Nihat Genç

Nihat Genç'in yüreğindekiler bir coşkun ırmak gibi dudaklarından dökülüyor, içimizdeki duvarlarımıza kaleminin ucu dokundukça adeta menekşeler fışkırıyor.
Memleketimi, anadolumu, bötü böceğimi ,ırmağımı denizimi, dağlarımı, köy kadınımı , sakız satan çocuklarımızı, çay kokan delikanlılarımızı, ekmeğimi , suyumu, komşumu , geçmişimi (tarihimi) , insanımın her halini (iyisini , kötüsünü); tanır, bilir Nihat hocam...
"Aydın" tanımını yakıştırdığım,
"Vatansever" olduğuna bütün yüreğimle inandığım,
"inanc" ını yitirmediği ve asla yitirmeyeceğini bildiğim,
"Vicdan" onun bu toprakların vicdanı olduğunu bildiğim ,
"Eleştirmen" diye geçinenlere kapak olsun diyorum eleştiri nasıl yapılır öğrenilecek olan birisidir ...
 
Çok şişirme konuşmaları var...
şişirerek başka bir adamın bir cümlede söyleyeceğini 10 dakikada anlatıyo ve en önemlisi de halkın gözünü boyadığını düşünüyorum...
amacı nedir bilemem...
 
Bende Leman'dan Memleket Hikayeleri adlı kitabını kazanmıştım...Bu diğer kitaplarından biraz farklı bir kitaptır... Anılar, memleket değerleri üzerine hikayeler var...
 
''...sol partiler için sosyallik 'dindi',şimdi,içine kapanmış,gizlilik,ağbilik,sert,öfkeli,kontrollü olmak bir din haline geldi.ve müslümanlar iktdarda büyük rakamlarla olmanın güvenlik şemsiyesiyle yavaş yavaş sosyal hayatın kontrolünü ele geçirmeye başladı,bunun tarihi bir nokta olduğunu düşünüyorum'' satırlarının yazarıdır kendisi.
 
''Türkiye meclisinde kadınlarının başını açmak istemeyen müslüman siyaset,namuslarını çırılçıpak amerika'nın askeri karargahına teslim etti...'' satırları da kendisine aittir.
 
Çok sert bir muhaliftir kendisi. Çoğu şeyi çekinmeden anlattığı için rahatsız olan kimseler bu adamı meşhur yapmaz. Zaten Nihat Genç'in de meşhur olmak gibi bir isteği yoktur. Bazen, öleceği güne kadar muhalif olacak gibi gelir bana. "Amerikan Köpekleri" adlı kitabını okumuştum. Dili biraz ağırdı ama yine de etkileyici bir kitaptı.
 
Hattı Müdafaa kitabını aldım...
Daha ilk sayfası tokat gibi,tokat hafif kalır yumruk gibi beynine vuruyor adamın:

'' Geçtiğimiz hafta Irak'ta bir Türk şoförü direnişçiler tarafından öldürüldü. Türkiye'de yer yerinden oynadı. AKP'li milletvekili, yazar Ömer Çelik ''Katil sürüleri'' diye bastı bağırdı. Hürriyet gazetesi yazarı Soli Özel de Çelik'in ''Katil Sürüleri'' lafını aynen sütununa taşıdı.
Ülkesini koruyan insanlar neden katil sürüsü oluyor. Türk şoförleri Amerikan Askerlerine erzak taşıyor. Şöförlerimizi korumuyorsunuz diye neden Amerikalılardan şikayetçi olmuyorsunuz? Üstelik direnişçiler daha önce şoförleri yakalayıp ''bir daha gelmeyin, sizi şimdi affediyoruz'' diye ekranlarda uyarı yapmadı mı? Direnişçiler Türk, Mısırlı, Koreli ayrımı yapmıyor. Amerikalıları Irak'ta yalnız bırakmak için o topraklara dışarıdan kim geliyorsa aynı muameleyi yapıyor. Burada çok yoğun iç karışıklık var. Her gün direnişlerde onlarca insan ölüyor. Şu anda Irak'ta bir içi saaş var ve dünyanın en eşitsiz savaşı.''-Hattı Müdafaa Sf 1.
 
Çarşamba günü bizim üniversiteye geliyor,selçuk üniversitesine,geçen sene fırsat bulamadım ama bu sefer kaçırmayacağım.Böyle bir adama ne soru sorulurki soruya gerek bırakmıyor tebrikler...
 
Fark ettiyseniz Nihat Genç'i ünlü gazete ve dergilerde pek göremezsiniz. Bunun birinci nedeni, yukarıdaki açılış konuşmasının üslubunu hiç çekinmeden her yerde kullanması, ikinci nedeni de "büyükleri" rahatsız eden gerçekleri söylemesidir. Zaten her zaman doğru söyleyen dokuz köyden kovulmuştur bu ülkede.
 
skytürk ten çıkarılmış diye haberler var...
belki bundan sonra bir yenilikle...
naslı ılıcak-Nihat genç görüş farkı programı yapar
yedek olarak Mehmet barlas olabilir...
 
Modern Çağın Canileri kitabında kaliteli yazıları vardı. TV'deki programlarının çoğunu izledim. Bazen doğru düşünceleri dile getirse de genel olarak ilkesiz ve çelişkili birisidir. Düşünce birikimi de yetersiz.
 
Nihat Genç Türkiyedeki Az Kalan Direni$çilerdendir
Her$ey Güzelde Benim Ele$tirdiğim 3 Yönü Var

1 ) Bilgilerini Bizlere Aktarırken Çok Samimi Oluyor
Buda Dilini Çok Basitle$tiriyor. Bu Ho$uma Gitmiyor Ona En Güzeli Layık Erdoğan Gibi Konu$masın İnönü Gibi Konu$sun. Candan Bir O Kadarda İnce Mesajlı.

2 ) Giyimine Önem Vermiyor. 80 Milyon İnsanın Önüne Çıkıyorsun Sonuçta Bence Daha $ık 1 Giyim
Ağırlığını Arttırır. Bir Keresinde Büyük 1 Zevkle Dinlerken Kolunun Altının Islak Olduğunu Gördüm Ona Yakı$madı.

3 ) Bazen Kendini Kaptırıyor Olur Olmadık Yerde Yanlı$ Ses Tonları Kullanıyor. Bağırılmayacak Yerlerde Bağırıyor.

Her Gülün Dikeni Olur Derler
Nihat Genci Okumanızı
Programlarını Kaçırmamanızı Öneririm
Hatta Umarım 1 Gün Kar$ıla$ırsınız
Çokta Sempatik İyi 1 İnsandır
Son Ümitlerimizden...
 
Geri
Üst