Single Coil vs Humbucker - Issız bir adaya götüreceğiniz gitara tek manyetik takacak olsanız

Son iki aydır özelliklei iki gitarımı yoğun olarak kullanıyorum. Telecaster ve cumstom build Esquire (yalnızca tek single coil). Hele bu hafta sonu tamamen cozuttum. Günün büyük bir kısmını hava güzel olmasına rağmen evde gitar çalarak geçirdim. Setup çok minimalist. Hatta set up yok diyebilirim, wah pedaldan başka. Gitarları direkt olarak Fender Super Sonic'e giriyorum. 22 w lambalı yetiyor da artıyor bile bana.

Gain 6 civarında her iki gitarın köprü single coil'ları kullanırken (Esquire'da zaten yalnızca köprü var) zevkten neredeyse salyalarım aktı çoğu kere. Twang, dirty, clean, funky, led zeppelin, jeff beck, james brown.... Birini bırakıp birini alıyorsun. Orjilerin en güzeli...

Neden sonra aklıma geldi. Bir de SG yi çıkarayım kutusundan, biraz da humbucker manyetiklerle çalayım dedim. Guess what? They suck!!!!

İşte böyle. Bugünden sonra uzun süre humbucker kullanmayacağıma garanti verebilirim. Tabii ki zevk, tarz meselesi. Çaldığın müzik türü, gitarından çıkarmak istediğin sesle çok ilgisi var. Buna göre humbucker'ın da yeri var. Ama benim hayatımda çok gerekli olmadığını bugün anladım. Lambalı bir amfide single coil'in verdiği detayları humbucker ile yakalayamıyorum. Single coil ile çok daha kolay kontrol altında tutabiliyorum gitarı, evirip çevirebiliyorum.

Peki sizin seçiminiz ne olurdu? Issız bir adaya götüreceğiniz tek bir gitarın üzerine yalnızca tek bir manyetik takacaksınız...
 
Lakin gitar solak, ona göre.

Tüh, sağlaklar kaçın :D
129066612030068277.jpg
 
Geri
Üst