1000tl Bütçe Blues / Rock Setup Önerileri

Selamlar :)
Umarım doğru yere açmışımdır , öncelikle biraz kendimden bahsedeyim 18 yaşındayım , Zonguldakta yaşıyorum. Yaz geldiği için bir kaç programa gidip harçlıklarımı çıkarmaya çalışıyorum bu da benim pedal arayışı içerisine girmeme neden oldu.
Sürekli programa gittiğim için taşınabiliir bir setupa ihtiyacım var , kafamdaki düşünceler öyle büyüdü ki ,
çaldığım yerlerde amfi bulmam imkansız , direk mixer e girebileceğim şekilde bir setup kurmam gerek.
Flanger,chorus,vibrato,tremolo çok fazla kullandığım efektler değil öncelik olarak direk mikserde sonuç olabileceğim güzel delayli bir solo tonuna ihtiyaç duyuyorum , güzel bir clean ( belki phase ) ve crunch.
Gitarım Fender 57 Reissue , şu ara forumdan birinden nova system almayı düşünüyorum fakat onu da direk miksere girme şansım yok , gerçekten kısa sürede halletmem gereken bir problem sizlerden yardım istiyorum , güzel bir fikir doğrultusunda elinde satılık ekipmanı olan arkadaşlarımdan da ürünleri temin etmeye başlayacağım.
Boss gt10 , ya da line 6 xt live tonelab serisi ve zoom pedalları dışında dijital cihazlar da önerebilirsiniz.. Mesela HD serisi hakkında hiçbir bilgim yok .

Setup kişinin kendi tonal beklentisi ile oluşan birşeydir biliyorum fakat direk mikser konusunda yardımcı olabilecek kişiler elbetteki vardır diyerek bir başlık açtım .. Yardımlarınızı bekliyorum , şimdiden teşekkürler :)

Referans göstermesi açısından programlarda bilgisayardan elde ettiğim elde ettiğim tonla çalmaya çalıştığım bir parça atıyorum .. Sadece guitarrig ve wah kullandım tabiki kayıt software.


 
bluescuysan şayet overdrive olarak ts9, distortion olarak proCo rat ve işte kafana göre reverb delay, chorus pedallari işini görecektir. şimdi gelelim en önemli yere. bu pedallardan pa sistemlerde verim alabilmek için iyi bir dibox a ihtiyacin var. amfi görevi görecek bir nevi.
 
ya da sana şöyle bir yol gösterebilirim. bu kullandiğin guitar rig lerden memnunsan eğer ufak bir netbook, ve guitar rig controller foot pedal ile istediğin soundu kullanabilirsin. bu bahsettiğim pedalın içinde bayaği sağlam bir ses karti var. ne pedal, ne di box. direkt laptop unu girersin mixere
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
ya da sana şöyle bir yol gösterebilirim. bu kullandiğin guitar rig lerden memnunsan eğer ufak bir netbook, ve guitar rig controller foot pedal ile istediğin soundu kullanabilirsin. bu bahsettiğim pedalın içinde bayaği sağlam bir ses karti var. ne pedal, ne di box. direkt laptop unu girersin mixere
Guitar rig değil , ben pedal istiyorum üzerinde yaşanmışlık olsun ne bileyim eskisin , değiştirebileyim tecrübe edindikçe yeni karakterde pedallar deneyebileyim , guitar rig le bu mümkün değil , direk sisteme girmek için ultra-g yeterli olur mu abi sence ? Denemedim hiç ama bir amfi simulasyonundan geçmesi gerekmez mi sinyalin
 
di boxlarin olayı o zaten preamp olarak işliyor mixere gönderdiğin sinyali. ultra g değil de almişken şöyle daha kaliteli bir şeyler edinmeni öneririm. boss un var mesela hoş bir ürün.
 
Geri
Üst