Sleepers

Ya ben bir film izlemistim kücükken yetimhanede mi silah evindemi ne kalan 4 cocugun hayatini anlatiyordu.Gardiyanlarin tecavüzüne ugruyorlardi.Matt damon brad pitt vard1 sanirim.ismini hatirlayan var mi?
 
Bu basligi kapatirlar gibi geliyor bana ama en azindan aradigin filmi söyliyim senin. Filmin adi Sleepers ve 1995 yapimi yanlis hatirlamiyorsam ve yönetmen Barr Levinson`di. Tabi yanlis hatirliyor olabilirim. Idare eder bir filmdi...
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
Ne bileyim bir ben degilimdir heralde izledigi filmin adini bilmeyen.Kapansada o kadar önemli degil.

Cedrix saolasin ben bir vcd ciye ugrayip sorayim su filmi.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #6
Ya bi yanlis anlatim oldu heralde.Genjuro nun verdigi linkten afise bakt1mda benim dedigim film o degil galiba.
4 cocuktu bunlar mahallede bir peder falan vardi.Suc isleyip islah evine düsüyolardi.Filmin genelide büyümüs hallerinde geciyordu.Mahkemeye falan gidiyolardi.Yok yok sleeprs falan deil dustin hoffman yoktu.Ben tekrar degistiricem basligi heralde bilen var m1 bu filmi?
 
Ben de izlemiştim, o bahsettiğin film işte bu film. Sleepers. Hatta Brad Pitt savcıyı oynuyordu. Diğer karakterleri ben de fazla hatırlamıyorum. Hoş bir film.
 
o film Sleepers'dı (Lorenzo Carcaterra'nın gerçek hayattan yazılan bir romanından uyarlanmış) bir hotgod standından hırsızlık yaparken adamın ölmesine sebep oluyorlar yaşları da küçük olduğu için ıslah evine gönderiliyorlar orada sübyancı olan gardiyanların taciz ve tecavüzlerine uğruyorlar ve bu çocukların haliyle tüm yaşantılarını yapılarını bozuyor ve hatta arkadaşlarından biri bunu para ve dayak yememek için ses çıkarmadan yapıyordu yanlış hatırlamıyorsam daha sonra büyüdüklerinde 15 sene sonra falan bir restoranda o iki gardiyanla karşılaşıyorlar ve avukat olan brad pittmiydi ve ayyaş yada öyle bir avukat olan yaşlı dustin hoffmandı sanırım onla berbare dava açıyorlar aralarında bir oyun oynayarak yani sanırım biri karşı tarafın avukatı oluyordu ve dustin hoffmanın eline hazırlanmış sorular cevap veriyordu ve duruşma sahneleri oldukça güzeldi gelişi güzel hukluki terimleri bir araya getiren diğer filmler gibi değildi ve rahip rolünde de robert de niro vardı.kevin bacon da nokes adındaki gardiyanların başındaki pis kaka sübyancıydı. restoranda karşılaşıp intikanmalrını almaya yol koydukları gardiyan.
evet galiba film anlatmakta iğrenç bir dağınıklık ustasıyım ama buyrun sleepers denen film bu izlenilesi bir fil beğenilesi bir film fakat
abartılcak ahım şahım muhateşem bir film değil bence oyuncu kadrosu evet dikkat çeken toplanılması olay bir kadro hoş güzel değinilen konu kayıtsız kalamıycağımız bir konu olduğundan etkileme işi de çantada keklik olduğundan pek bir şey yitirmezsiniz hoşça vekit geçirirsiniz ben beğendim o kadarcık sizde izleyin... :)
 
sinemada izleme fırsatım olmuştu gerçi baya beyenmiştim ama film o kadar tutulmadı (bence)
konusu oldukca güsel...

Robert De Niro oturdukları mahelledeki kilise'nin rahibiydi mahkemede yalan sölemeye iknaa etmişlerdi...
 
Bu filme 4 kere baktim, gecen hafta cikti, ama bakamadim diye üzüldüm, sahane bi filim... bir daha cikarsa yine bakarim, mükemmel!!!

Evet Brad Pitt, Matt Damon ve Robert de Niro oynuyor.. hatirladigim kadariyla..
 
Gutemensch demiş ki:
Ya bi yanlis anlatim oldu heralde.Genjuro nun verdigi linkten afise bakt1mda benim dedigim film o degil galiba.
4 cocuktu bunlar mahallede bir peder falan vardi.Suc isleyip islah evine düsüyolardi.Filmin genelide büyümüs hallerinde geciyordu.Mahkemeye falan gidiyolardi.Yok yok sleeprs falan deil dustin hoffman yoktu.Ben tekrar degistiricem basligi heralde bilen var m1 bu filmi?
yok ya doğru hatırlıyosun dustin hoffman avukat rolündeydi.4 tane küçük çocuk sosis arabasını calıyodu snr da sosis arbası metronun girişinde ellerinden kayıyodu ve bi adama ölüyodu.bu yüzden de ıslah evine düsüyolardı ve orda tecavüze uğruyolardı yanlıs hatırlamıyosam kevin bacon'un canlandırdığı karakter tarafından.cok iyi bi filmdi.yalnız eski bi film olduğu için orjinal seslendirmeyle izleyemedim hiç ona yanıyorum :cry:
 
bu filmden çakma "suskunlar" adlı dizi twitter da tt oluyor. sözlükler de övgüler diziliyor. bende bunları gördükçe çıldırıp "ulan hiçmi sleepers filmini izlemediniz be!?" diye söyleniyorum. öyle sanat filmide değil ki. robert de niro,brad pitt falan var. meğer ki hiç izlememiş benim yerli dizi fanatiği halkım. öyle ki 20 senelik film divxplanet ta şu sıra altyazısı en çok indirilen filmler arasında. korsan da yok satıyor. orijinal satan mağazalarda çok satanlar arasında. yazacak şeyim yok....
 
Geri
Üst