Gitarda kilit problemi...

Evet yeni telleri taktığın zaman eski haline dönecektir herhangi bir ayar yapmana gerek kalmadan eğer "aynı kalınlıkta tel ve aynı akord düzenini" kullanıyorsan.

Sonucu çok merak ediyorum açıkçası, çok garip bir olay bence :D
 
akord aynı tellerde orjinal telleriydi.Kalnlıgını bilmiyorum ama 0.9 alacagım buyuk ihtimalle...
Birsey soracagım:
Telleri takıp gererek mi paralellestiriyim...teller kopar mı gerilimden?veya kopruyu kaldırıp arasına birseyler koyup telleri oyle mi takmam gerekir?
 
Floyd Rose kasaya yapışıkken telleri akort etme sadece belli bir gerginliğe getir(tuning machinelerden geri çıkmayacak kadar). O zaman teller kopmaz fakat sağlıklı yöntem:
floyd rose u paralel ya da ona yakın bir pozisyona getirerek altına havlu, kumaş vs yerleştirip telleri sıkıştırmak... Ardından akort...
Arama yaparsan çok daha derin bilgiler bulabilirsin tel değiştirme hakkında...
Gerçekten büyük geçmiş olsun... Hala aklım almış değil bu sıkışma olayını... Kolay gelsin...
 
Daha kurtulamadım malesef o parcayı soktum telleri kestim felan ama vida hala cıkmıyor!!Olmadı o parcadan bulmam lazım...Ama nerden nasıl ve kaca bulabilecegimi bilmiyorum...Bi sekilde belli olur onumuzdeki gunlerde...asıl beni korkutan su:
butun telleri sokunce ve o kilitide cıkartınca simdi tekrar takınca sap ayarı gerekir mi? floyd roseu kendim govdeye paralel yaparım ama sap ayarına kendim girişemem...
 
sorun cozuldu dun actıldı kilit...Tershanede acmıslar kilidi allahtan bi zarar gelmemiş parcaya...neyse telleri degistim felan simdi bi sorunu yok...Korkudan kitliyemiyorum nerdeyse:)
 
"İnşallah bana olmaz" dediğim hadiseyi yaşamışsın. Ben de o kilitleri alabildiğine sıkıyorum hatta çin malı bi alyeni yedim öyle (gidip alman malı aldım sonra)
Ama sebepsiz de değil çünkü tremolo koluyla oynayınca (abartmadan bile olsa) akort kaçıyor. X-6 larda adi floyd rose'mu kullanmışlar nedir..
 
Geri
Üst