GÜRZ

G

gürz



Gürz 2006 yılında Doğukan Kalender, Kenan Turandar ve M.Cantuğ Ağıç tarafından İstanbul'da kurulmuş Folk Metal grubudur. Extreme Metal alt yapısını etnik,folk ve klasik müzik öğeleriyle süsleyerek kendi tarzlarını oluşturmuşlardır. Grup bir süre proje grubu olması yönünde düşünülmüş fakat daha sonra aktif bir grup haline gelmeye karar vermiştir.

2012 ilk çeyreğinde yayınlanan "Sons of Earth and Sky" EP'sinde GÜRZ; Şaman kültürünü, antik şaman kabilelerini, bu kabilelerin hayatla mücadelelerini, eski dinlerini ve hayali karakterlerin maceralarını anlatarak Türk Metal camiasına değişik bir boyut getirmiştir.EP'nin kapak tasarımı ve "Mastering" işlerinin tamamı Aybars ALTAY (Seth.ECT) tarafından yapılmıştır.

Şarkı sözleri genellikle Orta Asya mitleri, Orta Doğu efsaneleri ve fantastik kurgu öğeleri içermektedir.
Grupta yaşanan uzun süreli davulcu arayışı, Türkiye'nin en iyi metal davulcularından Erce ARSLAN'ın gruba dahil olması ile giderilmiştir.

Kendi ev stüdyolarında yaptıkları kayıtlarından hazırladıkları "Teaser"ile 3 ay gibi kısa bir süre sonra UniROCK Open Air Istanbul 2011 festivalinin açılış grubu olmaya oylama sonucunda hak kazanmış ve Eylül 2011 tarihinde DECAPITATED,MAYHEM,ORPHANED LANDveVADER gibi gruplarla sahne almışlardır.

Birkaç yerel barda performans sergiledikten sonra grup son olarak Dorock Bar'da Rusya'dan dostları ANABİOZ ile birlikte konser vermiştir.

UKRAYNA'da 2-4 Ağustos 2012 tarihleri arasında düzenlenecek olan Metal Heads' Mission 2012 festivaline seçilmiştir ve NILE ile 2 Ağustos 2012 günü performans sergileyeceği açıklanmıştır. GÜRZ 2012 yılı içerisinde planlanan Macaristan, Bulgaristan, Slovenya ve Rusya konserleri ile yoluna emin adımlarla devam etmektedir.



Gürz ''Sons of Earth and Sky'' Ep'si aşağıdaki linkten indirilebilir.
http://www.gurzonline.com/music/upcoming-ep/


GÜRZ ;
DoğukanKalend-Vokal &Gitar
M.CantuğAğıç- Gitar
KenanTurandar-Vokal & Bas
Erce Arslan–Davul

WEB-SİTELERİ
http://www.gurzonline.com/
http://www.facebook.com/gurzofficial
http://vkontakte.ru/gurzofficial
http://www.myspace.com/gurzmetal
http://www.youtube.com/user/gurzofficial1
https://www.reverbnation.com/gurzmetal

TÜRKİYE KONSERLERİ İÇİN İLETİŞİM: ScProductions& MetalTRProductions
(Arda BOLETİN) (i[email protected])
YURTDIŞI KONSERLER İÇİN İLETİŞİM: DoğukanKALENDER (i[email protected], [email protected])
 
Geri
Üst