Evde yapacaklarım için neler lazım?

P

Pentaxian

Öncelikle selamlar;

Ben şuan 19 yaşındayım ve 1.500 civarı aylık gelirim var.Sezonluk bir işe girdim.

Çalıştığım parayla öncelikle 12 inç sony netbook yetmediği için, 3.000 lira civarı sağlam monitörlü bir pc almayı düşünüyorum.

Sonrasında t.c electronic Konnekt 6 Desktop veya daha ucuza 2. el bulabilirsem Impact twin tarzı bir kart almayı düşünüyorum.T.c electronics bana nedense güven veriyor.

Onun dışında aktif referans monitörü lazım sanırım bunu da bulabilirsem 2.el yamaha hs80 düşünüyorum.

Başka neler lazım?

Birde benim yapmak istediğim bilgisayardan bateri programlarıyla ritm üretmek.Üstüne de gitarımı çalıp kaydetmek.

Güzel bir şekilde davulumu, bass gitarımı, klavye gibi enstürmanları yazabileceğim programlar var mı?

Kısacası hepsini bilgisayardan hal edip üstüne gitar çalmayı düşünüyorum.Bu konuda hiç deneyimim yok.O yüzden komik sorular soruyorsam affola :)

Cevap verecek arkadaşlara teşekkürler
 
Pek anlamıyorum ama galiba fl studio diye bir programdan drum yazılabiliyo. Bende evde dediğin gibi işler yapıyorum ama ya hazır backing tracklerden takılıyorum yada guitar pronun uyduruk rse seslerinden yararlanıyorum. Hani sonuç olarak kayıt oluyo. Ama hepsini illa yazıcam sonra çalıcam dersen biraz uğraştırır diye düşünüyorum ben.
 
Evet uğraştıracak ama evde yapacak başka bir şey yok.Backing track olayını zaten yaparım ama kafama esti mi kendim yazmak isterim.

Başka yorumu olan var mı?
 
Evet uğraştıracak ama evde yapacak başka bir şey yok.Backing track olayını zaten yaparım ama kafama esti mi kendim yazmak isterim.

Başka yorumu olan var mı?
slm native instruments güzel programları var gibi istersen bir incele.bende bunlarla ilgileniyorum ama çözemedim nasıl daha iyi öğrenebilirim die araştırıyorum istanbulda eğitim veren galatasaray İTM die bir kurs buldum yarın oaraya gidip görüşücem en doğrusu sıfırdan öğrenmekkkk
 
Cubasede kendi davulunu yazabilirsin hocam forumda bir arkadaşın ev studyosu konusunda davul yazmak diye bir arkadaş videoda hazırlamıştı kafana göre yazar kaydedersin :)
 
Davul : Toontrack EzDrummer , Superior Drummer
Native Instruments - Analogue Drums, Studio Drummer, Abbey Road Drum Kit Series.
Synth:
Native Instruments : Massive - Fm8 - Reaktor ( Native Instruments Komplete 8 hepsi bir arada )
Lennar Digital : Sylenth
Izotope Iris
Rob Papen Predator - Blue - Albino
U-He Zebra 2
Spectrasonics Omnisphere
ReFX Nexus 2
Bass :
Spectrasonics Trilogy - Trillian

Stylus RMX de tavsiye edilir. Software based olarak bunlar ile worldwide production yapabilirsiniz eger tekniginiz iyiyse :)
 
Davul konusunda Addictive Drums, FXpansion BFD2 ve eğer ki paran olursa ve almak istersen Steven Slate Drums da eklenebilir mesela. Synth konusunda progressiva güzel söylemiş, ayriyetten Izotope'un pluginleri de gerçekten çok başarılı.
 
1. 1. Eğer bilgisayar ile müzik yapacaksan Netbook alma
2. 2. Portatif takılmak istiyorsan 2000.- TL verip iyi bir notebook al...Mesela i7 işlemcili 750Gb 7400rpm harddikli Asus K55VM pcdepo’da peşin fiyatına taksitle 925 dolar...içinde Windows 7 var...64 bit olarak onu kur...gerektiğinde notebookunu HDMI çıkışından istediğin zaman büyük TV’lere bağlayabilirsin.
3. 3. Compel’de kampanya var....git 150 dolara (taksit de yapıyorlar) bir tane Studio One v2 Professional lisanslı program al ve bu programı 64bit olarak kur (ben 8 sene Cubase kullandım, bu programı aldıktan sonra Cubase’i bir daha kullanmadım)....Studio One programı içeriğinde hem Melodyne hem de 8 Gb’ın üstünde ses ve loop var.
4. 4. Geri kalan parayla iyi bir ses kartı ve 1 çift aktif monitör al.
5. 5. Başka birşey almana gerek yok
 
Geri
Üst