Gibson Les Paul Studio 60's Tribute Bilen Var Mi?

İşte benimde söylemeye çalıştığım şey bunlar aslında,

Bakın chambered hadisesi, gibson için ekstra işçilik demek, bir yerlerden kara geçmiyor ise bu işi yapmaz adam.. Sonuçta şu anda yabancı forumlarda da Türkiyede de gibson kullanan insanların çoğu chambered hadisesinden haz etmez ve sevmez.. Herkes deli gibi 2000 öncesi aletlerden arıyor.. Neden, çünkü 2000 öncelerinde ki gitarlar daha standart yapıda, aralarında fazla farklılıklar yok.. İzmirde olan varsa getireyim benim 98 studioyu istenilen standart ile karşılaştıralım..( Gerçi şu anda ciddi bir entonasyon ve tel yükseliği sorunu var ama yaptırırım, yaparım no problem..)

O zaman gibson neden chambered a devam ediyorki işin içinde düşük maliyet yoksa.. Sonuçta hafif gitar isteyenler için chambered, bunun yanında da normal weight li gitar olabilir.. Ki weight relief yapmak çok çok daha basit..

Bir kere bence şuradan tehlikeli, ağaçlar homojen bir hammadde değildir, sen eşit aralıklarla kesiyorsun, rezonansın her gitarda farklı olacaktır, ton her gitarda farklı olacaktır, kesip attığın kısmın tona yada rezonansa etkisi 1 birimde olabilir 5 birimde.. Yani her halukarda bir sıkıntı yaşanabilir..

En son yazdığım şeyi tekrar ediyorum, chambered diye kötü bir gitar olmayabilir fakat benim midemi bulandırıyor.

2003 sonrası gitarları kesinkez deneyin denemden almayın, hatta denemeden hiç gitar almayın fakat deneme şansınız yok ise 2000 öncesi gibsonlar 2000 sonrasına oranla çok çok daha güvenilirdirler..

Ha zaten bu aletleri mg 10 a bağlayacaksanız bu aletlere okadar para harcamayın..

Ve en son, iyi bir müzik kulağına sahip olmak için iyi bir enstruman çalmaya gerek yoktur ve fark gerçekten anlaşılabilir düzeyde...

ya abi iyi demişin de ağacıon homojen olmadığını adamlar senden çok daha iyi biliyor. Bu adamların ağacın neresinin kullanılacağının seçilmesinden kaç dereceyle kesileceğine kadar adamlar her şeyi hesaplıyor. O yüzden Her gitarda biraz farklı olur ama benzer sonuç da verir bence. sen 110 yıldır gitar üretiyor olsan bu işleri belli bir standarda oturtmaz mıydın? bence sen de oturturdun.
 
Hocam 110 yıl öncesindeki gibson ile şu andaki gibson aynı değil..

Ben sana fizik kanunlarından bahsediyorum, sense bir firmadan bahsediyorsun.. Adamlar tabiki biliyor ama kendi cio ları söylüyor, marka satıyoruz biz, 3 liralık alete 20 lira isteyelim satışlarımız artsın diye..

Diyorumki bu kadar mutsuz insan varken bu chambered hadisesinden neden 2003 dekiler gibi üretime dönmüyorlarda dolu gövdeleri sadece custom shop resissue voslarda yapıyorlar ?

Tek derdi gibsonun para kazanmak, cs dışındakiler minimum el işçiliği ile üretiliyor..

Bence artık bu konuda tartışacağım bir şey yok, youtube ve benzeri sitelerden de gibson fabrikalarından görüntüler izleyebilirsiniz.

Sadece insanların size göstermek istediklerini değil, gerçekte olan şeyi görürseniz hayal kırıklığına uğramazsınız...

Bu arada 110 yıl önceki gibson burada >>> http://www.heritageguitar.com/indexf.html

;)
 
Geri
Üst