Duyulmadık,bilinmedik filmler

Çoğu insanın seyrettiği ama benim seyretme şansı bulduğum bir iki tane kaliteli filmi yazmak istedim.
Mesela;

Dazed and confused (1993)
Milla Jovovich'in ilk filmlerinden.Bol bol rock ve sıkı bir komedi.

Fast times (1986)
Sean Penn'i gördüğünüzde inanamaycaksınız.Epey komik bir film.

Memphis Belle(1990)
Mathew Modine'in oynadığı iyi sahneleriyle beni etkileyen bir savaş filmi.

Rumble Fish(1983)
Mickey Rourke'tan tam bir serseri filmi.Adamın ileride ne olacağı bu filmde belli oluyor.

Five Easy Pieces(1970)
Jack Nicholson bu filmde de süper.Seyredilmeli bence.
 
o zaman bundan sonra bu başlık altında izlediğimiz ama pek bilinmeyen şahane filmleri anlatalım
Carmen geçen sene gora yla aynı zamanda çıkmış bir ispanyol filmiydi canımız skılmıştı ona gitmiştik hatunun göğüsleride bizi çekmişti kendine yani her ispanyol filminde bulunan cinsellik öğesi vardı gene ama konu çok güzel bir adamın sevdiği kadın için elinden hayatını mahfetmesi kadınında onu değil fahişeliği seçmesidir sonuçta adam idam ediliyordu idam edilmeden önceki son puro sundan içiyor ve son sözünü söyledikten sonra ekran kararıordu bu tip filmleri sevenler izlemeli
 
Ben de bi kac fil oneriyim...

Doom Generation.. Kayip genclik filmi
Wicker Man... Cristopher Lee saheseri
Mortedello et Filemon... Deli bir ispanyol komedisi
Night on Earth... Jarmusch filmidir... iyidir
Even Dwarves Started Small... Werner Herzog filmi
Rocky Horror Picture Show... Transilvanya Galaksisinden gelen travesti uzaylilar dunyayi ele geciriyor...
Killer Klowns From Outer Space... Adindan belli :)
A Fistfull of Dynamites... Sergio Leone
Henry: Portrait of a Serial Killer... Henry Lee Lucas'in biografisi

daha var bissuru aklima geldikce yazarim...
 
Lost Boys diye bi vampir filmi vardı. Bilindik bir film midir bilemiyorum ama Kiefer Sutherland severlere ve eski korku film severlerine tavsiye ederim. Zamanının çok ötesinde bir film...
 
Bi de bi film vardı, adamın birinin özel bi yeteneği vardı, rüyasında gördüğü şeyler dünyayı değiştiriyodu. Ama kimse bunu farketmiyodu. Örneğin rüyasında beyaz bi at görüyodu, sonra karşısındaki tablodaki resim değişiyodu. Bi psikoterapist bu yeteneğini farkedip ele geçirmeye çalışıyodu. Starda sabaha karşı yarısını izleyip çok beğenmiştim.

Orjinal adını bilen var mı bu filmin?
 
Wicker Man, İngiltere'nin kuzeyinde bir kasabada gecer... Dunya ile alakayi kesmis kasaba halki pagan olarak yasarlar... Kasabanin basinda da anticrist Cristopher Lee vardir... Bir mufettis bu bolgedeki cinayetleri arastirmak icin gelir...
Bayaa eglencelidir... Cristopher Lee de dokturur filmde...
 
filmin adı'napolyon dinamit''ti.ben filmi uçakta dönerken izledim.bildiğim kadarı ile film sadece amerikada gösterime girmiş.bir loser ın hayatı anlatan bu film gözlerimden yaşlar getircek kadar komikti.gerçi filmin yarısını anlamadım ama buda yetti.netten bulabilirseniz mutlaka indirin.
 
Napoleon Dynamite superdir hakkaten de... Tipik amerikan genclik filmi diye basina oturmustum da basima neler gelmisti :)

Elemanin "Gosh!" diye bagirip kafayi one egerekten kosarak uzaklasma sahneleri muhtesemdir valla...

Iowa'da fazla patates yemekten beyinleri pamukcuk yapmis amerikalilari goruyo insan...
 
Lords of the Flatbush. Neden bilinmediği belli zaten. Sakın izlemeyin zaman kaybıdır :) Sylvester Stallone'u serseri bir okul öğrencisi olarak görüp biraz yarılmak istiyorum derseniz bire bir :D
 
Vakvaganyok. Bu filmi duyanınız var mı (açtığım başlığa cevap gelmediğine göre yok)? Körler için yapılan ve körlerle ilgili olan, gayet muhteşem bir Macar yapımı.

The Navigators var bir de. Duymayın, izlemeyin. Konusunu heme özetleyeyim;

Bir grup demiryolu ilçisi var.

Bitti. O kadar. Sadece var.
 
Vakvaganyok'u Cnbc-e'de izlemeye calismistim ama olmamisti. :)
Bilmiyorum belki de bu kadar deneysel filmler hitab etmiyor bana... Baymisti film acikcasi cok da dayanamamistim... Fikir enteresan "korlere film" denince insan nedir bu yahu diyor bi ama dedigim gibi fazla avantgarde olunca da bana hitab etmiyor.

Ben bir film daha soyleyeyim... "Brain Dead" ya da "Dead Alive"... İki ismi var filmin. Peter Jackson'un dusuk butceli bir zombi filmi... Siddet ve komediyi muthis birlestiriyor... Kung-Fu yapan zombi rahip falan vardir filmde... Bas karakter zombilere sakinlestirici igne yaparak onlari evcillestirir ve evde beslemeye baslar... eglenceli bir seydir tavsiye ederim.

Film sanirim -İsvec'teydi- vizyona girdigi zamanlarda sinema salonuna girislerde kusmuk torbasi verilmis... :)
 
bir ara brt kanalı vardı işte bende orda bir film izlemiştim.konusu ilginçti.insanlar televizyonu açıyorlar ve bir daha asla kapayamıyorlardı kapama düğmesi çalışmıyordu.sonra tv ekranında donup kalıyorlar ve ölüyorlardı,baya gerilimli filmdi ama adını hatırlayamıyorum.belki izleyeniniz vardır. :roll:
Hoş basit bir tv filmiydi ama ben o zamanlar çok beğenmiştim
 
Öncelikle şunu söylemeliyim.Amerikan sinema endüstrisinde çok gelişmiş bir T.V film kültürü var.Çoğu gösterime bile girmiyor.Ama senaryo ve oyunculuk olarak diğerlerinden çok bir farkı yok.Sadece bütçeleri kısıtlı.
O yüzden bazen çok beğenerek izlediğimiz bir filmi bir daha görmek nasip-kısmet olmuyor.
Bu arada zelenghorm "Lost Boys"benim için çok önemli bir filmdir.İyi ki hatırlamışsın.Kiefer Sutherland'i 24 dizisiyle değilde bununla hatırlayacağım.
Bir de Kiefer Sutherland'la Forest Whitaker'ın oynadığı bir hapishane filmi vardı.Show tv bi ara bokunu çıkarmıştı.2 haftada bir yayınlıyordu.O film de iyiydi.
Wicker Man ise beni fazla çarpmamıştı.
Bir de "Kray kardeşler"diye bir film vardı.Eşcinsel iki gangster'le ilgili bayağı akılda kalıcı bir filmdi.Bulursanız seyredin.
Ben de bu aralar manyaklar gibi İskandinav sinemasına sardırdım.Çok ilginç ve dikkat çekici filmler var.Dramalardan ziyade politik içerikli olanlar bayağı tehlikeli ve iyi filmler.Nasıl olmuşta bunca zaman patlayamamışlar anlayamadım.
Neyse devam ederiz herhalde...
 
faust, Avrupa sineması demek istedin sanırım ;) Yazdığın şeyler Avrupa sinemasını anlatıyor gibi sanki.

Bu arada ben de yakın zaman önce izlediğim (izlemez olsaydım dediğim) Cradle of Fear filmini yazayım, duyan bilen var mı bilmem.

Alex Chandon yönetmenliğinde 2001 yapımı bir film. Cradle of filth elemanlarının rol aldığı sözde gerilim filmi (!) Gereksiz kan, gereksiz vahşet, gereksiz cinsellik, neden çekilmiş acaba diye düşünmekteyim. Çoğu ülkede yasaklanmış, bazı ülkelerde +18 ya da unrated olarak kabul görmüş.
Kılıfına uydurmak için snuff ya da gore denilmiş olsa bile uzaktan yakından alakası yoktur, kimsenin izleme girişiminde bulunmamasını ve boşa zaman harcamaması tavsiye ederim.
 
Biraz reklam gibi olcek ama....

31 mayıs cnbc-e de,King of Comedy(2002) adında bir komedi filmi var.Robert De Niro,Jerry Lewis oynuyor.7-8 sene önce seyretmiştim,belki size pek komik gelmeyebilir ama acayip eğlenceli bir film tavsiye ederim.

Birde Woddy Allen'ın filmlerini tavsiye ederim.Eskiden seyrettiğimde,bu ne yaa falan derdim.Ama şimdi nedense süper komik bir adam izliyorum her seferinde.En sevdiğim yanı hızlı,kısa kısa esprileri,daha bir tanesini tam anlamadan arkadan bir tane daha geliyor.. :LOL: Ve hattaaa....

Bu kadar :? (lap diye keserim işte böyle :) )
 
İlginc olarak aklımda kalan Satyricon (Fellini filmi) sanırım CNBC-E vermişti.Bir de 2 sene evvel sinemada bir Finlandiya yapımı film izlemiştim.Sanırım "The man without a past" di adı.
Bir de "Dark City" var ilginc.
Gerilim filmi olarak da "They Live" vardı.Super bir film tavsiye ederim.Ha bir de "Vanishing" vardı cok cok eski Sandra Bullock ilk 2 dakikasında vardı kacırılıyordu sonra felan.
Bye bye
 
ya hatırlıyorum sanki 13,5. kat(on üç buçukuncu kat)diye bir film.doğru mu hatırlıyorum.öle bir film var mıydı ya?sinema sitelerinde bulamadım ama hatırlar gibiyim böyle bir film.
 
Geri
Üst