Amfi ve tv yi bozma sorunu :(

F

FIRTINAA

Beyler ben elektiro gitara başladım sorun şu ki evde çalmaya başladığımda amfi tv yi etkiliyor, Şu anda çaldığım tv ile amfi mesafesi yaklaşık 10-15 m belkide daha fazla evin tv ye uzak en uç odasında çalıştırıyorum ama yinede tv yi etkiliyor renkte bozulmaya neden oluyor(1 kere tv nin parçasını bozdum 2. olmasın bari yha:( )
Benim asıl sormak istediğim amfinin yaydığı yüksek elektromanyetik alanı nasıl izole edebilirim?
(Bu arada tv tüplü tv yani içerisinde elektiron tabancası olanlardan zaten bu nedenle elektironların renkleri oluşturan yörüngelerini etkileyerek sapmasına ve renklerin bozulmasına neden oluyor, sorun şu ki uzun süreli veya yüksek derecede bu alana maruz kalmasıyla birlikte tv nin içindeki elektron artıklarını temizleyen yani rengi düzelten direnç yanıyor :( )
Kısacası
Amfinin yaydığı yüksek elektromanyetik alanı nasıl izole edebilirim?

Şimdiden herkese teşekkür ederim...
 
Elektronik cihazların çoğunda olduğu gibi amplilerde de dış metal kasa topraklanarak faraday kafesi oluşturulmuş olur. Yani dışardaki elektrik ve manyetik alanlar kafes içine giremez, içeridekiler de dışarı çıkamaz. Yalnız gitar amplilerinde kasanın bir tarafı açık oluyor, o kısma alüminyum folyo koyarsan tam bir kafes oluşur. Fakat senin sorunun bu değil zaten ortada bu seviyede bir manyetik alan yok. Eğer ampliden kaynaklanıyorsa, sorunun yüksek ihtimalle elektrik tesisatı.
 
Oda yanlış uygulama aslında, toprakla nötr arasına bakmak eğer faz dengesizliği yok ise toprak hattı hakkında bir fikir verebilir. Fakat faz dengesizliği az veya çok heryerde olur.
 
Geri
Üst