Aktif manyetiklerin pili ne kadar dayanır?

slm

gitarın jackını üzerinde takılı unutmassanki takılı olduğunda çalışır durumda oluyor çünkü pil devreye giriyor aynı zamanda 3 4 ay rahat gidiyor
 
Ben en son 24 mayıs 2004'te değiştirdim. Nisan 2003'te ilk taktığım pildi o değiştirdiğim. Şimdi hala 2004 mayısında değiştirdiğim piller var gitarın üzerinde hala ses geliyor valla :)

BJK
 
Ses her zaman gelir. Gitar jackı takılı ve amfi açıkken çalmadan bekle. Arada bir tıslama geliyorsa senin pil de tıslamış demektir hehehe.
 
koftiden pil alırsan 15-20 günde biter tecrübeyle sabit alıcaksan ya duracel al yada varta bunlar seni uzun süre götürür takması çok kolay sakın ustaya götürüp taktırma boşuna paran gitmesin
pilin bittiğini gitarın sesinden anlarsın eşşek gibi anıran gitar bi anda kedi gibi ses çıkarmaya başlıyor
:)
 
bende değiştirmiyeli baya oldu be, bi seneyi geçti walla değiştiriim bari iyi hatırlattın ;)

3000 saat yazıyo emg lerde ama pil ömrü standart olmadığı için kesin bişey yok..

zaten pil zayıflamasından ötürü ses birden düşmez uzun zamanda yavaş yavaş etki eder sese bu durum.. ondan sebep uyanamıyabilirsin mevzuya :D
 
Vileshome, bende birden ses kısılmıştı, amfiyi kontrol ettim, pedalı ettim, kabloyu ettim, aklıma en son geldi manyetiğin pilinin bittiği. Baya bir kısılıyor ama ses.
 
walla benim hiç o dereceye gelmedi :D öyle oldu diyosan doğrudur.. pil zayıflamaya başladımı değiştirmek lazım çünkü direk sese etki ediyor, illa dibine deydiricem diyosan pilin o başka tabi :)

velhasıl çok çalan bile 6 ayda bir değiştirse kafi gelir kanımca.. çokda masraflı & meşakkatli bişey olmadığınıda düşünürsek.. ;)
 
Jeff_Loomis demiş ki:
Vileshome, bende birden ses kısılmıştı, amfiyi kontrol ettim, pedalı ettim, kabloyu ettim, aklıma en son geldi manyetiğin pilinin bittiği. Baya bir kısılıyor ama ses.

Eve çok iyi hatırlıyorum o günü, stüdyoda sap gibi kaldığını, sonra single neck manyetiğiyle çalmaya devam ettiğini :mrgreen:

FB ;)
 
Geri
Üst