Metallica - Phantom Lord Tonu

A

Abdurrahmans

Thrash metale uygun gitar arıyorum ama böyle cayır cayır yanacak, öküzümsü bir ton istemiyorum yani Slayer veya death metal gruplarında olduğu gibi düz olmayacak. Yırtıcı, parlak olsun istiyorum. İkinci el arıyorum zaten 1000 liraya kadar çıkabilir bütçe.

Jackson DX10D almayı düşünüyordum. http://www.youtube.com/watch?v=DJeGOB42Xns]Şu[/URL] tanıtımı izledim hiç beğenmedim tonları.

Ne yapayım? Direkt gitar önermeseniz de hangi ağaç, hangi manyetikler dediğime uygundur açıklarsanız müthiş olur.
 
o bütçeye az çok tatminkar bir gitar jackson dk 2 alabilirsin.. ama güzel ibanezlerde düşer rg 550 filan bulabilirsen dicem ama 1000 e zor 1500 filan vermen gerek rg 550 için.. ama sadece gitarda değil biliyosun ekipman da etkiliyor örneğin hss strat ile children of bodom da çaldım şahsen ...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Metal muff distortion pedalı da alacağım amfi olarak line 6 spider IV 30 düşündüm.

dk 2'ye baktım sıfırı üç bin lira falan. WRXT Warrior da uygun gözüküyor ama Hindistan yapımı. Ibanez de güzel olurdu ama gitarları aşırı tipsiz yahu, yıldız kasalardan bakacağım şimdi. Jackson DK2M hoşuma gitti o nasıldır sizce?

Bir resim buldum başka forumda ağaçların çıkmasına yaradıkları seslerle ilgili:
http://i43.tinypic.com/30kd8nd.gif

Sağ taraftakilerden araştırmaya başladım, doğru yolda mıyım? :)
 
hocam alder yazar ağacı onlardan al sen ayrıca sıfır gitarı napacaksın dk2 kaynıyo bu forum alım satım bölümünde envai çeşit dk 2 var bakıver sen :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Alder ağaçlardan en uygunu WRXT Warrior (bazı yerlerde ıhlamur bazı yerlerde alder, ne iş?) ile DK2M. Ucuz bulabilirsem ikincisini alırım yoksa ilkini. Forumdaki dk2'ler pahalı ve renkleri acayip, hoşuma gitmedi. Teşekkür ederim cevapların için.
 
Kill 'Em All albumunde Seymour Duncan'li bir Epiphone Flying V kullaniyor James, ve Marshall 1959SLP (evet bildiginiz plexi bu)'yi ProCo RAT ile boostluyor. Kabindeki speakerlar yamulmuyorsam greenback, zaten cok mantikli geliyor kulaga, albumde kesinlikle bi proco rat ve plexi vibe duyabiliyorum ben. Kirk ise leadler icin TS9 ile boostluyor plexiyi, ve orjinal Gibson Flying V kullaniyor, koprude de sanirim 500T var. Soyleyeyim dedim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
Bu yazdıklarından çıkardığım sonuç, amfi gitardan daha önemli. Vikipedi'de görmüştüm sanırım, James'in gitarı Gibson Flying V'nin 200 dolarlık Japon üretimi bir taklidi diye geçiyordu, doğrulanmış oldu. O zaman ben güçlü bir amfi alayım mesela Fender Mustang III iyi olur. Gitar olarak da Schecter Damien 6 FR çekerim takılırım güzel güzel. HSS Stratocaster'ım var yani belki ikinci bir gitar almama bile gerek kalmaz o amfiyle.

Ultimate-guitar forumlarında gördüm ki isabet oldu; iki şey dikkatimi çekti: Amfi gitardan daha önemli ve köprüde humbucker olduktan sonra her gitarla metal yapılır denmiş. Ne dersiniz bunlar hakkında? Böyle düşününce diyorum ki "Nasıl olsa shredci değilim, çalacağım metal grupları Metallica, Megadeth, Black Sabbath; Epiphone Les Paul Standard Plus da işimi görür". Haksız mıyım? Bu metal gitarı diye övülen şeyler 2000'lerde patlama yapan ekstrem metal türlerinin muhatapları için sanki. Youtube'daki tanıtımları izliyorum adamların hiçbiri metalin en güzel yılları olan 70'lerden veya 80'lerden bir şey çalmıyor, hepsi gidip hiçbir orjinallik barındırmayan hayvanî rifflerle güya tanıtım yapıyor.

Bir de amfilerin sistemini anlatan bir yazı varsa link verebilir misiniz? Combo, pre amp, kafa amfisi falan çok kafam karıştı veya kısaca şunu sorayım Mustang III'ü tek başına alıp kullanabilirim evde değil mi kabin vesaire gerekmeden?

"Sen" diye hitap etmişim de sorun olmaz umarım.
 
Geri
Üst