Gibson Les Paul Nasil Yapiliyor Fabrika Videosu

benim amacım fakir fukara edebiyatı filan değil aylık 20 -30 milyar gelirim olsa yine almam.Adamların kar marji deli gibi yüksek.1200-1500 dolara olacak gitar 2500-3000 dolar.(Abd fiyatları için.Türkiye fiyatlarını zaten anlatmaya gerek yok.)Yani bilmiyorum ne kadar akla yatkın.Carvin ya da heritage de en az gibson kadar köklü bir kuruluş.Ama iki markanın da bu kadar uçuk fiyatları yok.En birinci gitara doğru gidiyor tartışma.Elimizde somut bir veri olması lazım ki kıyas edelim.Bu veri de en iyi fiyat/performans oranı olacaktır.Yoksa ben gibsonu seviyorum benim için zevkler ve renk tartışılmaz derseniz en birinci marka zaten gibson dır.Gitar deneme çalma olayı da çok değişkenli.Aynı marka modelin iki gitarı bile birbirine benzemiyor internetteki videolar ile kendi bakış açınıza göre çoklu istatistik yapabiliyorsunuz.Sizin elinizdeki gibson müthiştir ama çok berbat olan bariz fabrika hataları olan dolu gibson gitarlar da var.Carvin derken tabiki lespaul modellerinden bahsediyorum bu arada.

alın misal: Özellikle 8 50 den sonrasına bakın.Karşılaştırdığı ise kore bc rich...Bu videoda v220 carvin de var onunla aynı kulvar da olan gibson explorer.



her yanı fret buzz,bend'de ses gider tiksindim gitardan resmen.
 
Hocam biraz önce e bay de carvin lere baktım.. Gibson lardan aşağı kalır fiyatları yokki neredeyse aynı yani.. :) ha iyi gitardır kötü gitardır tartışılırda ilk etaptaki hem daha ucuz hem daha kaliteli kısmı doğru değil...
 
Valla ben memurum, alacağım şeyin önce fiyat performans orantısına bakarım. :D Bu Gibsonlar, Fenderler işin Ferrari, Aston Martin kısmı. Bana her daim Cort yani Renault Megane yetiyo... Son beş yıl içinde sadece iki gitara sıfır fiyatını ödedim, bunlar da Cort MR Custom R ve Lag T200J akustik gitarlar. Uzun süreli gözlemim sonucu şu kanıya vardım, belli kriterlerin üzerindeki gitarlar (ağacının masif olması, temiz sesli manyetikler, akort kulakçıkları, çalım rahatlığı...) kendisinden üç dört kat pahalı gitarlarla aynı sesi verebiliyo. Custom shop malzemenin kalitesinden daha ziyade işçilikle alakalı bi durum, zaten aksi olsa custom forest falan derlerdi, bazı gitarlarda sırf alışılmışın dışında bi renk kullandıkları için ya da sapın daha ince kesilmesinden dolayı gitar custom shop etiketli olabiliyo.
 
Gitarları kıyaslamak için "elimizde somut veri olması lazım" denmiş. Ben de onu söylüyorum zaten :) Eline hiç Gibson Supreme almamış biri için bunlar kolay yorumlar, benim söylemeye çalıştığım budur yani.. Git sen de bu bir yerlerde dene bak bakalım ondan sonra Cort'un en üst serisi gitarı mı bu çalımı, sesi verir yoksa Gibson mı.. Yani resmen elma ile armut karşılaştırılıyor. Gitar üreticisinin kar marjı ile müzik zevkinin ne alakası var, böyle saçma sapan birşey olmaz.. Bir gitar ya iyidir ya ehtir ya da kötüdür. En iyi gitar diye birşey olmaz ayrıca, tanım olmamış, oraya gitmez konuşmalar zaten herkesin görüşü, kalitesi belli (.. diye düşünüyorum).

Cabwaystar'ın dediği en mantıklısıdır: fiyat performans olayına bakmak, bunun parayla falan alakası yok. Öyle fotolardan, videolardan falan da seçilmez gitar, en fazla fikir sahibi olunur. Youtube videolarından performans karşılaştırması yapıyorsak vay halimize diyorum :) Sonu hüsran olur.

ESP Custom Shop'a verirsiniz 8000$'ı alırsınız yeni gitarı ama daha sonra 80'lerden kalma 300$'lık bir ESP bulursunuz en iyi butik gitarlara da Gibson'a da basar. Bu bilinen birşey zaten, biraz da şans meselesi..

Onu bilir onu söylerim, Gibson'ın Supreme serisini normal üretim bandından çıkan gitarlarla karşılaştıran yanılır arkadaşlar.. Neyse..
 
Şimdi izledim, özellikle ilk video harbiden komikmiş :)

Karşılaştırmayı yapan adam 20 senedir "heavy metal gitarları" ile uğraşıyormuş ama flaw olarak tanımladığı problemlerin önemli bir kısmı ne yaptığını bilen bir gitaristin rahatlıkla halledebileceği şeyler..

2008 Explorer ile de resmen belli zaten ne kadar anladığı, fret buzz var falan diye yazmış :) Hey Allahım yav.. Her gitarın factory setting olayı farklı birşey, bunu bile bilmiyor eleman. Kaç taneniz B.C.Rich aldı da kalite kontrolü mükemmel geldi, sorarım :)

Arkadaşlar böyle abuk subuk videoları kendinize referans almayın, yanılırsınız. Hiç bir Gibson Explorer'da (özellikle reissue modellerde) öyle üst eşik erimesi falan olmaz.. Videoyu çeken denyoya geçirmiş birisi 2. el refurbished gitarı :D
 
Şimdi izledim, özellikle ilk video harbiden komikmiş :)

Karşılaştırmayı yapan adam 20 senedir "heavy metal gitarları" ile uğraşıyormuş ama flaw olarak tanımladığı problemlerin önemli bir kısmı ne yaptığını bilen bir gitaristin rahatlıkla halledebileceği şeyler..

2008 Explorer ile de resmen belli zaten ne kadar anladığı, fret buzz var falan diye yazmış :) Hey Allahım yav.. Her gitarın factory setting olayı farklı birşey, bunu bile bilmiyor eleman. Kaç taneniz B.C.Rich aldı da kalite kontrolü mükemmel geldi, sorarım :)

Arkadaşlar böyle abuk subuk videoları kendinize referans almayın, yanılırsınız. Hiç bir Gibson Explorer'da (özellikle reissue modellerde) öyle üst eşik erimesi falan olmaz.. Videoyu çeken denyoya geçirmiş birisi 2. el refurbished gitarı :D


refurbishit diyorsun yani :D vallaha ben de olmaz diyordum ama olmuş.
 
refurbishit diyorsun yani :D vallaha ben de olmaz diyordum ama olmuş.
Gitarları kesinlikle kullanılmış almış belli.. Özellikle ebayden gitar alınınca ilk bakılması gereken şey üst eşik ve içteki elektronik bağlantılar; hemen fark edilir refurbished mi değil mi. %100 eminim bu eleman gitarların çoğunu ya ebayden ya da craigslist'ten görmeden almıştır. Zaten elemanın bu şekilde bir donanımsal kalite kontrolü yapabileceğini sanmıyorum, çok saçma sapan yorumlar yazmış pro/con olarak, yazdıklarından belli.. O kadar denemişliğim var daha bir tane bile Gibson reissue modelde dediklerine rastlamadım ben. Bir USA Gibson'da veya SS bile olsa Japon ESP'lerde trussrod, entonasyon veya daha da önemlisi bend hatası olması için o gitarın yerden yere vurulması lazım, yüksek bir yerlerden düşmesi veya konserde seyirciye fırlatılması falan söz konuysa olur ancak :) Kim bilir nereden topladı 20 sene boyunca gitarları.. Tam bir denyoymuş harbiden..
 
Boşverin bunları.. Herkesin tarzı tonu kendine.. Sonuç el işçiliği gitarlara geldiğinde, fiyat faktörü ortadan kalkar, luthier in maharetine, ağacın tınısına kalırsın..O aradaki fiyat farkı markadandır doğrudur..

Şu bir gerçek evet bende Gibson almam kolay kolay.. Sorunda deneme şansımın olmaması, deneme şansımın olmamasının sebebi de ikinci el alacak olmam, kaldıki dükkanda denesemde denetmiyorlar, yada adam başımda bekliyor, yahu gitarı denerken solo atıcam türlü numaralar göstericem diye bir şey yokki.. Saptan tutuyorum tellere vuruyorum rezonansa bakıyorum, sap açısına bakıyorum, bütün fretleri kontrol ediyorum sıkıntı varmı diye, adama entonasyon yapsana diyorum, satıcı bana dönüyor bu gitarlar çok özeldir, bilmemnedir, bak böyle çalacan diyor bıcır bıcır bişiler çalıyor, ulan ne özeli kıçıkırık 2011 studio.. Türkiyede işler böyle.. 4 sene önce çıkarttım cebimden 3 bin lirayı alıcam arkadaş dedim.. Beyefendi dediler kusura bakmayın denetmiyoruz.. (İzmir Balçova şu anda teknosa olan mekan, gitarlarda hala orada idi 6 ay önce..)

Bende güvenmiyorumki arkadaş Gibson a lp lerdeki genel problem sap çok boğuk olabiliyor, gitar dengesiz olabiliyor, bu sıkıntılar custom larında bile var..

Diğer yandan en kötü custom bile agile ile magile ile karşılaştırılamaz, bu da bir gerçek.. sonuçta gibson custom alıyorsanız, deneyeceksiniz, size daha çok hitap edeni bulmak için.. İyilerin arasından en iyi yi bulmaya çalışacaksınız..

Agile dediğinde vasatların arasında iğne arıyorsun.. ( Bu iyi kötü kavramıda denediğin, çaldığın gitar adedine göre değişir.. İlk gitarım stagg di, hala durur, ondan sonra mexico fender aldım bir tane rezalet bi aletti, rezonans falan yok ama onun üzerine o alet bana dünyanın en iyi gitarı gibi gelmişti, stagg i çalarken bir arkadaşım markasız yada ucubik bir gitar almıştı ona bakmıştım, stagg dünyanın en iyi gitarı olmuştu bir anda :) )

Ha deneme şansın yoksa yapacak bir şey de yok kumarı oynamak istiyorsan oynarsın, zarları sallarsın..

Yada bir U.S.A. gezisinde benim gibi bir studio yu alır rahatlarsın.. Hoş satıyorum şu anda gitarı ama, genede içim gitmiyor değil..
 
Hocam onu bunu bilmem ama başka videolar da gördüm gibson la ilgili. hadi bu refurbişit öbürü bi stok öbürü kırık çıkık... sonuçta var mı yok mu oluyor işte.İstersen video sahibine nereden kaça almış? 1200 dolar refurbişit ürüne vermez herhalde(1200 dolar vermiş sanırsam tekrar izleyemedim videoyu) bişey daha, zaten adam demiyor ki gitaristler bu sorunları çözemez, adam bu gitarlarda bu sorunların olmaması gerektiğini söylüyor abd de bile eşşek yükü para bu gitarlar. esp m2 camo nun bile bir ton hatasını bulmuş adam.Bu kişiyi zaten referans aldığımız yok ki.Bc rich vs gibson videosunu da her zaman para=kalite mottosunu yenmek için paylaştım.Yoksa tabiki kore bc rich ile gibson kıyaslanması agile vs gibson lespaul olayına döner.Gibson kalite mi ? tabiki. ama çok pahalı bu paralara satılması gereksiz.Yani her kuruşuna değer mi?

Ayrıca gibson,carvin,heritage lespaul lerini karşılaştırmanız için sadece gibson ya da sadece carvin çalmanıza gerek yok.1 2 ya da 5 gitarla olacak iş değil.Son check eden bir adam düşünün 3 firmanın da atölyesinde çalışması gerek ki anca o karşılaştırabilsin.Yoksa her gitarın ağacı farklı ağaç damarları farklı aynı mdoellerden bile farkı sesler alıyorsunuz.Ama kimse bana carvin deki tonal çeşitliliği ya da 4a maple kaplamanın gibson kalitesine yetişemeyeceğini söylemesin.
 
Geri
Üst