Pentagram'dan Yeni Albüm "MMXII"

estranged

admin
Efsane grup Pentagram "MMXII" ile geri dönüyor!!!

2012 yılında 25. yaşını kutlayan Pentagram; Hakan Utangaç (gitar), Metin Türkcan (gitar), Tarkan Gözübüyük (bas gitar), Cenk Ünnü (davul) ve güçlü vokaliyle gruba nefes veren Gökalp Ergen ile birlikte yeni albümleri “MMXII (2012)”i müzikseverler ile paylaşmaya hazırlanıyor.

Grubun Sony Music kataloğunda yer alan; Pentagram (1990), Trail Blazer (1992), Anatolia (1997), Unspoken (2001) ve Bir (2002) olmak üzere beş stüdyo albümünün yanı sıra, kuruluşunun 10. ve 20. yıl dönümlerinde yayınladığı iki “Konser DVD” albümü bulunuyor.

Prodüktörlüğünü Pentagram’ın üstlendigi “MMXII” albümünde söz ve bestesi gruba ait; "Sand, Now and Nevermore, Geçmişin Yükü, Beyond Insanity, Doğmadan Önce, Wasteland, It's Dawn Again, Disturbing The Peace, Uzakta, Apokalips" isimleriyle, İngilizce ve Türkçe sözlü on özgün eser yer alıyor.

Ajan Entertainment, Planad Works, Flat Production Services, Babajim Istanbul, Sestrem, Studyo Mono, Mehmet Turgut Studyo ve Dukkan-ul Hayal SFX Studio katkılarıyla dokuz ay on günde hazırlanan çalışmaya İlhan Barutcu, Kerem Özyeğen, Ozan Tügen ve albüm kartonetindeki fotoğraflarda da gördüğümüz Turgut Berkes gibi önemli sanatçılar konuk oldular.

Pentagram önceden olduğu gibi bu albümde de, yaşadığımız dönemin duygusunu çeşitli metaforlar ve müzik yoluyla ifade etmeyi hedefliyor. 70'lerden günümüze çeşitli usul ve ustalara selam yollayan düzenlemeler, yine bazı parçalarda geleneksel ortadoğu ritim ve melodileriyle buluşuyor.

Her notası hayata yeni bir sayfa açma heyecanıyla kaydedilen on parça, Bluejean/Headbang dergisi 2012 Nisan sayısında Pentagram’ın bugüne dek yayınladığı en güçlü albüm olarak değerlendirildi.

Pentagram’ın yeni albümü “MMXII” Sony Müzik etiketiyle 27 Nisan Cuma günü raflardaki yerini alacak.

Pentagram-a4.jpg



Kaynak: Hurriyet
 

Dosyalar

  • slider.jpg
    slider.jpg
    73.9 KB · Gösterim: 158,200
Albüm maalesef çıkar çıkmaz malum sitelerde paylaşıma sunulmuş. Çok yazık ve düşündürücü.. Korsan yayım olayı iyicene nete kaydı, yapılacak birşey yok gibi bu konuda..

Yarın gidip D&R'dan alacağım bir CD. Bence 14 TL'si çıkışan herkes CD'yi alsın arkadaşlar. Pentagram gibi grupların albüm satışına da ihtiyacı var. Esas kar olayı konserler olsa da albüm satış rakamları da grupların devamlılığı ve firmalar ile ilişkileri için çok önemli..

Önizleme yapmak isteyenler şu adreste ayrıntıları bulabilir:
http://www.ttnetmuzik.com.tr/#album-MMXII-264590
 
Valla albüm hakkında hiç olumlu eleştiri yok. Özellikle nakarat olmadığı için ve düzgün bir riff olmadığı için eleştirilmiş bayağı. TTnet müzik'ten 2 parçayı dinledim; Now and Nevermore hoşuma gitti. Lakin çok uzatılmış gibi geldi. Albümü sipariş ettim, çarşamba elimde olacak. Albümün diğer parçalarınıda dinlemek için sabırsızlanıyorum. Umarım yeni bir turneye çıkarlar.http://www.ttnetmuzik.com.tr/album/MMXII/264590/albums/3130234
 
Albümde 9. parça Şebnem Ferah 'Benim can kırıklarım var' esintileri taşıyarak başlıyor, 5 ve 7. parça yine Şebnem Ferah akustik soundunu taşıyor 10. parça ne zaten bi yere sokamadım soundunu Pentagram değil ama :) yeni bir oluşum içindeler sanırım Gökalp Heavy Metal yaparsa bu olur gibi bir albüm olmuş.. Ama Pentagram müziği yok bu albümde..

Murat İlkan'ın yeri doldurulamazdı zaten, ama bu parçaları Murat İlkan yorumlasaydı parçaları daha fazla dinlenecek bir albüm olabilirdi diye tahmin ediyorum, çünkü şuan her parçayı 6 7 kere sindire sindire dinledim artık albümün notu yerini belirledim. Bir kaç gün sonra tekrar dinlemeyeceğim albümler arasında yerini alacak. Grubun soundunu bozmuşlar, 10 senedir gruptan beklenen yeni albüm bu değildi. Sanki bilinen Pentagram müziğini yapan Murat İlkan mış gibi düşünmeye başladım.
 
Bu albümde eski pentagramı aramak büyük bi hata zaten. Beklentinizi yanlış yaparsanız yorumlarda yanlış olur. Tüm şarkıları dinleyemedim ancak dinleyebildiklerim hakkında görüşlerim olumlu. Geçmişin Yükü gerçekten sürekli dinleyeceğim güzel bi parça olmuş. Now and Nevermore eski pentagrama selam çakıyor. Fena değil bence. Wasteland gerçekten çok hoşuma gitti benim. İlk o amatör kayıtla çıktığı zamanda çok beğenmiştim. Dinlediklerimin içinde Doğmadan önce benden tek eksi alan şarkı.

Devamını da yakında dinleyip sindirmek istiyorum.
 
3. kez dönüyor albüm, kulağıma gelen herhangi kötü birşey olmadı. Bana sorarsanız Gökalp Ergen iyi iş çıkarmış. Murat İlkan'a alışmış olanlar ne der bilemiyorum ama benim hoşuma gitti.

Evet, gerçekten de bildiğimiz Pentagram kayıdı gibi olmamış, eskiye göre biraz daha yumuşak..

Uzakta parçasını beğendim ben de.
 
Favorim "UZAKTA".Değişik bir albüm olduğunu düşünüyorum.Ama bence başarılı olmuş.Orjinali gidip alınacak albümlerden...

Yalnız ben vokali anlamakta güçlük çekiyorum.Bilmiyorum benim sistemlemi alakalı ama yalnızca bu albümde vokali anlamak için ekstra çaba sarfediyorum resmen...
 
Albümü bugün aldım yaklaşık 6-7 defa baştan sona dinledim iyi sindirebilmek için . Beklentilerimin çok altında olmuş diye düşünüyorum. Yaklaşık 11 yıllık süreçte genel tarzdan ödün vermeden değişik ve gelişmiş şeyler dinleriz diye düşünüyordum fakat beklentimin aksi oldu. Albümde ilgimi çeken iki şarkı "Wasteland" ve "Geçmişin Yükü" ydü . Babalar kendini tekrar etmiş sanki biraz .. Ben Metin Türkcan'ın tarzını beğenmeyen biri olduğumdan dolayı önyargıyla eleştirmeyeyim diye gitarları özellikle tekrar tekrar dinledim fakat aynı şeyleri dinlemek gerçekten üzdü beni . Gökalp Ergen kötü değil bence ama Murat İlkan kadar da değil . Hayırlı olsun umarım yeni albümler daha güzel olur . Hayırlı olsun diyorum . Pentagram'ın geri gönmesi güzel .
 
Arkadaşlar dün yaptığım yorumda 9. parçanın Şebnem Ferah'ın 'Benim can kırıklarım var' esintileri taşıyarak başlıyor diye bir yorum yapmıştım. Fakat benzettiğim parça meğer Şebnem'in Çakıl Taşları parçasıymış onu farkedince şeyettireyim dedim. Albümde bana göre eski soundu arattırmayan ve playliste alınarak dinlenecek 2 parça var Now And Nevermore ve Westeland ;)
 
"Dinlediklerimin içinde Doğmadan önce benden tek eksi alan şarkı." demişim. Hangi kafayla dedim merak ediyorum. Albüm güzel, gerçekten güzel. Cenk abinin yanına gittim bi imzalı albüm alayım diye, yokmuş yerinde. Sağlık olsun.

Şarkılar daha bi içten bu albümde.
 
TRAILBLAZER çıktığında aiwa walkmanımde günlerce dinlemiş, sabahın beşinde kalkıp Rockmarkette albüm performansını izlemiştim, sonra Anatolia çıkınca müthiş bir hayal kırıklığı yaşamış Murat İlkan'a demediğimi bırakmamıştım.... Ama sonuçta Pentagram albümü deyip dinleye dinleye çok sevdim Anatolia 'yı. Sonraki albümler Anatolia kalitesini hiçbir şekilde yakalayamadı hatta Bir albümünü bir arkadaşa vermiştim geri almadım bile ( Pentagram Trailblazer Cd sine dünya kadar para bayılmış bir arşiv manyağı olmama rağmen) 2012 den hiçbir beklentim yoktu fakat bu defa beğendim, bence Anatoliadan sonraki düşüşten çıkış bu albümle olabilir.
 
Efendim, Geçmişin Yükü adlı şarkının klibi cuma günü çekildi. Ev arkadaşımda klipte oynadı :( Cenke mesaj attırdım ama beni istemediler :D

Neyse söylediğine göre klipte Şebnem Ferah, Ogün, Küçük İskender, Athena gibi onlarca ünlü oynuyormuş. Klip beş on gün içerisinde yayınlanacakmış.
 
Çok başarılı bir albüm olmuş. Vokaller mükemmel, iyi bir seçim olmuş. Şimdiye bu kadar tiz ve zor vokalli Pentagram parçaları duymamıştım. Yani niye vokal olarak çalıştıklarını anlamak zor değil. Tahminimce eski parçalar da uçacaktır.

Tam beklediğim gibi bir albüm, sound çok iyi, beste kalitesi kesinlikle çok çok iyi, öncekinden çok daha olgun ve başarılı düzenlemeler yapılmış. Ayrıca Türkçe şarkılarla karma yapmalarını çok beğendim. Hep Pentagram'dan daha çok Türkçe parça duymak istemiştim, sonunda oldu.

Birkaç tane eskisi gibi değil gibi yorum okudum, arkadaşların beklentisi nedir bilemiyorum ama kesinlikle Pentagram'ın şimdiye kadar yaptığı en iyi iş olmuş. Dinliyorum dinliyorum albümde boş parça bulamıyorum. Herkes son performans çalışmış.
 
Geri
Üst