Sss Fender Custom Shop Manyetik Dizilimi

selamlar.fender custom shop manyetik kullanan dostların bir konuda fikrini merak ediyorum.mexico standart stratocaster gitarımın köprüde seymour duncan ssl-5 manyetiği var.dc resistance değeri 12.9k.. Onunla uyumlu olması açısından ve soundunu sevdiğimden şimdi neck ve middle için fender custom shop 69' manyetik seti alacağım.Setten bir manyetik artacak, onu'da emektar eski fenderimde köprüye takacağım.
Bu setlerde çıkış gücü 5.8k olarak gözüküyor.Sorum şu; bu setlerde,manyetikler arasında ses(volume) ve sound olarak fark var mıdır?sound olarak sanırım yok.Ama hepsinin çıkış güçleri aynı mı?Sorumun nedeni şu, gelen sette bridge olarak ayarlanmış manyetiğin gücü diğerlerine göre daha fazlaysa onu gitarımın middle kısmına,middle'ı için geleni necke takacağım.Fazladan kalan neck için ayrılmış olanı eski gitarıma köprüye takacağım.Çünkü 5.8k'dan biraz daha fazla sounda ihtiyacım var.Yok bass,tizler arasında fark varsa yerlerini değiştirmeden takacağım.
Biraz karışık oldu ama,yorumlar için şimdiden teşekkürler..
 
Olmaz olur mu? Alnico kaç olduğu, mıknatısların kesimleri, sarımların şekli, kaçlık tel kullanılmış vs. gibi bir çok değişken var tonları etkileyen. Bazı modellerin mid pozisyonu ters sarımlı mesela onu başka bir yerde kullanamazsınız. Hangi tonu arıyorsunuz önemli olan o. Ona göre bir öneri de bulunmak daha iyi olacak.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
setin hepsi alnico magnetic 5..sarım şekli vs fark var mı bilmiyorum..ama middle evet ters bağlantılı, o yüzden yerleri değiştirmeden takacağım sanırım..asıl önemli nokta şu benim için; neck pozisyonda daha çok volume olduğu için bildiğim kadarıyla köprü manyetiklerin çıkışını middle ve neck'e göre daha yüksek ayarlıyorlar.Eğer bu setlerde durum böyleyse ben "bridge" için gelmiş olanı daha yükses ses elde etmek için "neck'e bağlayacağım..
 
Geri
Üst