Line 6 Pod x3 PC Bağlantı Sorunu

'Elektro Gitarlar' forumunda soogar tarafından 30 Haziran 2012 tarihinde açılan konu

  1. Merhaba,

    Pod x3'e ait bütün programları kurup 2.0 bir usb girişinden aleti pc'ye tanıttım, çalıştırır çalıştırmaz zaten otomatik ses kartı şeklinde varsayılan olarak kendini ayarlıyor buraya kadar hiçbir sorun yok. Sorun şu ki ses ayarlarında Kayıttan Yürüt seçeğinde POD X3 aktifken bilgisayardan hiçbir şekilde ses alamıyorum, gitarı çalıyorum veya Winamp da şarkı açıyorum ses ayarlarında yeşil çizgiler belirmeye başlıyor sesi aldığına dair fakat hoparlörlerden hiçbir ses gelmiyor bunu nasıl düzeltebilirim, pod x3 bağladığım zaman hiçbir ses alamıyorum pc'den kısaca.

    Bu arada aleti pc ye bağlarken inputtan gitarı bağladım ve usb den bağlantı yaptım burada bir sorun yok değil mi ayrıca outputtan da bir kablo bağlamalı mıyım pc ye ?
     
  2. Podun çıkışından ses geliyor olması lazım?
     
  3. Bunu mu demek istediniz tam anlayamadım hoparlörleri bir dönüştürücüyle pod x3 ün outputuna bağladım, hoparlörlerden ses alabildim. Doğru kullanım şekli bu mu olmalı yani pod u her açtığımda hoparlörleri de kasadan söküp pod un outputuna mı bağlamılıyım ?
     
  4. aynen öyle olmalı hocam. donanım çakışması yaşanıyor farklı ayar çekmeye çalışırsanız, her zaman pod'un çıkışına bağlayın.
     
  5. Normal olması gereken bu. Bilgisayardan da ses almak istiyorsanız denetim masası>ses e girip yukarıda kayıt sekmesine tıklayıp dijital ses arabiriminin özelliklerine girmeniz, yeni çıkan pencerede dinle sekmesine oradan da "bu aygıtı dinle" yi işaretlemeniz gerekli. Ama gitarın sesi gecikmeli gelecektir.
     
  6. usb den bağlıyken ses kartı olarak kayıt yapabilirsiniz. fakat aynı anda pc den ses çıkışı alamıyorsunuz ben de pod a cd in den loop girip output kulaklık dan çıkıyorum usb kayıtta loop sesi çıkmıyor. bir yolu varmı yoksa sonradan birleştirmemiz mi lazım?
     
  7. Peki dediğiniz gibi yaptım gitarı inputtan pod x3 e pod u da usb ile pc ye bağladım, pod u açtığımda hoparlörleri pod un outputuna bağlıyorum fakat gitarın sesi gecikmeli geliyor ve çalarken rahatsız edici konumda, kullanan arkadaşlar ne yapıyorlar acaba bir çözümü vardır sanırım çünkü bu şekilde kullanılacak gibi değil bu alet.
     

Bu Sayfayı Paylaş