremoloyu bastırırken bi yere kadar 2 yay devrede oluyo bi yerden sonra bu stabilizer sayesinde 3 yay devrede oluyo. Yani içinde gördüğünüz yay yine içinde görülen pim üstünde istenen noktaya kadar sabit bi şekilde (yay sıkışmadan) geliyo sonra ayarladığınız noktada sıkışmaya başlıyo. Bu biraz tremelonun limitini belirlemek gibi oluyo işte. çok bi işe yaramıyor sonuçta gitar çalan birisi tromeloya nereye kadar basınc yaparsa nasıl ses çıkar bilir (bend yapınca nerde ne ses çıkıyo tahmin edebiliyoruz sonuçta bunu gibi). Onuçta alternatif yaratmak için üretilmiştir diye düşünüyorum çalış biçimlerine göre işe yarayabilir.
 
Kolla müdahale edilmediği durumlarda köprüyü sabit tuttuğu için, bend yaparken diğer tellerdeki notaların değer kaybını da önlemiş oluyor...
 
Geri
Üst