Greg Bennet Design Samick Gitarlar Hakkında Bilgisi Olan ?

Bu gitarları ilk kez bugün Kadıköy Moda Müzik vitrininde gördüm. Kore markası Samick'in Endonezya menşeili (ancak web sitesinden anladığım kadarı ile Amerika modelleri de olan) bir serisi.
http://gregbennettguitars.com/

Vitrinden özellikle Les Paul kasa tasarımları ilgimi çekti ki, pek ilgilendiğim bir model değildir aslında LP kasa.
Endonezya malı gitarlar için görüntülerinin beni şaşırttığını itiraf etmeliyim. Hollowbody modellerinde bilhassa Florentine tip tabir edilen keskin hatlı single cutaway modeller güzel gözüküyor. Bunlar henüz Türkiye'ye gelmemiş.

Kadıköy'deki mağazada ve onun web sitesinde gördüğüm bazı modellerin resmi sitede bulunmaması bana kimi modellerin menşeinin karışık olabileceğini de düşündürttü. Mesela Ultramatic diye geçen PRS taklidi modeller sadece UM-1 adı altında sitede yer alırken, UM-3 ve UM-4 modelleri de bahsettiğim mağaza da ve internette var. Zaten Samick bildiğim kadarıyla çok sayıda firma için fason üretim yapan, dünyanın en çok gitar üreten firmalarından biri.

Greg Bennet design Samick modelleri hakkında bilgisi/kullanmışlığı olan varsa paylaşmasını rica ediyorum.
 
Greg Bennett yanilmiyosam 2002 yilinda Samick dizayn ekibinin basina gecti. Samick'teki esas basarisi Royale serisi aslinda, diger modellerde cok bi orjinallik yok, daha ziyade kopya modeller. Samick, Valley Artlarda basarisiz olunca Greg Bennett'le atilim yapti. Fiyat performans orantisi yuksek gitarlar ama donanim zayif kaliyo biraz, Cort'la ayni seviye.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Benim de en dikkatimi çeken hollowbody serileri oldu zaten. Ama Cort'un şu anki hali ile aynı seviye ise çok da matah değil doğrusu. Cort'un kendi adıyla ilk piyasaya girdiği Kore malı modellerdeki kalite söz konusu olsa o zaman farklı olurdu tabi...
 
Bende g bennett elektro klasik var. güzel gitar, severek aldım ve iki senedir kullanıyorum.. elektroniği de fishman presys koymuşlar. o fiyat marjında güzel gitarlar. üretim yeri konusuna çok takılmamak lazım. olay ülkeden çok firmanın kalite kontrolüne ve tedarikçilerden sağlanan parçaların kalitesine bakıyor. tavsiye ederim.
 
J.T. Riboloff design Samick MR10 kullanıyorum. Fiyat-performans olarak çok iyi. Sap çok rahat. Aksamlar da gayet kullanışlı,değişmesi çok da gerekli değil. Devrede kullanılan malzemeler çok çok kaliteli. Manyetikler de seriye özel J.T.R. design manyetikler. Trans dark blonde renginde. Güzel bir superstrat. Tele-strat arası bir soundu var. Greg Bennet design değil ama tanıtmış olalım gitarı :)
 
Geri
Üst