Sopranos

Diziyi takip eden pek yok galiba ama ben yinede toparladığım bilgileri paylaşayım. Kadroda öyle anlı şanlı oyucu bulunmuyor. Yinede çoğu sinema severin bildiği pek bilinmeyen oyucular var.Dizinin aldığı ödüller türkçeye çevrilemeyecek kadar çok ve kısaltmalı olarak sunulduğu için çeviremedim.İzlemek isteyenler pazar günleri 8de tv8den takip edebilir.

James Gandolfini (Altın Küre - Sopranos 1999) - Anthony Soprano
Bütün filmlerini görmek için http://us.imdb.com/name/nm0001254/
The Man Who Wasnt There (2001)
The Mexican (2001)
8mm (1999)
Fallen (1998)
True Romance (1993)
...

Joe Pantoliano - Ralph Cifaretto
http://www.imdb.com/name/nm0001592/
Daredevil (2003)
Memento (2000)
Matrix (1999) Ajan Smithle arp eşliğinde yemek yiyen..)
...

Steve Buscemi - Tony Blundetto
http://www.imdb.com/name/nm0000114/
Coffee And Cigarettes (2003)
Final Fantasy (Ses)
Armageddon (1998)
Big Lebowski (1998)
Con Air (1997)
Fargo (1996)
Pulp Fiction (1994)
Reservoir Dogs (1992) Bay Pembe.
...

Dizinin Müziklerinde ise çok daha ünlü isimler var.
Frank Sinatra,Bob Dylan,Bruce Sprinsteen,Leonard Cohen,Euryhtmics
Henri Mancini(Godfather Müziklerinden)The Police,Rolling Stones vs.
...
 
Dizinin ilk 2 sezonunu izledim simdilik, geriye kaldi 4 tane ve onlari da 1 ay icinde falan izlerim. Son sezonun gerci tum bölumleri yayinlanmis olmayabilir ben hepsini izledikten sonra. Baya guzel bir dizi ve italyan-amerikanlar tarafindan kesinlikle sevilmeyen bir dizi, cunku italyanlari kötu gösteriyor diye. 1,5 yildir falan baya uzun bir ara verdiler ama martta geliyorlar yeni bölumler ile. Gelecek sezon ise dizinin final sezonu olacak. Bakalim artik neler olur, Tony Soprano ölecek diyorlar ama ne olacagi daha yazilmadan belli olmaz...
 
KİM KİMDİR?

Tony ve
Jimmy Altieri / Joe Badalucco Soprano ailesinin bir “asker”i. Giacomo “Jackie” Aprile / Michael Rispoli DiMeo ailesinin patronu, Tony’nin eski arkadaşı. Salvatore "Big Pussy" Bonpensiero / Vincent Pastore Soprano’ların bir başka askeri. Artie Bucco / John Ventimiglia Yerel şef, Tony’nin çocukluk arkadaşı. Charmaine Bucco / Kathrine Narducci Artie’nin karısı. Kocasının Tony ile arkadaşlığı onu endişelendiriyor. Silvio Dante / Steven Van Zandt Soprano ailesininin “consigliere”si. Heather’ın babası, Gabriella’nın kocası. Brendan Filone / Anthony DeSando Christopher Moltisanti’nin arkadaşı ve ortağı, Tony Soprano’nun ekibinden. Paulie "Walnuts" Gaultieri / Tony Sirico Tony’nin eski ekibinin “capo”su, Johnny Boy Soprano için çalıştı. Adriana La Cerva / Drea de Matteo Christopher’ın nişanlısı, Richie Aprile’nin yeğeni. Dedektif Vin Makazian / John Heard Tony Soprano’nun psikiyatrı Dr. Jennifer Melfi’nin peşine taktığı polis. Dr. Jennifer Melfi / Lorraine Bracco Tony'nin psikiyatrı. Christopher Moltisanti / Michael Imperioli Tony'nin yeğeni, sadece onun akrabası olduğu için başarıya ulaşmış fevri, pervasız bir “asker”. Herman “Hesh” Rabkin / Jerry Adler Tefeci, Tony Soprano’nun değerli danışmanı. Yahudi olduğu için ekibe dahil olamıyor. Johnny “Sack” Sacramoni / Vince Curatola Carmine Lupertazzi yönetimindeki New York ailesinin önemli bir ferdi. Anthony Soprano, Jr. / Robert Iler Tony ve Carmela'nın oğulları; aptal, tez canlı, baş belâsı. Carmela DeAngelis Soprano / Edie Falco Tony’nin karısı, Meadow ve Anthony Jr.’ın anneleri, Hugh ve Mary DeAngelis’in kızı, Livia’nın gelini. Corrado "Uncle Junior" Soprano, Jr. / Dominic Chianese Ailenin resmi patronu olmaya aday, Tony’nin amcası. Livia Soprano / Nancy Marchand Tony'nin hasta annesi, bunamış, “Uncle Junior”ın yakın dostu. Meadow Soprano / Jamie-Lynn Sigler Tony ve Carmela'nın başarılı ve dalavereci kızları. Tony Soprano / James Gandolfini New Jersey mafya patronu, Carmela’nın kocası, Meadow ve Anthony Jr’ın babaları; Livia ile merhum Giovanni "Johnny Boy" Soprano’nun oğulları.

kaynak:cnbce.com
 
dizi başlamadan james gandolfini puro'su ağzında son model jeep'i içinde new jersey sokaklarında gezinirken çalan dizinin soundtrack şarkısı - ilk dinlediğimde bende hayranlık uyandıran şarkının sözleri...

Woke Up This Morning

Sopranos Theme Song You woke up this morning

Got yourself a gun
Mama always said you'd be
The chosen one
She said Òyou're one in a million
You've got burnto shine
But you were born under a bad sign
With blue moon in your eyes

You woke up this morning
in a million
You've got to burn to shine
But you were born under a bad sign
With blue moon in your eyes

You woke up this morning
All things ain't been the same
Since the Blues walked into town
But you're one in a million
You've got that shotgun shine
Born under a bad sign
With a blue moon in your eyes


When you woke up this morning everything was everything you had was gone
By half past ten your head was going ding dong
Ringing like a bell from your head down to your toes
Like a voice telling you there is something you should know
Last night you were flying but today you're so low
-aint it times like these that make you wonnl the love has gone
Your papa never told you
About right and wrong
But you're good looking baby
I believe you're feeling fine (shame about it)
Born under a bad sign
With a blue moon in your eyes

You woke up this morning
The world turned upside down
Thinnnder if you'll ever know
-the meaning of things as they appear to others
Wives ,husbands, mothers, fathers, sisters and brothers
Don't wish you didn't function, don't you wihsh you didn't think
Beyou do so make up your mind to go on
Cos when you woke up thnd the next paycheck beyond the next little drink?
But you do so make up your mind to go on
'Cos when you woke up this morning
Everything you had was gone

Alabama 3
 
çok garip bi dizi aslında ya.. yani ilk başlarda aman mafya dizisi uzak dursun falan diyodum sonraları biraz farklı olduğunu farkettim. farkı belki de soundtrack in deki

Your papa never told you
About right and wrong
But you're good looking baby
I believe you're feeling fine (shame about it)
Born under a bad sign
With a blue moon in your eyes

sözlerde saklı...
 
bu ve six feet under'ın görüntü yönetmenleri çok iyi the sopranos'un bazı bölümlerinin açılış ve kapanış sahnelerinde kadrajda bi sakinlik sessizlik hakim genelde geniş açı ile...son zamanlarda cnbce'de çıkan en iyi dizilerden biri kanımca...
 
james gandolfini yerine o rol -yani tony rolu- önce (without a trace de oynayan) anthony lapaglia teklif edilmiş... düşündüm de iyiki lapaglia kabul etmemiş. gandolfini lazım bu diziye... :)
 
dün gece izledim ama yeni bölüm müydü bilmiyorum.amerikan yerlileri ile amerikalı italyanlar colomb yüzünden birbirine giriodu.

oyuncular tipik birer italyana benziyo.gerçekten karakterleri iyi yaratmışlar ha.
 
Şu ana kadar izlediğim en sağlam dizi sanırım..
Karakterlerin derinliği, oyuncuların müthiş performansı, senaryosu, belli bir mizah anlayışına sahip olması, inanılmaz çekimleri, hayat üzerine yaptığı saptamaları ve daha pek çok özelliğiyle bir daha benzeri yapılamayacak bir dizi. James Gandolfini, Edie Falco, Michael Imperioli, Lorraine Bracco ve Aida Turturro (John Turturro'nun kuzeni, oyunculuk yeteneği ailede var herhalde.) başta olmak üzere, hemen her oyuncunun bu kadar üstün bir performans sergilediği başka dizi bilmiyorum ben.
Her an sürprizlerle dolu ayrıca. Kim ölecek, kim kalacak, ne olacak hiç kestiremiyorsunuz. Özellikle Cnbc-e'de yayınlanan son bölümünde kanım dondu. Gelecek hafta da bitiyor zaten. Buruk bir sevinç var içimde.. :)

*Ünlü oyuncu, aşmış karizma Steve Buscemi, bi' dönem dizinin kadrosunda yer aldı. Ayrıca 3-5 bölümü de yönetti.
*Silvio Dante'yi oynayan Steve Van Zandt, ayrıca Bruce Springsteen'in E Street Band'inde mandolin ve gitar çalıyor.
*Christopher rolündeki Michael Imperioli, Sopranos'un 5 bölümünün de yazarı. Film de çekiyor aynı zamanda.
*Dizinin 5 Altın Küre, 21 Emmy Ödülü var.
*Şimdilik bu kadar yeter.
 
Pepper_Keenan demiş ki:
Şu ana kadar izlediğim en sağlam dizi sanırım..
*Dizinin 5 Altın Küre, 21 Emmy Ödülü var.

kesinlikle. katılıyorum . bi mafya ailesi ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. aldığı ödüllerde bunu kanıtlar türden zaten .
..

Christopher öldü ya . üzüldüm . seviyodum o herifi . iyi bi adam olmaya çalışıyodu . ama tabi mafyada iyi adamlara yer olmadığını tekrar gördüm . Phil - idi sanırsam - yerine de başka adamı öldürdü ya o salaklar güldüm resmen :D
ayrıca A.J ' in İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamları merakı ve sorgulaması çok güzel.

neyse efendim . cidden her yönüyle kaliteli bi yapım . izleyin , izlettirin .
 
Evet, özellikle şu an tam ihtiyaç duyulan bi' adam bence Christopher. Hafiften Al Pacino'yu andırıyor, karakteri rahatsız zaten, salacaksın New York'un üstüne, elinde M16 herkese saldıracak Tony Montana style.. :)
 
Yarın büyük final, çok az bölüm çektiler ama kalitesi tepede oldu. Tony Soprano kadar gerçekçi mafya karakterini, hiçbir film ya da dizide görmedim.
 
Pepper_Keenan demiş ki:
Ve bir efsane sona erdi. Var mı izleyen finali? Son sahnesi biraz kafa karıştırdı.. :)

Evet ya noldu sonunda ? Meadow arabayı park edip koşarak içeri girdi. ee ? mutlu son mu yani hepsi bir masada yine ? :D

Phil Tony'i öldürücek zannediyodum finalde ama tam tersi oldu.Ayrıca Phil'in ezik büzük kafasını göstermediler ama gözümün önünde canlandı benim (:)

isterdim bi mafya babasının kızı olmak : P
 
Ben baya oldu finali izleyeli ama televizyon tarihinin Six Feet Under ile en mukemmel finalini yasayan dizi diyebilirim.

SImdi Spoilerlar geliyor...


Bir cok kisi Tony`nin ölmesini istiyordu finalde ve anlayamadigim bir olay bu. 8 yildir öldurdugunde, para soydugunda, bir kac kadin ile tecavuzle karisik iliskiye girdiginde heyt hoyt diye eglenerek izlenen adam birdenbire ölunmesi isteniyor. Ironik buldugum kadariyla aslinda mantikta erdirebiliyorum. Kötu adam her zaman ölmeli :)

Dizinin hosuma giden kismi bi mafya ailesinin hem ne kadar suclu ve hem de ne kadar normal olabilecegini gösteren bir dizi oldu bu. Iste birinin suratini dagitirken eve gelince kizinin okul hayati ile ugrasan bir adam. 8 yil boyunca guzelce yazildi ve cizildi ve tam da zamaninda bitirildi. 1 saat formatli diziler arasinda Six Feet Under ile ilk sirada olucaklar benim icin hep.


Ayrica ben bilmem kac yil önce acmistim bir Sopranos basligi ve yazilmisti baya onada. Forum degisirken gitti herhalde. Gerci bu baslikta uzun suredir var...
 
Geri
Üst