Ankarada yaş sınırı bulunmayan Rock barlar

Arkadaşlar Ankara'da yaş sınırı bulunmayıp arkada müziğimizi dinlerken rahat rahat da biralarımızı hüpleteceğimiz yerler nerelerdir?
 
sen türkiyede yaşamıyor musun ? barların hepsi 18 yaş üstüdür, 18 yaş altı alan adam zaten üçkağıtçıdır ve ceza yemesi gerekir... kısacası barlarda hüpürdetemz 18 yaş altı arkadaşlar biralarını.
 
En son geçen seneydi sanırım Backhouse Grunge Bar'da böyle bir şey oldu. 18 yaş altı arkadaşlar hüpürdetirken biralarını polis geldi, kimlik kontrol oldu. Tabi ceza kesildi falan filan. O yüzden sadece Ankara değil, Türkiye'nin neresinde olursan ol 18 yaş altıysan gidip de biralarını hüpürdetemezsin rahat rahat , gerine gerine. Ha yapamaz mısın? Yapabilirsin. Mekan sahibinin uyanıklığına, paragözlüğüne kalmış birşey, bu da bazı şeyleri dikkate almadığını gösterir. Ancak en ufak bir polis kontrolünde, polis mekan sahibine cezayı keser, sizde bir daha oraya giremezsiniz :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
1 ocak doğumlu olduğum için 1 gün önce doğsam zaten 18 yaşında olucam. Ayrıca soruyu eksik sormuşum sanırım. Zaten girdiğim yere giriyorum ama bazı yerler var bardağın üzerine alkolsüz bira yazıp dağıtıyor ve cıvır avına çıkmış hanzolar dolu. Ne bileyim sivri burun kösele vs.Öyle hanzo abilerin olmadığı yerleri sormak istemiştim biraz. 18 yaş altı giremez ibaresinin hukiki bir şey olduğunuda açıkcası yeni duydum sanırım derslerden ne kadar zombileştiysek haberleri dinleyemez olduk sadece mekana göre olduğunu sanıyordum. Örneğin Leman kültür'e gitmek istesek kahve içmek için orası da +18 ibaresi koyuyor o bakımdan. Bazı arkadaşlara sanırım yanlış nüksettirmişim özür diliyorum :)
 
1 gün önce doğsan da yaşın 1 gün önce 18 olacak arkadaşım. onun dışında bira hüpürdetme yaşı yasal olarak 18 dir. satmak suçtur sigara ve alkolü bu yaş altındakilere büfelerde bile. ondan sonrasında karı kız avlamaya giden adamların olmadığı yer gay barlardır başka da yer yoktur. bir mekanda avcı var ise av da vardır :) keyifli zaman geçirmeyi vs kastediyorsan zaen ankarada kalmadı o dediğinden :)
 
Yeri gelmişken yazayım, bir hukukçu olarak alkol tüketimindeki 18 yaş sınırını çok abartılı buluyorum. Bir insanın alkol tüketmek gibi basit bir fiil ile, evlenmek gibi çok daha önemli bir fiili yerine getirmeye aynı zamanda ehliyet kazanması olabildiğine saçma.
 
Geri
Üst