Sabahları gitarı daha iyi çalmak ?

denizz demiş ki:
bir de şu var bende: saatlerce (hatta günlerce) bi parçayı çalmayı deneyip, çalamıyorum. Sinirle gitarı köşeye atıyorum (suçlu o ya!). 2 gün dokunmuyorum. 2 gün sonra elime aldığımda bir bakıyorum, gayet de çalıyorum o lanet parçayı!! beynim/elim ezberliyo galiba o boş arada :)

evet aynı şey banada oluyor bunu araştırdım beyinde nöronlar sinir hücreleri yani bağlantılarını kurmuş oluyor belli bi zaman geçtikten sonra ve artık o saatten sonra kalıplaşmış oluyor tabi birde kas hafızası var parmaklar için oda aynen oturyor belli bir zaman geçtiğinde ondan daha iyi ve rahat çalıyoruz
 
bende gece iyi calınıo taraftarıyım hatta gece hafif uykuluyken caldıımda uykum da kacıo iyice kafayı kırıp uykuyu unuttuum zamanlar oluo....ama gecenin ayrı bir buyusu olduuunu düsünüorm............ 8O
 
gece çalma taraftarıyım bende.. zaten sabah diye bi kavram olmadığı için hayatımda(saat 15 gibi kalkıyorum) sabah çalma fırsatım olmuyor bile.. ancak şöyle birşey vardırki sabah çalmanın avantajı şahsi görüşüm insanın güne başlama mutluluğu ve hevesinden olabilir.. her insan güne başladığında içinde bi kıpırdanma olur bu gün ne yapsam ne etsem diye kafansında kurguladığı gün planı bile bir haz verir.. bu esnada gitarı elinize aldığınızda bunun getirdiği pozitif enerjiden ötürü fayda sağlayabilir.. ancak gece çalmanın avantajı daha fazladır diye düşünüyorum.. hele saat 3gibi elinize aldığınızda ki o saatde herkes uykuda olur yollar bomboştur otomobil ve şehir gürültüsü olmaz ve sesizliği bozan tek şeyin gitarınız olduğunun farkındalığı daha bir hakimiyet güven aşılar.. şahsi görüşler bunlar..
 
sabahı akşamı bilmiyorum ama şu sonradan şarkıyı çalabilme olayı benimde başıma çok geliyor. parçada inat edip kendini hırpalıyorsun. ertesi günü gitarı eline bi alıyorsun aleti çatır çatır çalıyorsun tam anlamıyla :)
 
Geri
Üst