Solo çalımı için hangi pena

ilteris demiş ki:
akinu demiş ki:
Hızlı solo atmak için 23.677mm kabak çekirdeği şeklinde akrilik pena gereklidir.. Bunun dışında hızlı solo atmak imkansızdır. Yapılan penaların hepsi yavaş solo çalınması için yapılmıştır. Eren Kömürlü 23.677mm pena koleksyonu yapmaktadır.

Sen çok yaşa :D

+1

malmstein demiş ki:
hangisiyle rahat çalıyosanız onunla çalın

+22 !!
 
Kabak çekirdeği modeli güzel oluyor dadi 2.0 penam var kabak çekirdeği modeli baya rahat olyor.Tabi 0.5 lik markasız dandik penam var anterman yapmaya birebir.0.5 ama sert pena kullanım açısından en iyisi bence pena kalınlaştıkca ses boğuluyor telin yüzeyine deyişi baya artıyor titreşimler yavaşlıyor bence tabi.
 
Buried demiş ki:
Kaybetmeden öncesine kadar vazgeçemediğim pena Ibanez Rubber Grip Wizard 1mm lerdi. Ama inanın pena işi rahatlık kadar alışkanlık işi de aslında... O Ibanez penalardan buralarda bulamayınca Dunlop Big Stubby 2.0mm kullanmaya başladım (solo için harika bir pena), belki şu an kaybettiğim ibanez penayı bulsam çalamam onunla; fena halde alıştım...:D

ben ufak stubby 2.00mm. Belki seninkindende olabilir ama ufak bi pena. ama her zaman gitmiyor.Genel olarak cok rahat bi pena.
 
Evet söylemem gerekirdi, ritm için pek uygun değil, ses berrak ve net gelmiyor sonuçta 2.0mm pena... Ama hızlı riff ler için çok iyi bir pena bence. Ritm için önce Ibanez 0.7mm sonra Planet Waves 020" çok iyi.
 
Solo ayrı ritm ayrı olur mu yahu? Konserde çalarken soloya geçince pena mı değiştiriyorsunuz?
Ben yıllardır Jazz III kullanıyorum çok da memnunum.
 
bende jazz 3 manyagıyım ama bazen çok hızlı ritimlerde jazz3 kullanınca simsiyah oluyor işaret parmagım pena kayıp parmagım tellere surtundugu için.Ama ona da bi çozum buldum delgeçle 2 yerinden deliyorum artık kaymıyor :) .. Bu arada internetten toplu halde jazz 3 nerden getirtirilebilir?
 
bende jazz 3 ü öneriyorum, 1 senelik gitaristken onu parmaklarımın arasında tutamıyodum :D belki çok acemi gitaristlerde sorun olabilir ufak boyutları yüzünden, belkide mallık bendedir bilemeyecem. jazz 3 harika mutlaka deneyin.

kabak çekirdeği modeli mavi renk ibanez hikizume var onada bi bakın 1.0 mm
 
SiLeNoZ demiş ki:
Solo ayrı ritm ayrı olur mu yahu? Konserde çalarken soloya geçince pena mı değiştiriyorsunuz?
Ben yıllardır Jazz III kullanıyorum çok da memnunum.

Konserde aynı parça içinde pena değiştirilmez tabii ki, ama farklı parçalar arasında (örneğin sadece arpej geçilen) pena değiştirilmez mi hiç ;)
 
arkadaslar kasmayin yahu.ben şeffaf jim dunlop stubby(ufak) 1.0 mm kullaniyorum.we sadece size deil steve vai ye bile oneriyorum :LOL:
gerçekten bir kere deneyin pisman olmazsiniz.yalniz ufacik bi pena oldugu için herkes kullanamayabilir .
 
hızlı solo atarken rahat etmek için sert pena kullanmak doğru olur fakat ne kadar sert derseniz 1mm'nin üstünde olması yeterli. 1 mm'nin ne kadar üstünde olacağına da çala çala karar verin. zaten bir süre sonra en rahat ettiğiniz pena ortaya çıkacaktır.
mesela dunlop "big stubby" uygun bir pena, ben 2mm ve 3mm olanlarını kullanıyorum ve oldukça rahat geliyor. dunlop jazz III'ler de hiç fena değil. aynı zaman dunlop tortex 1.14mm de kullanıyorum
 
Jazz III derim aynen. Sert pena daha uygun bence sonuçta sert penayı hafif kullanmayı öğrenirseniz ritmdede zorluk çekmezsiniz (ritmden kastım akorlar vb power chordlar falan değil)
 
Acaba "tarçın tütsüsü ile daha iyi gitar çalınıyor" diye bir yem atsam millet "hayır ben bahar kokulu ace ile daha iyi çalıyorum" gibisinden enteresan diyaloglar yaşanır mı?
 
Geri
Üst