İstanbul'da Bir Müzik Aletleri Fuarı(NAMM,musikmesse) Olsa..

Arkadaşlar keşke İstanbul'da da Musikmesse veya NAMM benzeri bir fuar olsa her yıl. Rahat rahat denesek, karşılaştırsak, bilgilensek, alış-veriş yapsak, etkinlikler olsa.. Ne güzel olurdu değil mi? Umarım bir gün olur. Siz ne dersiniz?

Bu sitede böyle bişeyi organize etmek baabında tanıdıkları falan olanlar varsa bir kıvılcım başlatsak güzel olmaz mı?

Yani şu foruma bakıyorumda alım-satım, gitar, manyetik vs. dağ gibi olmuş bu müzik olayıyla ilgilenenlerin sayısı.

Yani bundan bikaç seneye kadar festival nedir bilmezdik ama bissürü festival düzenleniyor artık ve en iyi gruplar geliyor. Artık fuar bu olayının da zamanı gelmedi mi sizce?
 
ahh
ahhh
zaten bu fuarlardan 2 tane biliyorum ben
bi3. sü tr de olmaz daha burda baba firmaların distribitörlüğü yok
olanlarda doğru dürüst alet getirmiyolar
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
Bazı bikaç firmaların olmasa da çoğunun var. Fakat evet, çok iyi aletler pek satılmadığından gelmiyor. (Almak isteriz ama züğürtüz.)
 
vileshome demiş ki:
burda var öyle bi fuar ama çok basit kalıyor.. lütfi kırdar da gitmiştim bidefa.. :)

Ben de tee 1980lerin sonlarinda 87miydi 88mi hatirlamiyorum ilk gitarimi (rus mali bir LP taklidi bir seydi) o fuardan almistim. O zaman tarlabasi'ndaki otoparkin ustunde olmustu, simdi adini hatirlamiyorum cunku adi da degisti.

Oluyor bir seyler de, hani cok mu enteresan o tartisma konusu olabilir.

B
 
Evet fuar vardı 90 larda 3 -4 sene arka arkaya düzenlendi sonra bir fuarla birleşti tam hatırlamıyorum. süper oluyordu jackson ibanez mapex falan standları kuruluyordu. gidip deniyodun çalıyodun hatta mini konserler oluyordu. Güzeldi o günler peh be.
 
Olsa soyle seyler olur. Ornegin duvarda asılı olan gitarı incelemek icin alıyorsunuz.
Magaza sahibi:Kardes elleme yassak.
Gitarist: E inceleyecegim.
Magaza sahibi: Yok bak iste neyi inceleyecen...
Saka bi yana olsa iyi olur
 
Bide fuar muhabbetine promosyonlar ucuzluklar falan olsa.Bi girersin bi gitar bi amfi bi prosesör bi kaç EMG, seymour duncan set. Off. Hayali bile güzel ama..Hem para lazım hem de bole bi olayın tertiplenmesi gerek.

Daha önce yurtdışındaki fuarlara uğramış olan var mı acaba? Varsa tecrübelerini paylaşsın.
 
benim dediğimde 5-6 sene ewel.. tüneldeki mağazalar falan stand açıyomuş bi aralar orda ama onlarda ilgi göstermiyodu o zaman, hala ne durumdadır bilmem ama muhtemelen ses sistemleri & ışıklandırma, dj ekipmanlarından başka bişey yoktur..

Amerikanın yada başka bir ülkenin en ücra yerinde sattığı ürünün yarısını bile satamadığı biryere adamların stand açmasını beklememizde trajikomik bi durum olur.. :) zaten çoğu burda göstermelik dist. ler ile çalışıyorlar..
bir behringer roland v.s. belki iştirak edebilir ama bir marshall senede bilmemkaç tane 15w anfiden başka bişey satmıyan şubesi için kalkıp buraya gelmez.. sad but true ;)
 
daha doğru dürüst bi gitar-ekipman dergimiz bile yokki olsun.Gerçi volume var bitek.

abi bu adamlar istese normal avrupa fiyatından hatta dahda altında satar,az getireceğine daha çok getirir daha çoks atar daha çok kişi aldıkça sektör gelişir reklam verir gazetelre dergilere,genç müzisyenlere sponsor olur,sağda solda amatör gruplar için konserler düzenler,daha çok getirip ydaha çok satar yeni mağzalar açılır...sonra bu ekipmanları çalan insanları kesmez artık fuardada göstermek laızm gelir,malum gitar önemli bi sektör olmuştur ondan sonra fuar yapılır.

şimdi fuar açsan ne olur.ibanez js custommı getirecek 50'-60' gibson les pauller mi getirilip sergilenecek orda.
 
iyi demişsinde avrupa fiyatında satılsa burda mamüller yeter daha aşşağısında gözümüz yok, zaten akside mantıksız olur..
ayrıca Türkiyedeki alım gücü en az 50 sene daha gözle görülür bir yükselme gerçekleştirecek gibi gözükmediğinden büyle bir gelişme biraz hayal.. :?
 
bi tane mağaza ucuz satmaya başlasa diğerleri de çok affedersiniz s..ke s.ke başlaralr ucuz satmaya rekabete dayanamayacakları için.sadece ilk kıvılcımı çaktıracak kişi lazım.tabi o kıvılcım müzik olmaz:D
 
1 senede verdiğimiz vergilerle bir usa strat bile alırız heralde(ki tahminen daha fazla).her alışverişinizde verdiğiniz kdv yi filan da düşünün.

niye bu kadar çok vergi alıorlar anlamıyorum.isviçre falan mıyız.hani saçacak paramız varda vermiyormuyuz.köprü parası kaç ytl oldu ?Bu vergiler yol su elektrik olarak geri dönüyorsa neden adslm hala 256kb ,2mb değil?bide kanal d de herakşam gösteriyorlar savrulan paraları.yiyip içip israf ediyorlar sonra olan bize oluyor.

sorgulamak lazım tabi.kimin cebine gidiyor bunlar.sorgulamayaıp sus pus oturduğumuz için daha çok eziyorlar.yıllardır böyle.böyle olduktan sonra bırkaın müzik sektörünü hiçbir sektör gelişemezki.yine her şey biz gençlerin başına kaldı.bizden öncekilerin yaptıklarını biz çekmek zorunda kalacağız.off off :(

neyse ki allahtan turkrock tır garajdır bilimum müzisyen sitesi var.onlar olmasa deliricez heralde :)
 
Geri
Üst