Kingus Blues Band (Blues)- Ankara

Hacettepe Şenliğinde 17 Mayıs da saat 11.00 da değil 10.00 da sahne alıyormuşuz. Güzel birşey tabi ki sabah sabah konser vermek :D. Gene de gelen olursa bekleriz...
 
Öncelikle Kingus'u "olaganustu" kosullarda verdigi Hacettepe Konserinden dolayi kutluyorum. Gelelim olaganustuluklere daha dogrusu olagandisiliklara:

1- Saat 10.00'da baslayacagi bildirilen konser icin alana gittigimde sahnede hicbir hazirlik olmadigi gibi "umut isigi" da yoktu. Herkes "gorevli" gomlegi giymis (beyaz gomlekliler), herkes boynuna "gorevli" karti takmis ama sadece gostermelik! Kulaklikli telsizler, el telsizleri devasa aletler... peh peh!! Ama saat 10'da hazir olmasi gereken sahne saat 2'ye dogru yani yaklasik 4 saat sonra hazirlandi - mi acaba?-

2- Kingus'a sahne hazirliklari yapmasi soylendi. Ama o DEVASA alet kalabaligi icinde gitar anfisi YOK!!! Onursal armonika calacak ona da anfi yok. Eeee ne olacak peki? Bu soruyu sadece biz soruyoruz birbirimize:) organizasyon "Yok kardesim, ne yapalim" cinsinden birseyler soyluyor, komite icinde yer alan ve iyi niyetlerinden suphemizin olmadigi kucuk bir azinlik ise "direkt monitore baglariz aletleri" diye cozum uretmeye calisiyor.

3. Gorevli(!) arkadaslardan bazilari "Hacettepe Ogrenci Konseyi Temsilcisi" olarak kendilerini tanitmalarina ragmen "spor salonu nerede?" gibi okulla hic iliskili olmadiklarinin ipuclarini veren sorular soruyorlar yana yone... Allahtan gruplar olgun. Tutacak hicbir yeri olmayan bir organizasyonla karsi karsiyasiniz cunku. Hacettepe gibi buyuk bir universiteye mal edemeyecegimiz ama bir avuc "sorumsuz" sorumlunun sorumsuzlugunun golgeledigi guzelim senlige goz gore gore yazik oluyor.

4. Kingus sahnede artik. Ama asil macera o anda basliyor: Hicbirinin monitorunden digerinin sesi duyulmuyor! Sikayetlerini mikrofondan iletiyorlar ne dinleyen var ne ilgilenen. Yahu birakin muzigi, bu Türk orf ve adetlerine uygun degil bir kere, adamlar okula misafir gitmisler. Azicik ilgi! Neyse ki "sorumlularin esirgedigi ilgi ogrenci arkadaslardan geliyor. Sarkilara eslik ederek gelen gruplara iyi elektrik veriyor, Hacettepe'yi Beytepe'yi cok guzel temsil ediyorlar.

5. Onceki gun, programda olmasina ragmen sadece uc gruba sahne verildigini soyluyor bir arkadas. Yani organizasyon komitesi "Lutfediyor" sahnelerini!!! Ne uzucu seyler bunlar amator muzik adina. Sayet bu duyum yanlissa lutfen duzeltin, bari bir konuda ozur dileyelim.

6. Son bir bomba (!) daha: Sahnenin onunden yirmi metrelik bir alan kirmizi beyaz seritlerle cevrili, kimse yanastirilmiyor. Adi "senlik" olan organizasyonda bu kadar genis bir alan senligin kapsami disinda! Gunesten dolayi sahnenin golgesinin dustugu cimenlik alanlar oturmak isteyenler bu alan disina cikartiliyor. Bu alanda sadece birkac kisi oturarak golgenin keyfini cikariyor. Kim dersiniz? "Beyaz gomlekli gorevliler" tabii ki. Amator gruplar da gunesin altinda oturtuluyor. Kisacasi tam bir kabus!

Abartiyor muyum? Sanirim eksik aktardiklarim bile var. ODTU, Ankara ve Gazi Universitelerinin bahar senliklerine gittim fotogROCK projesi icin bu yil. Hicbirinde boylesine tuhafliklarla karsilasmadim. Bence bu senligin organizasyon komitesi Hacettepelileri yeterince temsil edemedi disariya karsi.

Her organizasyonun bir takim zorluklari vardir kuskusuz. Cok sayida organizasyonun icinde oldugum icin zorluklari az cok tahmin edebiliyorum. Ama ben Hacettepe'deki kadar "basit" organizasyon hatalari ile son yillarda karsilasmadim.

Umarim bu yazdiklarim ve orada insanlarin da hemfikir oldugu aksakliklar not alinir birileri tarafindan. Gelecek yil Hacettepe "mukemmel" bir senlige imza atar.
 
Gerçekten deli bir konserdi bütün hacettepe öğrenci konseyini bu organizasyondan dolayı kutlar başarılarını dilerim...

Gene de bütün olmusuzluklara rağmen bizi dinleyen ve yanımızda olan herkese teşekkürler. Ayrıca şenlik alanında bize yardımcı olan iyi niyetli birkaç görevliye ve "fotogrock" a çektiği fotoğraflar için ayrıca teşekkürler.
 
dinledim şarkıyı, biri gelse bu şarkı 2005 de kaydedildi çalanlarda senin benim gibi adamlar dese ne derece inanırdım bilmem ama cidden çok hoş bi sound yakalamışsınız beyler. öyle şenliklerde fırtına gibi estiniz şimdi ses soluk yok, bide şarkıyı "1Place4MyHead" nickli üyenin avatarını izlerken dinleyin , tesadüfen denk geldi .. yorumsuz. :)
 
Yönetici Uyarısı: Mesaj içeriği Forum Kurallarına aykırı üslubunuz sebebi ile silinmiştir.Bu tavrınıza devam etmeniz durumunda siteden atılacaksınız. Lütfen Forum Kurallarını okuyunuz!
peki.. :?
mutlu yıllar utku..
 
İyi insanlardan oluşan gayet güzel/keyifli/iyi bir grup ;)
Ne güzel grubun kayıtı gelmiş. Ne yazık ki ses kartı problemim dolayısıyla dinleyemiyorum :(
Dummy'demi? O kadar bir yerde çıkarsanız bir haber verin dedik ama değil mi Onursal :)
Neyse çarşamba bir aksilik olmazsa ordayım o zaman..
Görüşürüz. Aynı zamanda başarılar.
 
Bu ilk resmi haftamızda işimiz olduğumuzdan yerimize Barış Akarsu çıkacakmış öyle dediler.

Programı kaptık kapmasına ama bu hafta böyle önceden ayarlanmış bi konser varmış artık haftaya çarşamba (27 Temmuz) görşmek üzere.
 
Kingus olarak klavyeci arıyoruz... Duyanlar duymayanlara haber etsin.
İlgilenenlerle yine buradan irtibata geçeriz...
 
Geri
Üst