Setup nasıl olmuş?

Arkadaşlar hepinize merhaba. :) Normalde akustik gitar çalıyorum ancak artık elektro gitara geçmek istediğim için bugün çıkıp kendime gitar ve amfi aldım. Daha çok blues, caz ve classic rock sevdiğim için gitarı alırken tonu en uygun olanı seçmeye çalıştım. Fazla metal çalmayacağım ancak yeri geldiğinde over driveların da iyi çıkmasını istiyordum. Birçok gitara baktım normalde bir Fender'e yetecek bütçem vardı ancak sonuç olarak ilk elektro gitarım olduğu için orta kararlı bir şey alalım dedik. :D Öncelikle alışverişimi Bacınoğlu'ndan yaptım. Bülent abi çok yakın bir aile dostumuz diyebilirim. Gitar olarak Cort M600 Duncon Designed aldım. Yani her anlamda çok hoşuma giden bir gitar oldu, beni fazlasıyla memnun etti. Kafamda amfi, prosesör gibi konularda bazı soru işaretleri vardı ancak sağ olsun Bülent abi beni bu konuda da yönlendirdi. Ve Line 6 IV 30w amfi aldım. Amfi ile beraber foot switch bir adaptör geliyor. Prosesör entegreli bir amfi diyebilirim. Üzerinde 1x12" Celestion Custom hoparlör var. Beni her şekilde tatmin edecek bir amfi. Hatta bundan sonra prosesör ihtiyacı duymuyorum. Bir iki ay geçtikten sonra Cry Baby Wah pedalı alacağım. Zamanla birkaç tane daha pedal alınır ve iyi bir setup olur diye düşünüyorum.
Tabi bu işin bir de gitar kısmı var. :D Elektro gitarda ustalaştıkça bir tane board alıp Fender American Tele'den Gibson Faded'a dizmeyi düşünüyorum artık kaç yıl sürer 10 mu 20 mi bilinmez orası tabi ki :D
Bugünlük böyle bir deneyimim oldu. Sizin bu konudaki düşünceleriniz veya ileriye yönelik düşünceleriniz varsa paylaşırsanız, yorum yaparsanız sevinirim. İyi forumlar :D
 
Yalnız bir hatırlatma Line 6 eski amfimdir aynı modeli o prosesör entergreli bir amfi dediğiniz gibi fx return yok yani pedalları gireceğiniz ekstradan bi giriş bundan dolayı pedal setup dizmeyi düşünrseniz düşünmeyin derim çünkü nerdeyse hiç verim alamıyorsunuz ben uyarayım dedim ben aldım şahsen sadece içindeki tonlarla sınırlı kalıyor ama aldım bitanede Vox Tonelab cayır cayır tonlar yinede sizin fikriniz :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #3
birkaç ay geçip de elim iyice elektroya alıştığı zaman bu pedal işini düşünüyorum. yani masraflı ve emek isteyen bir iş bakalım biraz daha ustalaşalım kendimde pedal dizecek cesareti bulursam amfiyi bile satarım :D olmadı eskiden düşündüğüm me 70i veya bi tane tone labı alır otururum yerime :D zamanla şekillenir bunlar diye düşünüyorum. dediğin iyi oldu bu amfi işini aklımda bulundurayım sağol :)
 
Evet yani boşa gider alacağınız herşey o amfinin üstüne hevesinizi alıncaya kadar kullanırsınız sonra küçük bir lambalının üstüne alırsınız bi pros. yada yavaştan setup size kalmış mis gibi olur.Ama ben korkuyorum ya pedal işine hemen girmeye iyice herşeyi tanıyıp öyle girmek istiyorum alıp alıp satmak istemiyorum alacaksam kalitelisinden ve bikere ama şuan tonelab bana yeterde artar .
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #5
aynen öyle dediğiniz gibi tadından yenmez :) evet pedal konusunda da haklısınız kime sorsam öyle diyor gidip 50 liraya da pedal alırsın ama bir kere alıp kalitelisini almak en iyi diyor bu işin içinde olan herkes. ve tonelab hakkında birçok inceleme yazısı okudum gerçekten çok başarılı. ancak boss me 70'ler de acayip kolay aletler onlar da çok cezbediyor beni :D bakalım zamanla ne yapacağız ama şimdilik bir prosesör daha mantıklı duruyor sanki çok sağ ol dostum (y)
 
Son bir öneri bende vox ,boss ,line 6 arasında kalmıştım ama Vox'un lambalı olması beni cezbetti diğerleri voxa göre biraz daha dijital , hiç önemli değil kafana takılan bir soru olursa ö.m atabilirsin :)
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #7
tamamdır yazdım bir kenara kafamıza takılan şeyleri konuşuruz haberleşiriz ekipman düşüncelerimiz de aynı gibi zaten :) haberleşiriz dostum (y)
 
Geri
Üst