Sm57 Ve Sm58 Fiyatları Hakkında..

Olay ekipman ve mikrofon açılarıyla çok alakalı. Şahsen asla SM57 kullanmam. Çok boğuk ve ölü geliyor bana göre. Ayrıca SM57 ve 609 arasında değil, bu videonun SM57 ve 906 arasında yapılması gerekirdi. 609 midlidir ve gain tonları için iyidir. 906, SM57 ye karşılık geliyor. Ayrıca SM57 nin gain tonları kötü geliyor bana, 609un vintage renkleri var.

Herşey ne kadar göreceliymiş...

Bu arada mesayla yapılan kayıtlarda mikrofonlar ayın noktada durmuyor.
 
beyler ola englund (feardse kullanıcı adlı youtube üyesi) ve ola englund un gitaristi hep kayıtlarını sm57 ile yapıyor gayet güzel de ton çıkıyor
 
Mikrofonu sakın Türkiye den alma zaten.. 75 euroya kadar gümrük ücreti ödemeden siparişini ver yurtdışından getirt. Direk sitelerden kendin siparişi verebilirsin.. Ben vokal için beta 58 a getirttim. Hızlı kargo ile aldım. 4 .gün kapımdaydı mikrofon.. Ve türkiye fiyatının yarısına geldi en pahalı kargoya rağmen.. 75 euroyu geçersende yine al.. Sadece %20 gümrük ödüyosun, yine türkiyeden ucuza geliyor. 240 dolarlık ürüne 80 tl gümrük ödüyosun hesap et işte.. Ama bukadar az gümrük ödemek için kesinlikle hızlı kargoları tercih etmeyeceksin.. ucuz olan usps (ptt kargo mantıklı) kargoları tercih edeceksin..
 
Valla aynen; e609'u 119 USDydi galiba, e906'yı da 149 USD gibi aldım guitarcenter.com'dan sıfırlarını, gümrükle birlikte buradakinin neredeyse yarı fiyatı ucuzuna getirttim. Şaka gibi.
 
Ben sahsim adina Yanlis biseyler yapmani istemiyorum. O yuzden kisaca ozetleyeyim.
Amazon.com da bi urunu satan enaz 5-10 firma oluyor. Onlardan once Tr ye gonderi yapani bulman gerek. Sepete ekle. Adres kismindan sonra sana gonderi olmayacaksa uyari yaparlar. Bi sonraki asamaya gecersen yolluyorlar demektir. 75 euroyu gecmezsen her kargoyla isteyebilirsin soru olmaz. Fakat 75 euroyu gecersen Kargo seceneklerinden standart kargoyu sec. Ki buda 20 gun civarinda gelir. Gelince yuzde 20 gumruk oder alirsin. Hizli kargoda 4.gun elinde olur fakat yuzde 20 den fazlasini odetir ozel kargolar. Ki sadece dosya acma maliyeti 150 tl civarinda. Standart kargo ile Yuzde 20 sini odediginde bile emin ol Tr fiyatinin yarisina denk gelir.
 
Yıllardır yaptığım şey şu:
Ürünü guitarcenter.com ya da musiciansfriend.com ya da ebayden alıyorum. amazona bulaşmaya gerek yok. amerikadan Tükiye'ye mal yollayan posta kutusu olarak kullanabileceğiniz firmalar var. Onlardan birine üye olup tüm kargo ve taşıma işlemlerini yapan firma evinize teslim ettirebilirsiniz.
 
Teşekkür ederim Atalay bey şimdilik gitarın bakımları ve sağlam bir kulaklık almak var listede.Sıra mikrofona gelince sizden bu konuda yardım isteyeceğim.Hiç dışarıdan alım yapmadım.Umarım yardımcı olursunuz..
 
Geri
Üst