Ayşe Saran

Ayşe Saran, 24 Ağutos 1985'te İstanbul'da doğdu. Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu.

Çocukluğu babasının arşivinin de katkılarıyla müzikle dolu geçti. İlk sahne deneyimini, hala kızarıp bozararak anlattığına göre pek çok kere dans edip şarkı söylediği ve hemen hemen her defasında anne-babasına yakalandığı aynanın karşısını saymazsak "Barış Manço ile 7'den 77"ye programında yaşadı.

Bu d
önemde 30'u aşkın reklam filminde oynadı ve bu çalışmalara 8-9 yaşlarında yeşil renkli uçan bir vosvosun içindeki dişşiz bir kız çocuğu olarak gülümseyerek son verdi.

Ortaokula geldiğinde Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde tiyatro ve şan eğitimi almaya başladı ve okul hayatı süresince tiyatro oyunlarında yer aldı. Şimdi hiç özlemediği okul yıllarını o zamanlar da çok da sevmemesine rağmen iyi bir öğrenciydi.

19 yaşına geldiğinde "Yağmur Zamanı" adlı dizide 2 bölümde yer aldı. Ayrıca Mor ve Ötesi'nin "yaz yaz yaz" ve Göksel'in "Bir seni konuşurum" şarkılarının kliplerinde oynadı.

Üniversite hayatıyla birlikte müziği bir hobi olarak görmeyi bırakıp profesyonel olarak ilgilenmeye karar verdi. İlk demo kaydını "Don't Speak" şarkısına Fırat Çavaş ile yaptı ve bu kaydı şimdi albümün yeri doldurulamaz bir parçası ve davulcusu olan Okay Aynur'a dinletti. Ayşe Saran o günden sonra her şeyin tamamen değiştiğini ve Okay'ın hayatındaki yerinin bambaşka olduğunu söylüyor.

Bununla birlikte müzisyen arkadaşları ile biraraya gelip stüdyo çalışmaları ile üniversite festivallerinde yer aldı, ayrıca bir çok grupla birlikte sahneye çıkarak popüler şarkıları söyledi. Bu dönemde Hande Yener'e de kısa bir süre geri vokal yaptı.

Ayşe Saran bu sıralarda albüm yapmak istiyordu ve Alp Yenier ilk şarkıyı; "SSMOD"u besteledi. Alp Yenier ve Okay Aynur onun gerçek dostları ve "hiç konuşmadan anlaşmayı bu iki dışında kimseyle yaşamadım. Yaşar mıyım? Bilmiyorum, o dönem öyleydi ve çok güzeldi... " diye anlattığı özel insanlardı.

Yine üniversitede, o yıllardaki en çok sevdiği arkadaşı olan Össan Deneç ile tanışmıştı. Zamanla kopan bağlarına karşın aylar sonra tesadüfen tekrar karşılaştılar ve o günden sonra 1 sene boyunca beraber söz yazdılar. Össan Ayşe'nin albümü için pek çok beste yaptı.

Albüme girecek şarkılar seçildikten sonra Cem Özkan'a ait Soundcheck stüdyosunda ses mühendisi olan okul arkadaşları Hasan Umut Önder ile devam ettiler. Ayşe "Cem Özkan'a derdimizi anlattık, şahane bir adam, müzisyen bir adam, stüdyosunu bize açtı" diyor.

Böylece "Rüyadan Kaçış" albümünün kayıt, mix ve mastering'ine başlandı ve bu çalışma 1 yıl sürdü.

Ayşe Saran bu dönemin ardından Zeynep Alasya ve kısa süreliğine de olsa Meltem Taşkıran'dan şan dersleri aldı. 2009 yılında jingle demoları yaptı (halen bir çok jingle'a vokal ve seslendirme yapmaya devam ediyor). 2001 yılında İzzet Öz ile birlikte "Teleskop" programını sundu.

"Rüyadan Kaçış" albümü çıkmadan önce ilk klibini albümden "Kaybedecek Bir Şey Yok" şarkısına çekti. Aynı dönemde Van'da yaşanan büyük deprem yararına düzenlenen "Van için Rock"ta sahne aldı.

2011 yılında Sony Türkiye ile anlaşan Ayşe Saran'ın ilk albümü "Rüyadan Kaçış" Ocak 2012 tarihinde çıktı.

Beş şahane müzisyenden oluşan grubunda Fırat Öz, Onur Akça, Össan Deneç, Can Yücel Korkut ve Ataer Argüder bulunuyor.
 
Geri
Üst