Distortion (emg Vs Dimarzio)

Öncelikle amacım hangi manyetik daha iyi vs. diye sormak değil, ancak bir konuda kafama takılan mevzuda fikri ve tecrübesi olanlara danışmak istedim.

Yaklaşık 5-6 yıldır ibanez rg-2570 kullanıyorum, metal tonlarına yakın distortion seviyelerinde tonlarla çalıyorum ve yakın zaman önce Schecter hellraiser c-1fr aldım, aldığım günden beri de ibaneze elimi sürmedim. Ancak geçenlerde ibanezle biraz zaman geçirdiğimde birşey farkettim. İbanezimde bulunan dimarzio/ibz manyetikler benim yeni gitarımdan(emgtw81-85) daha fazla distortion üretiyor. Ibanezde çalarken rahat solo attığım tonda hiçbi değişiklik yapmadan schecterla çalarken distortion yetersiz geliyor. Emglere güç sağlayan pili anında yeni Duracelle değiştirdim ancak bi fark olmadı.

Benim duyduğum ve bildiğim kadarıyla emgler pasif manyetiklerden çok daha net ve fazla distortion üretmeliyken benim gitarda durum neden ters işledi anlamış değilim..Bilen tecrübe eden varsa açıklık getirirse sevinirim.

Not: İbanez .10 tellerle Standart D olarak akortlu
Schecter .09 tellerle Standart E olarak akortlu
 
D olarak akortluymuş işte :D

Bende jeff loomis var.Birde Rg2550.

Rg2550 ile gain 10 da aldığım sertliği jeff loomis ile 7 de falan alıyorum. emg 707 ve ash gövdeden dolayı sanırım. pek anlamam
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
en bariz şekilde şöyle farkediliyor, ibanez'de penayla vuruş yapmadan sadece sol elle legato tarzında bişeyler çalabildiğim en düşük gaine ayarlıyorum, schecterı elime alıyorum legato yapmak aşırı derecede zor hale geliyor, çok sert bi şekilde sol el vuruşu yaparsam aynı gaine yaklaşıyorum. Tam tersi olması gerekiyor bence bu gitarlar arasında diye düşünüyorum ama çözemedim neden kaynaklanabileceğini.
 
Manyetik yükseklikleri ne durumda?

EMG SA türü bir şey kullanmıştım. Manyetikler o kadar güçlü olmadığından, telleri çok çekmeyip, sustain'i de pek etkilemediğinden, manyetikleri iyice yükselttiğimi hatırlıyorum. EMG de bunu tavsiye ediyor bildiğim kadarıyla..
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
.mm olarak ölçmedim ama Ibanezdekilerle tıpatıp aynı ayarlı olduklarını söyleyebilirim, kontrol edip yaklaştırmıştım, tellere yapışık değil ama oldukça yakın sayılır diye farazi bir tarif yapmaya çalışayım..
 
1- .10 / .09 teller özellikle bol gainli distortion ayarında fark eder. Ama yine de açık soloları etkileyecek, sustaini bariz düşürecek kadar etki etmemesi lazım.
2- Keza aynı şekilde drop D olayı da..
3- Schecter gitarların özellikle son yıllarda üretilenlerinde ciddi kalite kontrol sıkıntısı var, o an kullanılan ağacın kalitesinden tutun da gevşemiş bir kablo bağlantısına kadar herşey problemin kaynağı olabilir. Eğer her iki gitarda da birebir aynı ayarlar ile deneme yapılıyorsa (ses, yükseklik, vs.) Schecter'ın elektronik aksamlarını bir lutyeye kontrol ettirtin veya anlıyorsanız kendiniz kontrol edin. En son dükkandan sıfır alınan bir C-1 Kore modelde ses problemi olduğunu ve içi açıldığında soğuk lehim ile karşılaşıldığını söylemişti birileri.. Özellikle pot bağlantılarına ve mayetikleriden botlara giden kabloların genel durumuna bakmakta yarar var (gitarı sıfır almadıysanız zaten kesin baktırın derim ben). İç kablo zayıflaması gibi geliyor bana problemin kaynağı.
4- Manyetikleri temiz / clean tonlarda karşılaştırdınız mı?
 
Geri
Üst