Turkrock gitaristlerinin kullandığı penalar

Atalay abi, seninkiler yeter zaten, agzimizin suyunu akittin ekran basinda, snn sayende ilgim dha da artti..

Trhonest,
Abi ezik oluncak bi konu deil ki? Kimse milyondolarlik penam var diye hava atmio ki zaten konuyu insanlar hava atsin diye acmadim..benim de oyle cok ozellikli penalarim yok, hatta sadece 10 tane var ve yarin resmini koyucam. Burda amac bilgi paylasimi, yardimlasma,.. Atalay abinin dunyalar kadar penasi var, daha bir suru arkadasin var ama kimse hava atmadi, mesela atalay abi kristal bitane koydu, bilmiodum, ogrendim. Sen de lutfen cekinme, kimse kimseyi ezmez burda.. Ole insanlarin oldugunu dusunmuyorum bu forum kullanicilarinin..
 
Şöyle bitireyim olayı bari...

dunlop1.jpg


dunlop2.jpg


12 telli akustik gitar havası vermek için birebir.
 
Yahu penayla hava mı atılır, parayı veren düdüğü çalar. O kadar pena var da hepsini aynı anda mı çalıyoruım, öyle duruyorlar işte, kolleksiyon merak maksadı... Varsa ilginç şeyler koyun ortaya... hatta yoksa bile bulduğunuz linklerini atın bakalım.
 
Atalay abi isini biliosun valla.. Ilginc olmasa bile koyun penalarinizi, gitarini gosterde sadece sanat eseri veya custom gitari olanmalr mi koyuyor? Cort x1 veya ibanez 170dx belki daha altini bulmaniz da mumkun..
 
Bu baş parmağa takılan penalar falan var galiba. James de gördüm bir kere. Chris broderickte de var galiba adam ellerini açıyor pena düşmüyor. Ama nasıl çalıyorlar bu penayla ? Penanın açısını falan nasıl yapıyorlar ? Hep aynı şekilde durmaz mı pena bu durumda ?
 
Ben de merak ediyorum o penalari.. En kisa zamanda alicam bir tane ama yazliktayim, ve buraya kargo gelmiyo..

ayrica siz de penalarinizi cekip koyun lutfen, 1 tane bile olsa, koyanlar var.. Maksat paylasim..
 
Yok ya böyle değil. Bunu parmağın köküne kadar geçiriyorsun galiba. Benim gördüklerim sadece tırnak kısmına takılıyordu. Ama bu da hoş bişeye benziyor.
 
onlar chickenpick tekniğinde çok kullanılı Country tarzı müziklerde başparmakta kullaınlır. Video paylaşım sitelerinde "chickenpick" yazarsanız hemen her gitaristin kullandığını görürsünüz. Alışınca çok faydalı oluyor ama heavy metalde hiç kullananaı görmedim.
 
0.6 civarlarında en az bulunan pembemsi sarımsı cırtlakımsı müzik evi sahiplerinin "la bu adi şeyi kimse almaz" diye 3 tane alıp penaların en altına toz kapmasınlar diye koyduğu penaları kullanabiliyorum sadece, envayi çeşit ve boyut denedim ama yok, 0.46-0.5- 0.6 şart...
 
envyboy demiş ki:
lotion demiş ki:

Bu pena hakkinda yorumlariniz nelerdir acaba? Ve modeloni de yazarsaniz iyi olur..

Ilk mesaja da ekliyim, buraya da yazayim, lutfen penalarinizi modelleri ile beraber yazin ve varsa favorinizi belirtin.. Tabi atalay abi gibi coksa sadece favorinizi yazmaniz da uygundur. Pesinen tesekkurler .

modelini bilmiyorum ancak renklerine gore ayrılıyorlar sanırım :)

yıllardır tek kullandığım model.

ince pena ile çalamıyorum.
çok kalın pena da sert olmasından ziyade kalın olduğu için bana hitap etmiyor,

tuşeli çaldığımdan bu pena ile performansım en iyi düzeyde oluyor :)
tavsiye ederim.
:)
 
yalan söylüyor bilgehan simli pembe pena kullanırken gördüm şahitlerim var :D soloistine de pembe 31taşlı custom tesbih asıyor bu adam dışlayalım bunu.
 
Geri
Üst