Dönüş Yok

gerçekten çok başarılı bir filmdi özellikle oyunculuklar çok başarılıydı .Filmin anlatım tarzı da ilginçti.15 dakikalık sahne ise cidden komik derecede abartılmış böyle sahneler 2 . sınıf filmlerde bile oluyor sanırım bellucci olunca abartıldı.
 
Filmde ilginç olan bir nokta da, kamera çekimleriydi...Filmin başlarında (yani sondan başladığı sahnede :) ) izleyenin başını döndürecek bir çekim vardı...
 
o filme gittiğimde sinemada toplam 10 kişi vardı.4ü kızdı.ve kızlar filmin başlarken gaylerin olduğu sahneden sonra salonu terketti.dayanamadılar filmi izlemeye.dediğiniz gibi altgeçitteki tecavüz sahnesi çok iyiydi.
 
bence cok iyi bi filmdi. tecavuz sahnesi gercekten insani cok cok rahatsiz ediyodu. izleyeli cok zaman oldu. ama bir kere daha izleyebilecegimi hic zannetmiyorum.
 
aslına bakılırsa film güzel ve ilginçti.filmi güzel yapan en büyük etken ise tabiki monica belluci gibi bir olağanüstü italyan hatunun oynamasıdır:)
 
Hmm bu filmi duymamistim bak hic. Biraz baslik acarken bilgi verirseniz iyi olur. Filmde sadece bir tane tecavuz sahnesi oldugu harici bir sey ögrenmedim valla basliktan. Filmin ingilizce ismi nedir ya da ingiliz filmimidir??? Biraz daha bilgi verirseniz cok iyi olur...
 
filmin orjinal ismi ırreversible..boşrolleri ise monica belluci ve vincent cassel paylaşıyor.film 2002 yapımı ve yönetmeni ise fransız sinemasının yaramaz çoçuğu olarak bilinen gaspar noe'dir.
 
iğrenç ötesii bir filim anlamı nedir amacı nedir anlayamadım sanatsal falanda değil!!tecavüz sahnesi zaten tam bir o..pu çocukluğu!iğrenç bir filim akılda kalan tek yanı 15 dakkalık tecavüz sahnesidir!izlemeye değmez...
 
Bence izlenmeye değer başarılı bir film.Tecavüz sahnesi uzun tutulmayıp es geçilseydi de,film tersten gitmeyip normal olarak ilerleseydi de bu kadar ses getirmese bile izlenmeye değer bir film olurdu.Çünkü gerek çekimler,gerek oyunculuklar,gerek replikler oldukça başarılı.
 
kesinlikle kaçırılmaması gereken bir yapım şu tecavüz geyiğini çok komik buluyorum kadının hiç birşeyi gözükmüyor(tecavüz sahnesinde) yahu artık normal bir gazetede bile var olan şeylerden bir fazlası yok sadece süresini uzatmışlar bence filmde kesinlikle gerekliydi gerçekten bu sahneyi izledikten sonra o tip insanlara(hayvanlara) karşı tavrınız sertleşiyor film yapmak istediği herşeyi yapmış izleyicisini istediği gibi yönlendirmiş bence bilgi için

http://www.imdb.com/title/tt0290673/
 
Film çok başarılı. Tek çekimde o tecavüz sahnesi nasıl o kadar gerçekçi olabilir, müthiş bir profesyonellik. Yalnız bu italyanların nefes almamacasına konuşmaları beni çok rahatsız ediyo. Ben de nefessiz kalıyorum bazen, bidaha da kesinlikle izleyemem herhalde.
 
filmde işte karakterlerin hayatının nasıl yok yere mahfolduğu anlatılıyor

filmin başında kafası patlatılan herif bile tecavüzü gerçekleştiren herif değil
yangın söndürücüsünü kullanan elemanda film boyunca vincent cassel'ı sakinleştirmeye çalışıyor :)

bu arada spoiler oldu biraz izlemeyenler unutsun abi yazdıklarımı
:evil:


...time destroys everything...
 
***Spoiler Yok Değil***

filmin amacı bence bu olayların kronolojik sırayla gösterilmiş haliyle, tersten gösterilmiş halinin izleyicide bambaşka etkiler yaratabilmesi. O kadının tecavüzünü izledikten sonra adamın kafasının ezilmesini izleseniz(ki ezilen tecavüz eden olmasa bile) o sahne sizi çok rahatsız etmez bilhassa rahatlarsınız mutlu bir şekilde(belki) ayrılırsınız sinemadan.. Nitekim bu haliyle kafa ezilmesinde ilk şoku geçiriyorsunuz ve sonraki tecavüz sahnesi her ne kadar ilk şokunuzu anlamlandırsa da sonuç değişmiyor ki o da ilk sahnede şok olmuş olmanız ve onun sizi nedense hala rahatlatmış olmaması.. Bu film düz çekilmiş olsaydı çok klişe bir film olurdu ve bir anlamı olmazdı ama şimdi var.. o yüzden irreversible(her ne kadar canım çevirmenlerimizin 'dönüş yok' diye çevirmiş olsa da)..
 
beyin kemiren bi film
koca filmde 2 sahne var gerisi baş ağrısı dönüp duran kameralar.
tamam çok odun bi yorum oldu:) ama benim başımı ağrıtmaktan başka bişeye yaramamıştı film.
 
Geri
Üst