Ne alayım? Org Tavsiye

Sahnede kullanmak içim org alacağım. Bütçem 750-1000 TL arası. Daha önce hiç klavye çalmadım, ama aktif olarak gitar çalıyorum. Klavye dersi alacağım, bir 3-5 ay sonra da belli bir seviyeye gelirim diye düşünüyorum sahne için. Redd grubunun klavyecisini çok beğeniyorum, ama kullandığı ekipmanlar çok pahalı. Çok profesyonel olmayan ama Redd şarkılarındaki klavyeleri halledebileceğim bir alet arıyorum. Temiz bulabilirsem 2.el de alabilirim. Bana önerebileceğiniz marka, modeller nelerdir?
 
x5d öneririm şahsen fakat ton aralığı açısından yanına iyi bir sytnh modül almak lazım ama tuşe olarak kesinlikle x5d zaten yeni başlıyorum diyosun. yada

korg x50 alırsın efekt müfekt herşeyi içinde masrafsız dertsiz tasasız kullanırsın fakat x5d kadar iyi tuşlu bişey bulman zor bu fiyata mazallah x50 nin tuşları insanların elinde kalıyor pişmanlık duyoyorlar. alınabilecek en iyisi x5d hem sıkılmazsın hemde sağlam hemde güzel zaten her orkestranın bitane x5d si mevcut oluyor hemen hemen.

fakat dediğim gibi

korg x50 modül mudül gerektirmez direk kullan.
korg x5d yide direk kullanabilirsin ama biraz eski alet olduğu için efektler belki hoşuna gitmeye bilir oyüzden bi synth modülle daha güzel olacaktır ama ikside güzel
yada azcık daha para koyabilirsen korg triton öneririm kesinlikle. 61 tuşun altında bişey alma.
 
Korg iyidir bu bütçede

Üstüne düşüp iyice ses programlayacaksan K2000 öneririm. Gerçi ikinci elde sadece modül bulabildim satılık bu aralar.

Böyle programlarken sıkılmazsan K2000 daha esnek olacaktır.

 
cihazı aç yarım saat bekle anakartda sorun varsa kapanır veya bozulmalar oluyorsa lcd de ses gidiyorsa bişey oluyorsa muhtemelen arzaldıır alma anakart arzalarıyla uğraşılmaz. bişeyler kaydet. kaydediyormu bi bak cihazı açıp kapatıp kontrol et silinmişmi duruyormu.

cihazı 5 dakka çalıp bırakma enaz 1 saat oyalan başında anakartla ilgili bi arza varsa anında gözükmeyebilir bu yarım saat sonra falan ortaya çıkabiliyor alet resetmi atar artık kapatırmı lcdmi bozulur sesmi gider bilemeyiz orasını sen tartıcaksın. tuşları kontol et yapıştırmışlarmı yoksa orjinalmi bi bak. tuş hassasiyetine dikat et hassasiyeti olmayan gitmiş varmı bi kontrol et.. aletin açlıp açlmadığını mutlaka öğren tamir görmüşmü görmemişmi. bide orjinal adaptör olmasına kesinlikle özen göster.

tekrar söylüroum korg x5d + modül hepsinden iyi olur.

ama olmuyorsa mutlaka korg triton al ötesi yok bu fiyatlara derim.
korg x50 tuş açısından dandik. çin malı oyuncaklar gibi geliyor bana..
şimdiden hayırlısı olsun
 
Geri
Üst