Yusuf Atılgan

Aylak Adam,Anayurt Oteli ve Canistan adlı romanların yazarı.Yönetmen Ömer Kavur'un vefatıyla tekrar gündeme gelen Anayurt Oteli bende derin izler bırakmıştır,keza Aylak Adam da öyledir.Sıradan sandığımız insanların alında ne kadar sıradışı oldukalrını öğretir.Yazarın son eseri olan Canistan ise vefatı sebebiyle yarım kalmış ve eksik basılmıştır.Anayurt Oteli'nin hangi şehrimizde olduğu bir muamma olmakla birlikte -manisa ya da bursa son tahminler,otelin gerçek adı da anavatan oteli- kanımca romanı filminden daha güzeldir.(Zaten hep böyle olur.)Yine de filmin Türkiye'de büyük yankı uyandırdığını ve romandan farklı olsa da çok iyi kurgulandığını not düşeyim.
 
mo demiş ki:
Sıradan sandığımız insanların alında ne kadar sıradışı oldukalrını öğretir.

Ben Anayurt Oteli'ni okudum sadece. Gerçekten çok etkileyici bir kitaptı.
Gittiğim yerlerde, etraftaki sıradan görünen insanlara daha farklı gözle bakmaya başladım, bu konuda sana katılıyorum.
Aklımdaki haliyle kalması için filmini seretmek istemedim. Ama tanıtımlarından gördüğüm kadarıyla hiç de fena değil.
Ömer Kavur'u sevgiyle anıyorum bu arada...
 
baya once aylak adamı zorla sıkıla sıkıla okumuştum ama şimdi tekrar okudugumda oyle olmadı anayurt otelini de okumak isterim.guzeldi aylak adam..
 
aylak adam .türk edebiyatında bir dönüm noktasıdır..benim hayatımda ise aynı kitabı sevdiğim kaınla beraber okuduğum tek kitap...tehhheee..
 
aylak adam....ünıverstedekı edebiyat hocası okuyp yorum yapmamazı istemışti...grupta en cok ben sevdim o kitabı aylak adamı....güseldi...
 
zor okunan bi kitap .. günlük dilkullanılarak ancak bukadar anlaşılmaz yazılır.. ama sonradan anladır(kendi fikrim) adamın yapmak istediği şey sanki düşüncesini düşünme tarzını yazmak istemiş..hani bişey düşünürken aklınıza başka bişey gelir onu düşünmeye devam edersiniz o sırada yanınızdan geçen kadına bakıp eski kız arkadaşınızı hatırlarsınız..bunun gibi durumları yazmış sanki.. her sayfada bişey anlatmamış ama genelden bi sonuç çıkıyo tabi başlayıp bırakmazsanız..azmederseniz sonunda adamın nekadar boşlukta olduğunu anlıyosunuz konununda özü bu zaten...
 
Aylak Adam, bir solukta okuyupta kaybeden olmanın nasıl bir şey olduğunu farklı bir bakışla ve nefes nefese kalarak bir sonraki sayfaya hızla yetişmek için kendinizi yorar halde bulabilirsiniz.. Ah ya kitabın sonunu bu denli merak ettiğim bir başka kitap daha olmadı..
 
Aylak adam türk edebiyat tarihinin en önemli başyapıtlarındandır,yabancılaşmış,bilinçli bir tercihle topum'un dışında kalmış insanın anlatılmasıdır ve hayranlığım(Şekilde görüldüğü gibi) aldığım sanal ismimide yansımıştır...
 
anayurt oteli sinemaya çok iyi uyarlanmış gerçekten.yalnız bazı sahneleri sansür kurbanı olmuş.keşke olmasaymış..aylak adamın filmi çekilmedi sanırım,onu da izlemek isterdim.
 
Geri
Üst