Floyd-rose ve tel değişimi..

Bugün aynı olay başma geldi, arkadaki yayları tutan vidaları sıkınca direk inmez köprü, sıtıktan sonra akord edeceksin (teleri gevşeteceksin), akord ettikçe köprü inecek ve akord bozulacak, tekrar akord edeceksin böyle rekürsif olarak bikaç kez akord edince iner köprü.

Bence arkadaki vidaları sıktıktan sonra telleri iyice gevşet, sonra akord et.
 
arkadaşlar bir sorunum var yardımcı olursanız sevinirim, Esp Ltd MH-400 gitarım var, ancak floyd roise saddle yuvaları sürekli yalama oluyo, bu sorunu sürekli yaşamamdan bıktığımdan köprüyü değiştirmek istiyorum, ancak çok fazla low profile lisanslı floyd roise yada orjinal floyd roise türkiyede bulunmadığından, ibanezlerin edge pro köprüsünü takmak istiyorum, sizce ebatlardan ötürü sorun yaşarmıyım, bu konuda deneyimli arkadaşımız yardım ederse sevinirim. teşekkürler.
 
Akort değiştirmediyseniz, tel kalınlığını değiştirmediyseniz bütün telleri çıkartıp yenilerini takabilirsiniz. Entonasyon ayarı bozulmaz (tabi 3-4 değişimden sonra ufak tefek sorun olabilir) Tel değiştirirken thrusrod la ya da floydrose vidalarıyla oynamaya hiç gerek yok.

Ben standart akortlu gitarlarımdan birine 7 tel takım takıyorum. Gitar 6 telli olduğu için 7 telli setin ince mi telini takmıyorum gitara. İlk akort değiştirdiğimde sadece floydrose yaylarının pozisyonlarını ve floydrose un pozisyonunu değiştirdim. Thrusrod a dokunmadım bile.
 
Ayrıca daha önceden belirtilmiş ama ekleme yapayım. Tel değiştirirken bütün telleri sökmeniz sorun olmaz. Aslında tam tersine daha iyi olur. Çünkü bütün klavyeye bakım yapabilirsiniz. Ben tel değiştirirken önce bütün telleri sökerim, sonra klavyeye gereken malzemeleri kullanarak temizlik ve bakım yaparım. Gitarı tamamen temizlerim ( Gitarın telleri takılıyken, manyetiklerin arasındaki tozları temizlemek zordur) Gitar cam gibi olunca telleri takarım. Tek önemli nokta gitardaki tellerin tümünü çıkardıktan sonra gitarı o şekilde fazla bekletmemek önemli. Yani telleri söküp bakımı yapıp telleri de yarın takayım anasını satayım derseniz bir gün sonra muhtemelen gitar yerine kemençe çalmaya başlarsınız. Sap anca öyle atar.

Söylendiği gibi, gitarınıza fazla zarar vermeniz muhtemel değil normal şartlar altında. Ama tel azıcık cızlıyor diye, azıcık yüksek oldu diye bütün sinirinizi trusrod dan çıkarırsanız gitarın anasını ağlatabilirsiniz. Trusrod işi sakat iştir. Tel değiştirirken ya da akort yaparken en son dokunacağınız hatta dokunmayacağınız birşeydir. Cısstır kakadır pistir :)
 
tel değiştirmek konusunda ben teker teker değiştirmenin her zaman daha sağlıklı olacağı kanısındayım.

bir de insanlar zannediyor ki trusrod ayarını yapar yapmaz sonuç alınacak. sap ayarı 1 hafta kadar süren/sürmesi gereken uzun ve ince bir iş. trusrod'u ayarlayınca sap anında tepki vermez, sağlıklı bir şekilde ayarlanması için zaman gerekir.
bu yüzden 2 günde sap ayarını yaparım diyenlerden uzak durun bence.
 
Hepimizin genelde zorluk çektiği bu işlemi videolu bir biçimde görmeniz için arkadaşlar..
İyi izlemeler..



Bana ulaşmak için;

facebook.com/WirierJerk
twitter.com/WirierJerk
youtube.com/yesildevinmaceralari
 
Geri
Üst