NeverLand (Heavy Metal) - İstanbul

Neverland_VIII_by_RockstarFacts.jpg



Neverland 2003 yilinda daha önce müzikal deneyimleri mevcut kisiler tarafindan kuruldu.
Kadro tamamlandiktan sonra beste çalismalarina giren grup 4 parçalik ilk kaydini 2004 ocak ayinda yapti.
Neverland ilk konserini Izmir Ooze Barda 23 mayis 2004 tarihinde verdi.2005 yilinda meydana gelen 2 eleman degisikliginden sonra besteler tekrardan aranje edilip
daha farkli bir soundla 4 parçalik yeni bir kayit yapildi.2005 yilinda Grup , Caravan Bar ve Kemanci Bar olmak üzere , 2006 da Neva Bar ,Rockstar Bar, Dorock Bar , Roots bar , 2007 ocak ve subat aylarinda Dorock ve Studyo Live, Bilgi Üni.Rock Gecesi ,Uludag Üni Müzik festivali ve Çanakkale Üni Bahar Senlikleri Dorock Bar konserleri ile birlikte bugüne çeşitli konserler verdi.

Bunlara ek olarak konser repertuarinda ayrica 70li ve 80li Heavy Metal ve Hard Rock gruplarinin (Maiden,Judas,Dio,Wasp vb.) eserlerini de yorumlayan Neverland ,mevcutta planlanan içinde yer alacagi üniversite organizasyonu konserlerle; haricinde de içinde yer alabilecegi yeni organizasyonlarla daha fazla kisiye ulasarak kendini tanitmayi hedeflemektedir.Ayrica grup Eylül de Ep çikarmayi planlayip internet ve konser araciligiyla dinleyicilere ulasip müzigini ve emegini paylasmayi hedeflemektedir.

Besteler

Curse Of Greed
Permanent Blade
Rag
Tear From Stone
Faithless Loser
Price Of Misery

Linkler
http://www.neverlandrocks.com/
http://www.myspace.com/neverlandrocks
http://rockstarfacts.deviantart.com/ Resim Galerisi
 
bu arada grup geçici vokalist olarak cemil topuzlu ile çalışmalara başladı.en kısa zamanda yeniden konserlerle Neverland'i görebilirsiniz.ayrıca siteye üye olmadan da parçaları indirebilirsiniz.
 
bu isimde bir de alternatif rock coverları yapan bi bar grubu vardı.. alper, cihan, alaz, erdem.. biri daha.. sinema bar ve manhattan'da çalardılar ankara'da..
 
Neverland geçtiğimiz aylarda yollarını ayırdığı Gitarist Ozan Hasırcı ve Vokalist Kızıltan Yüceil yerine başta discrepency olmak üzere birkaç grupta gitaristlik deneyimi olan Ömer Çetin ve daha önce kramp ve hear no evil gruplarında vokalistlik yapmış olan Cemil Topuzlu ile devam etme kararı almıştır.grubun son kadrosu;

Cemil Topuzlu_____ Vokal
Orçun Özcan_______Gitar
Ömer Çetin _______ Gitar
Ali Evcimen_______ Bas Gitar
Volkan Güney _____ Davul



çok yakında konserler ve yeni besteler(yepyeni coverlar) ile tekrardan karşınızda olacağız.

stay heavy !
 
bu herifler iyi. bir kac kayıtlarını dinledim. dr. skull gibi klasik heavy metal yapan gurur verici gruplardan. dr. skull zamanında odtu stadını doldurmustu. neverland'den de aynı basarıların gelmesi bence kacınılmaz. metali blind guardian'dan amorphis'den ibaret zannedenler, dönün de istanbula bakın bir. taş gibi grup bence.
 
Şarkıları indireli belki 2 ay oldu ama daha yeni dinledim, tamamen unutmuşum.

Gitar tonuna bayıldım, öncelikle bunu söylemeliyim. Faithless Loser diğer ikisine oranla biraz daha ön plana çıkıyor; şarkıda beynime takılan tek olumsuz şey akustik pasaja geçişte vokalin biraz garip gelmesi oldu. Vokalin sesi normalde oturaklı ama bana mı öyle geldi bilmiyorum; tizlere ve çığlıklara geldiğinde sonradan açılıyormuş gibi bir özelliğe sahip sanki. Yani çığlığın hemen başı kötü geliyor ama sonradan müzik ile el ele tutuşup yürüyorlar.. : )

Her neyse, zaten kadro değişmiş ve vokal yapan arkadaş sanırım kadroda yok artık.

Yaşadığım ufak çaplı bir şoku da paylaşmak isterim; I Tunes programındaki arama yerine Neverland yazıp tıkladığımda önümde durana hiç bakmayınca Neverland'in 3 şarkısı ile Annihilator'ın Never Neverland albümünün iç içe çıktığını fark etmemişim, birden bire Road to Ruin çalmaya başlayınca "Vay anasını, Annihilator coverlamışlar ve süper bir kayıt olmuş!" dedim, 5 saniye sonra kendime geldim.. :D

Velhasıl bana hitap eden yolda ilerleyen bir grup daha bulduğum için mutluyum, başarılar diliyorum.
 
yorumların için teşekkürler üstad :)..evet vokal yapısı ile ilgili aynı düşünceleri birkaç kişi daha söylemişti.ama sanırım hücum kaydının üstüne vokali kanal yaptığımızdan dolayı olabilir. birde iş çıkışı yorgunluk vardı ve 6 parçanın vokallerini üst üste 1 saat gibi bir sürede kaydettik.zaten vokalistte 1 hafta sonra askere gitti.o yüzden çok fazla üstünde duramadık.ama yeni vokal ve gitaristle şimdi daha profesyonel bir kayıt aşamasındayız.yeni beste ile birlikte sitede şarkıları tekrar güncelleyeceğiz.

konserlere de bekleriz purgatory.. gönül isterki annihilatordan ''imperiled eyes''parçasını çalalım ama yemiyor :)adamlar millet coverlamasın diye yapmışlar..
 
Imperiled Eyes benim en sevdiğim Annihilator albümündeki en sevdiğim parçadır.. : )

Konser haberlerinizi buradan takip edeceğim; ilk fırsatta sizleri izlemek için sabırsızlanıyorum. Böyle söylediğim zaman büyük çoğunlukla ilk konsere gelmişimdir her zaman.. : )
 
Kelime oyunları yapma ulan, tirbiyesiz.. : )

Evet maalesef doğru bir kelime oyunu bu. Bir yanda Imperiled Eyes gibi bir şarkı, diğer yanda All For You filan. Hüzünlendim bak şimdi.. Getirin udumu ve rakımı!
 
Geri
Üst