Pentagram'dan Yeni Albüm "MMXII"

Kimine göre en iyi albüm TrailBlazer size göre MMXII.. Bana göre kimseden etkilenmeden yaptıkları ve en yaratıcı oldukları ve kendilerini daha iyi yansıttıkları albüm Unspoken. Apokalips Iced Earth vari olmuş hem vokal hem müzik olarak. Unspoken da bu tarz benzetmeler yapamıyorum şu gruba benzemiş bundan esinlenilmiş diye.

Westeland giriş itibari ile Metallica nın son albümünde ki ''Broken, Beat & Scarred'' isimli parçaya benziyor. Muhtemelen bu parçadan esinlenmişler parçanın girişinde. ''Olamaz, imkansız'' diyenlere küçük bir örnek verebilirim TrailBlazer dan ''Secret Misille'' Mordred grubunun ''State of Mind''ını 31.sn den itibaren dinleyin derim ;)
 
Wasteland için broken, beat and scarreddan esinlenmiş diyorsan ben sana en büyük yabancı gruplar arasında bir milyar tane kopya giriş, solo, riff bulurum. Ama state of mind enteresanmış.
 
Esinlenme, kopyalama, vs. ne denirse densin bence bu albüm en iyi albümleri olmuş. Kaç senedir dinlerim en fazla bu albüm hoşuma gitti. Şarklıların trafiğinden kaydına miksine kadar Pentagram'ın en kaliteli albümü. Aldığım günden beri özellikle Uzakta parçasını mırıldanıyorum her yerde :)
 
Esinlenme, kopyalama, vs. ne denirse densin bence bu albüm en iyi albümleri olmuş. Kaç senedir dinlerim en fazla bu albüm hoşuma gitti. Şarklıların trafiğinden kaydına miksine kadar Pentagram'ın en kaliteli albümü. Aldığım günden beri özellikle Uzakta parçasını mırıldanıyorum her yerde :)
Bizim insanımızda hastalık bu. Bana bi tane Türk grup gösterin ki albüm yaptıklarında biri çıkıpta şu parça şuradan çalıntı, bu parça buradan çalıntı dememiş olsun. Boğaz köprüsünden salarım kendimi. O kadar ciddiyim.
 
Vokal, ses yüksekliği olarak sanki enstrumanların altında kalmış gibi geldi bana.Kayıtta mı problem var yoksa benim dinlediğim cihazda mı bilmiyorum ?

Ben referans hoparlör ile dinlediğimde geneli normal geldi ama kulaklık, referans hop. ve farklı bir sistemde dinlediğimde 1-2 parça da dediğiniz problem mevcut. Özellikle 1. parçanın mixinde vokal biraz geride ve tam parlatılmamış.

Yine referans hoparlör ile bu fark daha az algılanıyor ama genel de herkes multimedia hoparlörle dinlediğinden birkaç parça da vokali geri de duyabilir.
 
Pop müzik olsa hiç problem olmazdı bence ama , mesele metal olunca enstrumanlar kadar vokalin yırtıcılığını da duymak isterim.Vokal geride kalınca zevk alamadım dinlediğim parçalardan.
 
Şarkıların çoğunda geçmişin esintisi mevcut, bunu kötü anlamda söylemiyorum.Pentagram eski pentagram değil diyenleredir sözüm.Ben Pentagram lezzetini aldım.Alamayanlar için üzgünüm.
 
Gayet güzel bir albüm eyvallah da kardeşim şu Pentagram da kendini aşamadı bir türlü ... hep aynı hep aynı. Tamam güzel, beğenmedim demiyorum kesinlikle ama bir şekilde bitince "eee sonra...?" diyor insan. Yani iyi hoş da e dinledik bunu daha önce.
 
Pentagram mı hep aynı? Pentagram'ın hiçbir albümü birbirine benzemez ki? Hatta Pentagram'ın en klasik özelliklerinden biridir. Bu albüm de diğerlerinden çok farklı bir albüm olmuş.
 
Tarz değiştirmekten bahsetmiyorum. Öyle olsa 35 senedir ACDC ya da Motorhead dinlemezdik. Belli bir tarzın icinde yan pas yaparak oynuyorlar diyorum. Yani icraya, besteye lafım yok ama bana hiçbir heyecan vermiyor Pentagram. Dedim ya 6-7 kere dinledim ve aklımda kalan "eee sonra...?" hissi oldu. Demek ki uyuşmamışız grupla :)
 
Geri
Üst