Jason becker Carvin Tribute !!!!




577559_3408889419041_1174127963_32604857_1736666728_n.jpg



Evet gördüğünüz gibi olay ortada.süper.
 
inşallah Jason becker'a iyi para gidiyordur.ALS hastalarının bakımı çok masraflı çünkü.Öyle bir hastalık ki acı çekebiliyor ama hiçbir yerinizi hareket ettiremiyorsunuz.İnsanın gerçekten Allah'tan uzun ömür istemeyeceği hastalıklar grubundan.Şu an gözünü hareket ettirebiliyordu.Bu da hastalığın baya ilerlediğini gösterir.En son evrede solunum kasları felç oluyor makine sayesinde nefes alabiliyor.Ama bilinç düşünce herşey sağlam... ne kadar acı değil mi? Böyle başarılı müzisyenin böyle bir kaderi olması belki bazı şeyler için 2. bir şanstır kim bilir.Bulabilirsem gitarı sıfır almak isterim.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
inşallah Jason becker'a iyi para gidiyordur.ALS hastalarının bakımı çok masraflı çünkü.Öyle bir hastalık ki acı çekebiliyor ama hiçbir yerinizi hareket ettiremiyorsunuz.İnsanın gerçekten Allah'tan uzun ömür istemeyeceği hastalıklar grubundan.Şu an gözünü hareket ettirebiliyordu.Bu da hastalığın baya ilerlediğini gösterir.En son evrede solunum kasları felç oluyor makinede sayesinde nefes alabiliyor.Ama bilinç düşünce herşey sağlam... ne kadar acı değil mi? Böyle başarılı müzisyenin böyle bir kaderi olması belki bazı şeyler için 2. bir şanstır kim bilir.Bulabilirsem gitarı sıfır almak isterim.
Jasonın muhteşem bir ailesi ve çevresi var.maddi olarak zorlu dönemler yaşamışlar ancak durumları şuan iyiymiş.bir ara friedman ilk jacksonını acık arttırmaya cıkartmıstı onun ıcın.van halen yardım kampanyası ıcın jasonla tvye cıkmıs.ama dedıgım gıbı suan ıyılermıs.ayrıyetten not dead yet gıbı bır organızasyon var :)
 
Jasonın muhteşem bir ailesi ve çevresi var.maddi olarak zorlu dönemler yaşamışlar ancak durumları şuan iyiymiş.bir ara friedman ilk jacksonını acık arttırmaya cıkartmıstı onun ıcın.van halen yardım kampanyası ıcın jasonla tvye cıkmıs.ama dedıgım gıbı suan ıyılermıs.ayrıyetten not dead yet gıbı bır organızasyon var :)

filmi vardı galiba İstanbul'a gelirse gidecem.
 
abanoz ve maple farklı karakterli iki ağaç ve fretboard'da kullanılma amaçları farklı diye biliyorum. tamamiyle jason'ın tarzıyla alakalı bence. abanoz iyi maple kötü diyemeyiz. nice büyük firmaların aynı fiyat aralığında hem abanoz hem maple gitarları var.

Abanoz ve akçaağaç tonal karakter açısından birbirine çok yakın ağaçlardır. 2 farklı tuşe opsiyonu sunulmalıydı bence, jason blok sedef inlayli abanoz tuşe carvin de kullanıyordu çünkü. Yapılan asıl yanlış köprünün kahler olmaması.
 
Bence asıl yanlış tremolonun olması.Nefret geliyor yeminle ama Jason nin gitarı için katlanılır.Ebay'e düşer bakalım.görürüz fiyatları 2-3 aya kadar.
 
Madem o yıllarda jason'ın kullandığı gitar tribute diye yeniden üretiliyor, bire bir aynısı olması icap eder bence. 80ler'deki gitarlara hastayım şahsen, şöyle kahler köprüsü olsun, eşiğin hemen arkasından kilidi olsun, sivri kafalı olsun, bir manyetiği eğri olsun...
 
Sivri kafa meselesi Pointy Headstock. Ki yeni üretimlerde artık sivri değil daha yumuşak hatlı kafa şeklini kullanıyorlar. Onun için Pointy Headstock olanlar daha pahalı fiyatlara gidiyor. Mesela bendeki gitar B. Becker'in elinde tuttuğu gitarın neredeyse birebir aynısı, tek farkı Kahler yerine sabit Tune-O-Matic köprü olması. Üretim yılına göre ya da C.Shop çıkışlı olduğu için bir takım değişikliklere maruz kalmış olabilir tabii ki.
 
Geri
Üst