Ev Sinema Sistemine Prosesör Bağlamak

bu sistemle de ses alırsın elbet, duyarsın yapmak istediğin ton hakkında fikir edinebilirsin fakat işin doğası bu değil, yani yarın öbür gün bir amfi ile çalıştığında bu sistemden aldığın ses ile amfide ki ses birbirine benzemeyecek, farklı sesler duyacaksın. o yüzden bütçeni oluşturana kadar bu sistemle idare et sonra bir amfi al kendine. bütçen varsa halihazırda direk al bence. amfi yakalamak istediğin tona büyük etki eden bileşenlerden biri es geçme bence onu. amfi kullanmayı öğrenmeye başlamışta olursun bu sayede. blackstar ht1 alabilrsin mesela, bulmak zor ama. hadi hayırlısı :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
yok daha önce zaten amfi kullandım hocam sadece değişiklik olması ve nasıl bir ton çıkacağını merak ettiğimden dolayı yoksa mini bi lambalı anfi almayı planlıyorum ama lambalı amfiler hakkında bir fikrim yok açıkçası mini evde beni drive yönünden idare edebilecek bir alet bakayım o zaman :)
 
prosesöründe amfi kabin simleri varsa iyi tonlar alırsın. müzik sistemleri gelen sinyalleri tabiriyle "cilalı" gönderir. Özellikle stereo çıkışın da varsa daha eğlenceli efektler kullanıp keyif alabilirsin. gain tonlarında hiç fena çıkmaz.
 
Makyajli ses alirsin, bu tarz sistemlerde en iyi sonuc veren prosesor Line 6 Pod serisi. Daha once Technics SA-AX 710 Amplifier + Technics EQ + Jamo BX200A 350W kabinlerle kullandim :D Baya Bass Response EMG gibi oluyordu butun gitarlar. Fender bile Heavy Metal gitar karakterine burunuyordu :D Tabii H-S-S idi ve H pozisyonda. Bunlar gercek 5.1 degil Delay-Latency ile 5.1 hale getirilmis aletler fakat ne fark eder onemli olan muzik yapmak :)
 
Yani home theater speakerlari tabii ki uyduruk olur fakat is gorur. Sonucta Digital ortama geciyorsun, Amfi+Kabin modellemesi olayi. Prosesor almazsan Guitar Rig-Amplitube ile takilirsin bilgisayardan. Ayni sey. Hatta bence daha iyi.
 
Tabii ki prosesor yerine ses karti alabilirsin. Devir degisti abi sana oyle bir mix yaparim ki 20 tane amfi 30 tane kabin modellemesi kullanirim ve software oldugunu anlamazsin. Eger icinde varsa zaten ton da yazar kuvvetli aranje mixi yapar muthis soundda bir rock projesi hazirlayabilirsin. Tabii bunlar uzun yol. Cok daha basit 1 amfi 1 kabin modellemesi ve bildigimiz gitar efektleri(yine modelleme) ile isi koparirsin. Zaten prosesor kullanmakla ayni sey. Aslinda prosesor ustunde de bunlarin basit halini tasarliyorsun.

Illa super amfiler kullanayim vs. ev kosullarinda bu kadar masraf gereksiz bence. Tek olay degisir, 3000$ lik gitar da kullansan 500$ lik gitar da kullansan bir sey fark etmez. Bu da bence bir avantaj :)
 
Kayıt için aslında ses kartı daha mantıklı olur haklısın :) Düşüneceğim ama işte canlı konsere çıkıldığı zamanda fark olmakta bayağı oda var :) Amplimi,prosesör mü, ses kartımı arasındayım iyi düşünmek lazım :)
 
Türkiye fiyatı 1300 tl civarında ikinci el 800-900 arasında yurtdışında bu fiyat sıfır fiyatı nerdeyse. Yurtdışındaki alışveriş sitelerinde 250 Euro dan başlaya fiyatlar mevcut tabii ikinci el hatta e-bay da hardcase ile birlikte 300 Euro ya bulmuştum bitane.
 
Geri
Üst