Alev

Arkadaşlar Alev diye bi gurup var tanıyanlarınız vardır.. Kendilerini YUXEXES de izleme fırsatı buldum ve bi daha karşılaşmadım hiçbir yerde.. Size ALev ile ilgili ufak :) bi yazı sunacağım.. Alev in albümüne yada mp3 üne sahip olanlarınız varmı ?


-----------------------------------------------------------------
Almanya’nın son dönemde underground âlemlere sunduğu ‘metal soslu’ Alternatif Rock grubu Alev; Türkiye’de de yayınlanacak olan albümleri ‘We Live In Paradise’ın tanıtımı amaçlı bir haftalık ufak çaplı ziyaretinde, bir de konser vermeyi unutmamıştı.



Konserden iki gün önce Dream TV-Yüxexes programına konuk olan ve iki Türk elemana sahip olan grubu ilk olarak orada izlemiş ve özellikle o iki Türk’ten biri olan (ve öyle olduğuna hâla inanamadığım) Alev’in güzelliğine (programı takip eden erkek izleyicilerin %90’ı gibi) hasta olmuştum. Canlı yayında sergiledikleri performanslarının ardından ise Kemancı’daki konserlerine gitmek artık farz olmuştu.



Günümüzde Rock kavramı altında müzik yapan yeni nesil grupların neredeyse %70’inin benimsediği bir türde, üstelik Almanya gibi her gün üç-beş grubun türediği, Rock ve Heavy Metal’in günümüzdeki son kalesi konumuna sahip bir ülkede, Alev’in kendisi gibi yüzlerce grup arasından sıyrılıp isim yapabilmesi ya da listelerde yer edebilmesi çok zor bir ihtimal. Fakat grup olarak gözleri pek yükseklerde değilse ve daha ufak çaplı işlerle ve organizasyonlarla müzikal kariyerlerini tatmin etmeyi göze alıyorlarsa rahat olmalılar. Zira onlara bu rahatlığı sağlayacak ‘Alev’ isminde dünyalar güzeli bir vokaliste sahipler !



Söz konusu müzik olunca dış güzellik, görünüm gibi unsurlar entelektüel kesim için fazla anlam ifade etmiyor olabilir. Fakat şu bir gerçek ki; günümüz müziğinin en önemli unsurları arasında, sunumu yapan ismin dış görünümü başı çekiyor. Alev’in grup olarak bu yönden çok fazla avantaja sahip olduğu da ayrı bir gerçek. Tabii gitaristleri Patrick’i fazla ön planda tutmazlarsa... (:)



Gelelim konsere... Katılım beklendiği üzere düşüktü. Zaten henüz birkaç aydır ismi ortalıkta dolaşmaya başlamış ve henüz bir çok kişiye adını ve müziğini duyuramamış bir grup için fazla bir katılım beklemek hayalperestlik olurdu. Fakat o gece oraya gelen kitle içinde çok çok az kişi böylesine güzel ve heyecan verici bir sahne sunumuyla karşılaşacaklarını tahmin edebilirdi. Zaten bunu tahmin edenler de grup elemanlarının kendi çevresinden olanların dışındakiler değildi.



Öncelikle ses sisteminin mükemmelliğinden bahsetmek gerek. Şu ana dek RTN 2 hariç böylesine güzel bir ses sistemine rastlamadım. Sanırım bunda grubun Almanya’dan yanlarında getirdikleri kendi ekipmanlarının da rolü büyük. Davulun tüm aksanlarının tonları inanılmaz netlikte, gitarlar cayır cayır, bass olabildiğince vurucu, klavye tam modunda ve Alev’in sesi ipeksiliğin ve etkileyiciliğin sınırlarındaydı.



Performansları boyunca yer yer Heavy riffler de duyduk, nu-metal öğeleri de. Şarkılarının bazıları insanı yerinde zor tutacak ritimlere ve tempolara sahipken, bazıları ise duygu yoğunluğuna büründürecek nitelikte. Fakat her şeyin ötesinde ‘canlı performans nasıl gerçekleştirilir’i tüm unsurlarıyla öğretecek derece bir vokalistin karşımızda olması gecenin en önemli olayıydı bizim için. Şu ana dek bayan içerikli grupların konserlerine çok az tanıklık etmiş geçmişimde, izlediğim en başarılı kadın vokalistti kendisi. Bir insana sahnede yaptığı hareketler bu kadar mı yakışır? O tripler o güzel surata bu kadar mı oturur? sorularından kendimizi alamadık doğrusu.



O gece Kemancı’da, bu müzikle uğraşan tüm bayan arkadaşlarımızın da olmasını isterdim. (Tabii ki kendim için değil (:) ) Çünkü bir bayan vokalist adayı; Amy Lee’nin, Sandra Nasic’in, Angela Gossow’un, Tarja’nın, Gwen Stefani’nin hatta Özlem Tekin’in sahne şovlarından neler kapması gerekiyorsa, kesinlikle Alev’den de kapması gereken şeyler olduğuna inanıyorum. Duygusal şarkılarda nasıl masumlaşılır, hareketli parçalarda seyirci nasıl gaza getirilir konulu dersler Alev’in de uzmanlık alanında çünkü.



Umarım buraları tekrar ziyaret edip, konser verme şansları olur da, sahnede yerinde duramayan elemanların ve izlenmeye doyulamayacak güzellikteki Alev’in performansına yeniden tanık oluruz.



Alev : Alev Lenz (vokal, piyano), Saner Ariduru (klavye, gitar), Patrick Fleischer (lead gitar), Martin Fahrnholz (bass gitar), Niki Brockt (davullar)


www.delikasap.com
----------------------------------------------------------
 
evet bence de .. ama oLsun !
ben de yüxexes programında ve zaga'da dinLeme ve izLeme şansına (!) sahip oLdum ... pek fazLa bi yorum yapamam , biraz daha dinLeyeyim , yazarım ! ;)
 
bence çok iyi bir grup olcak valla türk rock ta bir şeylerin değişmesine iyi bir katkıda bulunucaklar çok iyi bir grup bence türkiyede çok olacaklar onları bekliyoruz albümlerini bekliyoruz..............................
 
Geri
Üst