Another Earth

Mike Cahill'in bilim kurgu kisvesinde bilim kurgudan ziyade psikolojik dram yönü ağır basan 2011 yılının hakettiği ilgiyi pek görememiş filmlerinden olmasına rağmen oldukça ilginç ve izlenesi filmi.
Lars Von Trier'in daha popüler olmuş Melancholia filmi ile paralellik gösteriyor olsa da atmosfer ve hikaye işleyişi oldukça kendine özgü.

Dünya'ya çok benzeyen "Earth 2"(Dünya 2) gezegeninin keşfiyle başlayan hikaye trajik bir öyküyle devam ediyor, durağan ama izlemesi sıkıcı olmayan bir kurguyla özünde bu trajedinin kahramanları ve hayatlarımızdaki pişmanlıkları sorgulamayı anlatıyor. İkinci dünya fikri dışında fazla bilim kurgu öğesi barındırmadığını da belirteyim ki bu amaçla izlenmesi hayal kırıklığı yaratabilir.

Imdb linki; http://www.imdb.com/title/tt1549572/

İzleyiniz, izlettiriniz efenim.
 
Sanother hoşgeldin, eskilerden birilerini görünce seviniyor insan, şimdi hiç bulaşmayacağım konularda sayfalar dolusu tartışmışlığımız vardır... : ) Umarım her şey yolundadır.

Bu filmi de yeni duydum, dizilerden sıyrılıp izleyecek film arıyordum. Göz atıp yazacağım bir şeyler.
 
Ya sev, ya nefret et tarzı filmlerden bence. Bilim kurgu yanı hikayede bir araç olarak kullanılmış olsa da üzerine koskoca senaryo inşa edilmiş. Ben tabi ki filmi beğenen, ayılan bayılan taraftayım. Melancholia'yı da izledim, onu da beğendim ama Another Earth'ü daha çok sevdim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
Eyvallah Purgatory, her şey aynı her zamanki gibi, verimli tartışmalarımız olmuştu yine olur umarım ben bilgi ve mantık oldukça tartışmalardan hep keyif almışımdır e seninle olanlarda böyleydi zaten :)
Bu arada diziler sinema severleri biraz kendilerine çekti ben de aynı durumda keşfettim bu filmi, bir kaç keşfim daha var onlarıda paylaşırım ilerde.

savarin; ya sev ya nefret et kısmını ben yazmayı düşündüm ve doğru bir tanım bence, beklenti olmadan nefret edilmesi zor ama sıkıcı diyenler olacaktır elbet film için ki ben hiç sıkılmadım izlerken bu birazda izleme alışkanlığıyla ilgili. Ve bu filmi Melancholia'dan daha samimi buldum ben daha iyi diyemem ama subjektif görüşüm daha sevdiğim konusunda seninle paralel.
 
Geri
Üst