Turkrock gitaristlerinin kullandığı penalar

AykanKK demiş ki:
Tinzey demiş ki:
Monster_YGT demiş ki:
Ben büyük pena ile çalamıyorum. Hele o vai penaları... Aman aman... :D Steve vai de faraş gibi el var herhalde :D


Aynen sen de PG kullanıcısısın benim gibi. :D Çok küçük penayla da rahat edemiyorum en rahat boyuttakiler PG ve Ibanez'in tree of life deseni falan bulunanlarından.

Aynen, aynen :D

Ben ilk pg penasını okulun bahçesinde bulmuştum yoksa haberim yoktu :LOL: Sonra bırakmadım bir daha. Sedefli olanınıda alayım kullanmadığım tek o kaldı :D
 
DaRtH_ErLiK demiş ki:
Bunlar da benim penalarim :)
RnP7F.jpg


Bu da buyuk versiyon, link olarak koyuyorum.
http://i.imgur.com/eQ7Xq.jpg

(Genellikle) Kullandiklarim sadece en altta duran 4 farkli Dunlop modelleri: Jazz 3 XL siyah, SpeedPick, Jazz 3 XL kirmizi, ve yeni favorim Ultex Sharp (Jeymz Hetfield'in tasarladigi pena). Diger penalar baska bir kutuda duruyorlar. Bu 4'u uzun denemeler sonunda bana rahat gelenler :)

Ortadaki yilanli Tortex (aslinda yesil .88, rengi soldu kac yillik olunca) Kirk Hammett'in 1993'te Inonu'de kaptigim penasi. :twisted: Vay be, 17 yil gecmis uzerinden, yaslaniyorum artik :(

Hocam şu kırmızı stuby nin yanında jazz 3 ün altında olan pena nedir?
 
Ayrica stubbyler nasil? Ve markasi nedir?

Bir sonraki siparisimde dava grip tipsler, planet wavesin birkac farkli modeli ve ultex sharp dusunuyorum. Stubbylerden de ekleyebilirim.. Dogum gunum yaklasiyor, bu aralar koleksiyonum baya kalabaliklasacak..

Grover allman markasi nasildir arkadaslar? Cok guzel tasarimlar var..
 
Tinzey demiş ki:
Atalay hocam, Criss Oliva'nın kullandığı çelik penalar vardı Storpik miydi neydi, onlardan denediniz mi hiç?

Marka olmasa da çelik pena zaten şu an kullanıyorum. Malzeme aynıdır, karışımlar farketse de ton farketmez. Metal penaherzaman parlaktır ve sert malzemeye elin alışınca tuşe ayarını da bilince çok rahat ve güçlü sesler çıkarabilirsin.
 
Planet Waves pudralı dendiğinde genelde bunu verirler. Benimde en çok rahat ettiğim pena o ve jazz III. Dunlop'un lucky 13 serisinden kullanmıştım bi aralar mesela oda çok rahattır. :D
 
Su paul gilbertleri tek sevemeyen ben miyim acaba ya? Cok yalniz hissettim kendimi.. :(
Ama jazz3 yarin gelir heralde, onu sevecekmiyim bakalim?
 
Ben de zaten yeni basladim gitara ve sanat ve tasarimlari seven biri olarak ( ayni zamanda rahatina duskun :twisted: ) penalar ilgimi cekmeye basladi. Gitarini goster gibi bir konu penalar icin ndn olmasin dedim.. :D amacim hem sergilemek, baskalarininkileri gorup heves etmek, onlarin tecrubelerinden ve yorumlarindan faydalanmak.. Pmden soru sormamda sakinca yoksa tutuslarla ilgili bir sorum olacakti, sorabilirmiyim size?
 
Learning_To_Live demiş ki:
Hocam şu kırmızı stuby nin yanında jazz 3 ün altında olan pena nedir?

O Dunlop SpeedPick. Tarif ettigin Teardrop modeli, asagida en cok kullandigimi soylediklerim arasinda da normal modeli var. Uclari 10 derece egimli.

http://www.jimdunlop.com/index.php?page=products/pip&id=40&pmh=products/picks




semizotu25 demiş ki:
Bu DAVA' ların renklerine göre kalınlığı nedir?

Eger ilk gruptaki Dava'lardan bahsediyorsan onlarin hepsi ayni kalinlikta. Dava'larin ozelligi tutusunu degistirdiginde kalinligin da degismesi. Uca yakin tutunca sert pena, ortadan tutunca yumusak pena gibi davraniyor yarimay seklindeki ic yapisindan dolayi. Ama en sert oldugunda bile Jazz3 bana daha rahat geliyor.

Ikinci gruptaki Dava'lari diyorsan onlarin 4unun de uclari farkli, delrin, celluloid, nylon ve nikel-gumus karisimi. Delrin fena degil, ama metal en guzelleri aralarinda.
 
Koskoca gitar forumunda baska penalarini gosterecek olan yok mu? Kocaman kocaman gitarlari koyuosunuz, ufacik penalar zor gelio.. :p
 
Valla dünyada ne pena varsa hemen hemen koydum. Daha farklı ne kaldı? Var bir iki tane daha bende onları da yakında koyarım, ilginç penalar.
 
Geri
Üst