Raporluyorum

1,5 saat kesikti.3 gündür hızı 1mb. altına indirmişlerdi. geri geldi hatta hızımda yükselmiş olarak. umarım çökmüştür o ..... kodumun kotası sistemi.

edit:bunu yazarken yine koptu. resetledim,bağlandım ve yine 1 mb. oldu. ne güzel 90 lı yıllar nostaljisi yaşatıyorlar....
 
Raporluyorum: az önce Ekşi'den turkrock.com başlığına baktım. Eskileri yad etmişler falan. Ben buraya kaç sene önce üye olmuştum ilk, hatırlamıyorum; ama ulan o dönemler, şu internetten, bilgisayardan en çok keyif aldığım dönemlerdi. Takip ettiğimiz başlığa yeni bir mesaj gelince, başlık ikonu sarımsı bir renge bürünürdü. Müthiş muhabbet dönerdi. 56K bağlantıyla tartışma/konuşma takip ederdik. Bir sürü konu, bir sürü değişik karakter vardı. Smiley'ler bambaşka gelirdi gözümüze. Ülkenin farklı uçlarından bir sürü müzik meraklısı genç, küçük bir odada buluşturulmuş da geyik çeviriyorlarmış gibiydi. Yani 'biz büyüdük ve kirlendi dünya ve hede hödö' kafasına girmek istemiyorum da, hakikaten çok keyifliydi yahu.. İnsan aklına gelince bi' özlemeden edemiyor.
 
Dünkü ve bu sabahki TTNet sorununun sebebi buymuş, sistemi komple kapatmışlar :)

http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-s...buldu-interneti-toptan-kapatalim-haberi-54252

Ben fatura yüzünden benim bağlantıyı kestiler sanmıştım :D

O bu değilde 1-2 evlilik programına denk geldim tırstım ben.Bu memlekette 70-80 yaşındaki insanlar böyleyse sokağa çıkmamak lazım tırsıyorum...

Birde ne zamandır amfi bakıyodum.Lambalısı vırtlısı zırtlısı falan.Geçen bir mekanda mg100 vardı hasta oldum tonuna(squier teleyi direk amfiye girmişti çalan arkadaş).Gel gelelim ben zilyon tane mg100 kullandım.Şaşırdım,alkolün etkisidir diye düşünüyorum halen...

Dağınık oldu ama idare edin.Kafamda dağınık zaten...Varımı yoğumu satacam bir mg100 birde squier alacam.Hatta basıp gidecem buralardan...
 
Bu yunanlılar ilginç kafadalar. yeni yeni çözmeyi çalıştığım twitter da game of thrones resmi hesabını takibe aldım geçen gün. demin de bana takip isteği gelmiş. bi an g o t hesabı mı istek gönderdi diye bi heyecan yaptım, meğer yunan fan topluluğuymuş! ulan size niye katılayım? hadi şehir "istanbul" u yunan şehri diye görüyorsunuz diyelim. ulan ismim hayvan gibi Türk ismi. takipçi olursam kendi ülkemin fan sayfasını takip ederim sizi niye edeyim veya beni edesiniz? kaldı ki türk fan sayfaların dan da haz etmem hiç. zaten offical sayfayı izliyom.
 
Raporluyorum sevgili günlük; özel hayatta, günlük hayatta, her türlü sosyal ortamda laf dinleyen insana kılım. Üstüne vazife olmayan işe dair dedikodu toplayan insandan hiç haz etmem. Bak gene bizim iş yerinden örnek, yan komşuda var böyle biri. Bu sabah arkadaşla bir şeyler konuşuyoruz, özel de değil işle ilgili lan. Bu dingil uzanmış ordan güya binanın giriş kapısına bakıyo ama kulağı bizde. Aramızda konuşurken biraz sesimiz yükselse gene bunu görüyorum kapının çevresinde kulak kabartmış vaziyette. Bir değil iki değil, bir gün gelişine çakacağım ha şahitsiniz.
 
Ben de camdan atlayıp çıplak bir şekilde Deli Cevat gibi sokaklarda koşturmak istiyorum. Yeter lan vallahi insan soğuyor hayattan böyle iş temposunda; neden biz de sırtımızda çantamız orada burada gevşek gevşek dolaşarak tatil yapamıyoruz? Böyle tempoda insanın ömrü kısalır, başka da bir şey olmaz...
 
* Otobüsteki, her şeyi bilen ve her şeye karışan amca

Yahu emekli asker misin, muvazzaf apartman yöneticisi misin, yoksa geçmişi dayak atışlarla dolu sınıf öğretmeni misin bilemedim... Yeter abicim bu kadar ciddiye alınır mı lan işe gidiş ve eve dönüş yolunda olan biten.

Sırada bekleyene "sanki öne geçtin sen" diyerek karışır, otobüs şöförüne "bu durakta kısa durdun sen" diyerek karışır (şöförü dellendirdi az daha kaza yapıyorduk bunun yüzünden), balık istifi sıkışık otobüste ayakta duranlar düzgün duruyor mu diye enlem boylam hesabı yapmaya hazır bir surat ifadesiyle her daim sağa-sola bakınarak birine söyleyecek bir şey arar... Yordun bizi abi, git kendine bir araba al sen de rahat et biz de rahat edelim. Yoksa otobüs ahalisi olarak biz toplayıp alacağız sana bir araba.

Daha bana bulaşmadı, bulaşmak için bir neden bulmak adına da gerçekten zorlaması lazım, fakat bulaşırsa nasıl hareket ederim bilmiyorum. Yaşı büyük deyip alttan almak yakışık alanıdır evet; fakat insanın kafası dolu ve sinirleri gergin olabiliyor. Bu adamın evindeki ortamı düşünemiyorum bile. Saat 9'da yatılacak, yat!

* Yine bir otobüs enstantanesi aktaralım fakat bu sefer metro olanından... Orta kapının karşı tarafına yaslanmış gidiyorum, yanımda bir hatun, onun önünde de iki tane eleman...

Hatun biraz öne gitsene dedi çocuklardan birine. Çocuk rahatsızlık mı verdim gibisinden bakıp ne olduğunu anlamaya çalıştı, bu daha sert bir şekilde "gitsene" dedi. Ama bakıyorum yani çocuğun yaptığı bir şey yok. Sonra hakaretler ederek arkaya doğru yürümeye başladı kadın, çocuk da buna verdi aynı cevabı aynı cümlelerle, sonuna da "beğenmiyorsan inip taksiye bineceksin" diye ekledi. Bir yandan da suçsuzluğunu seyahat kitlesine kanıtlamak için arkadaşına normalden daha yüksek sesle konuşuyor; "ellesem içim yanmayacak, allahtan sen gördün."

Şimdi bu hakikaten tatsız bir durum, onca kişinin önünde ellemiş durumuna düşüyorsun, halbuki yaptığın bir şey yok. Toplu taşımada dikkatli olmak lazım, hem kadın hem erkek olarak.
 
Zincirlikuyu'da metrobüsten inerken çocuğun birine elinin tersi eşliğinde küfürlerle dalan hanım kızımızın da kulakları çınlasın. Tam bir amazon kadınıydı :D
 
Yalnız böyle yeni mevzu açmayıp başkasının açtığı konudan gidiyorum ya sürekli, kendimi yancı gibi hissediyorum :D Toplu taşımada hikaye bitmiyor ama ya. Zabah otobüsünde sürekli gördüğüm bir kız var. İlk duraklardan binip oturarak gidiyor otobüste. Bir de bu kızın inmesine iki durak kala binen bi abi var. İri yarı, göğüs bağır açık gömlek, ceket pantolon, badem bıyık, taranmış yapışık saçlar böyle. Tam bir "abiler detected" durumu. Bu öküz başta bahsettiğim kızı tespit etmiş, otobüs dolu da olsa boş da olsa o kalkınca yerine oturmak için gidip tepesinde dikiliyor. Dolu otobüste yardıra yardıra arkalara gidip insanları sinir ediyor. Bomboş otobüste en önde oturan kızcağızın başında sapık gibi de dikiliyor. İlla oturacak hayvanat mensubu. Ben uzaktan uyuz oluyorsam kimbilir kız nasıl sinir oluyordur artık?
 
Yardıra yardıra arkaya ilerleyen adamın biner binmez kraldan çok kralcı tavırla " arhası bomboş yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaa" diye anırmasına ne diyeceksin peki. İnsanı zorla boş otobüse bindirecekler. Vatan Şaşmaz detected.
 
Dün Kızlarağasında yaklaşık 300 kişilik bir grupla izledik maçı. Maç bitince koşa koşa Gündoğan'a gittik, bir megafon yoktu arkadaş. Gruplar halinde sevinmeler. Bir gruptan ayrılıyoruz başka bir gruba geçiyoruz, nereye gitsek "çökün" diye başlayan tezahüratlara yakalanıyoruz falan. İyiydi güzeldi. Arabasının yanında "Kokoreç+Ayran 4TL" yazan emminin sadece kokoreçi 5TL'ye satmasını (fırsatçı it) ve bir kaç Fenerliye saldırmaya çalışan o.ç'leri de unutmayalım.
 
Futbola hiç ısınamadım, fanatikleri hiç anlayamadım. Geçen FB-TS maçını izlemiştim, amerikan futbolu gibi geldi. Dün GS şampiyon oldu, FB liler kadıköyün anasını ağlattı. Başka spor dalı var mıdır acaba, taraftarlarının uğruna kendini kaybettiği?
 
Hayatları farkında olmadan belli bir çemberin içine sokulmuş insanların mahkum kaldığı ve çoğunlukta oldukları için " aga biz yanlış yapıyoruz " diyen de olmadığı bir toplumda yaşıyoruz. Onun için futbol tam bize göre. Bu da o çemberin bir parçası . İnsanlar bütün umutsuzluklarını ve sinirlerini bir yola kanalize etmeli ve suya sabuna dokunmadan bunu başarabileceğin en güzel yol . Tuttugu takımdan dolayı tutuklanan insan gördünüz mü hiç? Yada binlerce insanın istediği gibi küfrettiği başka bir ortam?
 
Geri
Üst