gibson les paul ve epiphone les paul arasında fark yoktur :D

Dükkana gidip iki dk deneyerek fark anlamamış da olabilirsin.

Aradaki fark 5000TLye değer mi ayrı bir tartışmanın konusu(bence Gibson için değmez), ancak fark yok demeyin, gülerler. Fukara kahramanlığı yapmaya gerek yok.
 
ben 5000bin tl veririm çalarken de orgazm olurum tatmin meselesi işte bu herkesin dediği gibi :D

Les Paul'dan mesaj :D
LesPaul.jpg



"oraya bi gelirsem hepinizi baştan aşağı tatmin ederim :D beni bi daha bu foruma bağlayanı hayat boyu datmin ederim" :D

http://bit.ly/N0Dkqe
 
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak Türk milletinin en kötü özelliğidir. Konudaki mesajları okudukça içim daraldı yemin ediyorum, o kadar boş laflar dönüyor ki ortada, sıkılmadınız mı yahu böyle muhabbetlerden? Gibson da almayın Epiphone da, gelin ben size gitar yapayım oturun onu çalın. Zenginin malı züğürdün çenesini yorar. Hasan Cihat Örter tribine girmeme 1 adım kaldı kendimi nasıl frenliyorum anlatamam...
 
ben sesten bahsediyorum. Mesela benim epide köprü manyetiğinin üzerindeki kromaj renk kaybetti. Bir de 3yollu anahtarda arıza çıktı. Bi gibsonda böyle arızalar kolay kolay çıkmaz. Ama ses olarak bi fark yok yani. Aynı zevk ev ortamında. Taksimde de gördük ayrıca. Hayvan gibi amfilerde denetiyolar insanlar gitarı alsınlar diye. Orda da bi fark hissedilmiyo ise ışte kaliteli donanım kaliteli manyetik ve gibson yazısına 4000lira vermiş oluyosunuz hatta daha da fazla.
Gercekten sacmalamis olabilirmisin su yazdigin dusunce yapinla? 1998 senesinden bu yana 12-13 gitar aldim ama hic birisini calarak almadim cunku gitarlar Amerikada bense Turkiyedeydim. Su yaziyi okuyan biraz cahil olsa hakkaten hakli bu coxuk der tecruben nedir 4000tl lik gitar lar hakkinda ? yani o gitar magazalarinin onunden gecerken duydugun veya bir 15dk ka girip calmanin disinda? Amacim rencide etmek degil, ukalalikta yapmak degil ama bu sekilde cevap yazdigin icin tecrubesiz kisileri yanlis yonlendirmeye kesinlikle hakkin yok, boyle dusunuyorsan seni bekleyen onlarca epi ve ltd cort turevi kore yapimi gitarlar var bende kore gitar elimde bulundurdum ve detaylarini inan senden cok daha iyi biliyorum ve bu tarz bilgileride Gibson in en alt serilerine goz diken ama ciddi bir performans bekleyen tanidiklarima Epi nin kore yapimi CUSTOM modellerinden bir tane alip baslayin kesinlikle manyetik degisimi ile Gibson un en alt serisi Studio modellerinden cok ust seviyede iscilik ve ses kalitesine sahip bir les paul e sahip olacaksiniz gibson studio alacaksaniz 98 e kadar uretilmis olan modellerine yonelin onlarin disinda sizi tatmin edecek bir studio Gibson yok diyorum ve bu bilgiyi bu gitarlarla hasir nesir olanlarda bu sekilde tecrube etmistir.
 
hede hödö ya şaha kalktınız hepiniz ama elle tutulur bişe söylemiyosunuz. ne fark var seste ne var da ben anlamıyorum yahu deliricem.
Acikcasi epi custom im varken 4 tane 90-98 yillari arasinda uretilmis gibson l.p. um de vardi ve sonrasinda gibson custom im da oldu bunlar arasinda iscilik ve agac, sound farkliliklari kisisel zevklere gore iyi veya kotu diye adlandirilabilir. yani benim vaz gectigim bir gitari sen seve bilirsin, bu gitarin kotu veya iyi olusundan degil tamamen gitardan beklentilerinle alakali o modelden vaz gecmeyle alakalidir. fakat burda sunu belirteyim 4bin liraya satisa cikmis olan bir gitarla ayni firmanin 2bin liralik gitari arasinda muazzam farklar var yine kisisel tercihlerden oturu sen 2bin liralik modelden aradigin herseyi buluyorsan, 4bin liralik modellere gerek yok gibi bir yaklasim dogru degildi. soyle bir ornek vereyim esp exp w trem explorer gitarim varken esp mx-250ll explorer in ne farki var ki acaba aralarinda 2,5 - 3 katfiyat farki var dedim ve buldugum mx-250ll yi aldim. gitarlarin bir birleriyle tek alakadar olduklari konu gorsel olarak ve uretim yeri olarak ayni oluslariydi. amfiye girmeden mx-250ll nin akustik gucu 110m2 lik bir evin hangi odasinda olursan ol duyulurken, exp modelinde gitar kucagindayken cikan sesleri duymak yani net duymak icin guc sarfediyordum. gibson un en alt serisini almaktansa evet sadece markayi tasiyor oldugunu burda seninle ayni fikirde oldugumuda ifade ederek (90-98 arasi modeller haric) epi nin gercek kore custom modelini tum samimiyetimle almanizi tavsiye ederim. bu dusunceyi bir kezde ltd explorer ile tecrube etme firsatimiz oldu ltd explorer ve exp explorer arasinda nasil bir ucurum varsa mx250 ile aralarinda ki ucurumda o derece buyuk. bunlari test etmis birisi olarak soyluyorum.
 
Yanlış, gitarlar arasında olan ses farkları eq farklarından ibarettir, istediğiniz manyetiği takar ve istediğiniz eq karakterini yakalarsınız. Geri kalanı tamamen ekipman işi.
 
Tamamen ekipman isi degil aslinda, ekipmanda cok onemli tabi ama asil is parmaklarinizda ve tusenizdedir... Slash in eline uyduruk bir LP Kopyasida verseniz gene bildigimiz slash tonu cikacaktir, ton parmaklardadir aslinda daha cok :)
 
Tamamen ekipman isi degil aslinda, ekipmanda cok onemli tabi ama asil is parmaklarinizda ve tusenizdedir... Slash in eline uyduruk bir LP Kopyasida verseniz gene bildigimiz slash tonu cikacaktir, ton parmaklardadir aslinda daha cok :)

Buna da pek katılamayacağım. Slash'in eline uyduruk bir les paul kopyası ve uyduruk bir amfi verirseniz slash tonu çıkmaz emin olun. Ama kendi kullandığı ekipmanla dandik bir les paul çalarsa o zaman slash tonu duyarız :) Tuşeden ziyade pena tona etki eden ciddi bir faktördür.
 
bazı arkadaşlar "pahalı güzeldir" gibi bir sonuca varmış ve bunu "okullarda okutmaya" kadar gitmiş. genel olarak fiyatın kaliteyi yansıttığına inanırım fakat sadece ve sadece Gibson'da bu varsayım geçersizdir. anlattıklarınızın tam tersini okullarda ders olarak anlatıyorlar. şöyle ki:

normalde fiyat-talep eğrisi ters orantılıdır. fiyat arttıkça talep düşer veya fiyat düştükçe talep artar. zamanında Gibson firması Yamaha ve Ibanez gibi daha ucuza (Gibson'a oranla) gitar üreten firmalarla rekabet etmek için fiyatlarını düşürmüşlerdir. fakat bu fiyat düşüşü tam tersi etki yaratmıştır. o yüzden Gibson firması fiyatlarını yükseltmiştir ve firma yine "prestijli ürünler" kategorisinde kalmaya devam etmiştir. çünkü, prestijli ürünler inelastik talep eğrisine göre hareket ederler.

fakat aynı konuda Fender, ESP, PRS ne yapmıştır, nasıl bir fiyatlandırma politikası izlemiştir bilemiyorum. söylediğim şey sadece Gibson için geçerlidir. o yüzden arkadaşları "sen fakirsin, ulaşamadığın ciğere mundar diyorsun" tarzındaki söylemlerle aşağılamaktan vazgeçin. ayrıca bazıları da 4000 liralık bir fark var mı diye soruyorlar. arasında fark var mı demiyor, 4000 liraya dikkat çekiyor yani. bence arada 4000 liralık fark yok ama 2000 lira gibi bir fark olabilir.

saygılar.
 
Geri
Üst