Ufak Çaplı Çarpılma.

Arkadaşlar ve üstadlarım =)
Hemen problemimi açıklayayım size kısaca. Elektro gitarıma jack kablosunu taktığım an, ne zaman kolum köprüye çarpsa kolumdaki tüyler elektrikleniyor, ufacık ufacık carpılıyor. Bu beni etkiliyor mu hayır ancak böyle bir şeyin doğal olup olmadığını sizlerden öğrenmek istedim. Doğal değilse sebebini bulmam gerek :))

**Eğer böyle bir konu daha önceden açılmışsa affola, ancak arama bölümüne bu tarz başlıkları yazıp arattığımda konu ile alakası olmayan şeyler çıktığı için başlık açayım dedim.

*** çarpılmadan kastim gıdıklama. hani ufak ufak voltajlarda elektrik carptıgında gıdıklanırsınız ya öyle. ancak iş elektrik ile ilgili olunca ne olur ne olmaz diyerekten sordum :D
 
Elektrik hattındaki ya da prizdeki bir sıkıntıdan da olabilir ;) gitar dersi verdiğim bir yerde, benim evde benim gitarda olmayan bu benzer bir sorun orada oluyordu sonra priz değişikliği ile sorun giderildi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Peki hocam, bende dikkate alıp önce priz değişikliği yaparım; baktım olmuyor köprünün topraklamasını kontrol ettiririm :) teşekkür ederim yardımlarınız için.
 
Gitarlar amfiye bağlıyken elektrik kaçağı iletken tüm malzemeden vücudumuza girecektir. Diğer arkadaşlarımızında söyledikleri gibi elektrik sistemindeki topraklama durumu yada toprağın yanlış bağlantısı sonucu oluşan bir kaçaktır bu. Stüdyomuzda aynı problemi yaşadık seneler önce. Bu problemi düzeltmek elektrikçinin 10 dakikasını almıyor . Hatayı görüp düzeltti ve şuan hiç bir kaçak kalmadı . İşi uzmanına bırakırsan bir daha problem yaşamazsın .
 
Geri
Üst