Elektronik Aksamın Yeri

Meraba arkadaşlar. daha önce de elimdeki ibanez 2550 ile ilgili bir soru sormuştum. pickguard lı bir gitar. açtığımda bütün teknik aksamının ön kısımda olduğunu gördüm. hatta içi bayağı boştu da diyebilirim, malzemeden çalınmış gibi :) ama 1570 in aksamı arkada ve ağacı daha fazla. sormak istediğim şey: bu iki gitarın tek farkları sadece bu olsaydı (manyetikleri falan aynı olsaydı) aralarında nasıl bir fark olurdu ??? teşekkürler...
 
Pickguard'lar kendine has bir "attack"-"bite" katabiliyor sound'a. Hatta farklı malzeme pickguardların farklı etkileri oluyor. Ama çok zor ayırt edilebilecek farklar bunlar, önemli farklar değil.
 
sarkik-kol-estetigi.jpg

kol gibi fark var.
 
ne gibi soru işaretleri var?
Bununla ilgili seneler önce bir başlık açılmıştı, A/B'leme fırsatı olan birisi (kim olduğunu hatırlamıyorum ama jem brmr'si vardı sanırım) deneme yapmıştı farklı malzeme pickguardlarla. Kim olduğunu yanlış hatırlıyor da olabilirim emin değilim.
Pickguard penayı ilk vurduğun an çıkan sese (transient) çok az miktarda keskinlik-tizlik katıyor. Metal pickguardlarda bu daha belirgin. A/B şeklinde test etmeden kesinlikle anlaşılamayacak bir fark bu. O yüzden takma kafana.
Maple-rosewood-abanoz tuşe farkının sounda etkisine 10 birim dersek, pickguardın etkisi 1 birim bile etmez.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
verdiğim örnekteki 2550 ile 1570 arasında kaldığım için soruyorum bu soruyu. manyetik modifiyesi yapıcam. ama hangisini alıcağıma karar veremedim.. :)
 
Gitarla teknik olarak ilgilenmeye yeni başlayan birisi "dostum daha çok ağaç daha iyi sustain ve daha tok ton demektir, dolu olanı al" diyecektir ancak kulak asma. Gitarın içinde hava boşluğu olması da rezonansı arttırır, buna ne diyecekler? :)

Ayrıca tüm değişkenler eşit olsa pickguard ve altındaki boşluk ne fark yaratır diyorsun, tüm değişkenler aynı değil ama sonuçta. Bizzat alacağın iki gitarı da dene, amfiye falan takmadan. Hangisi içine daha çok sinerse onu al. Fark göremiyorsan tipini beğendiğini al.
 
Geri
Üst