m-audio 2496 pci mikrofon girişi problemi

merhabalar, arkadaşlar aranızda m-audio 2496 pci ses kartı kullanan varmı? aletin mikrofon girişi yok, mikrofonla kayıt yapabilmem için bir ara birimemi ihtiyacım var ?bu mixer olabilir veya başka birşey, bu sorunu halletmiş olanlar veya çözümü bilenler varsa, yardımcı olurlarsa çok sevinirim...
 
Bende de var maudio audiophile 24/96.
Ne yazık ki üstünde mikrofon preamfisi yok. O yüzden ses kartının inputlarına herhangi bir çevirici ile mikrofonu girsen bile alacağın sonuç gayet başarısız olur. Mikrofon için gerekli gain i sağlayacak bir preamfi alman gerekiyor. Maudio nun güzel preampleri var. Onlara bir göz at. Ya da mixer alabilirsin. Onlarda da çok tatmin edici olmasa da sinyal yükseltici devreler mevcut. Tabi isteğe ve gerekliliğe göre tercih yapman lazım.
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #4
AUDIO BUDDY Stereo Mikrofon preamlisi
DMP3 Dual mikrofon preamp / di box / VU metre

arkadaşlar şu an bütçeme uygun bunları buldum. www. compel.com.tr de.
siz hangisini önerirsiniz?
birde bende sansamp tri a.c. var . gitr preamp, onu bi denemek lazım o zaman. yalnız tabi birde mikrofon almak lazım bu durumda. sizin önerebileceğiniz bişi varmı? shure filan? bu arada bilgisizliğim yüzünden fazla soru sordum galiba ama enstruman ve vokal mikrofonunu bi alette toparlamak mümkünmüdür? yani vokal için ayrı gitar veya başka bi enstruman için ayrı mikrofon mu almam lazım?
ilginize teşekkürler...
 
O konuda Ozan arkadaşımın her zaman dediği gibi bir adet shure sm 58 alman işini görecektir.sm 58 vokal mikrofonu olmasına rağmen kafasını çıkardığın zaman sm 57 ile aynı işi(enstrüman mik.) görecektir.Bass response hadisesi ;)
 
Pek aynı olmuyor cakewalker. Ben de SM58 var. Hem gitar hem vokal kaydında kullanıyorum. Ama SM57 sanki daha dinamilk bir sound veriyor. 58 de high midler canavar gibi yüksek oluyor. Çeşitli pozisyonları denedim. Çok memnun değilim ama para durumları malum alamıyoruz enstruman mikrofonu :)
 
SiLeNoZ demiş ki:
Pek aynı olmuyor cakewalker. Ben de SM58 var. Hem gitar hem vokal kaydında kullanıyorum. Ama SM57 sanki daha dinamilk bir sound veriyor. 58 de high midler canavar gibi yüksek oluyor. Çeşitli pozisyonları denedim. Çok memnun değilim ama para durumları malum alamıyoruz enstruman mikrofonu :)

Haklısın tabi ama mali açıdan düşünürsek makul bi çözüm.Bende de sm57 var :D Hatta vokal kayıtlarında bile kullanıyorum. :p Keşke 57 alsaymışsın zamanında sende :roll:
 
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
  • #9
arkadaşlar ilginiz için teşekkür ederim, fakat şu mixer veya preamp konusunda kararsızım. iyi bir mixer preampın görevini görürmü?
yani preamp almak (eğer mixer de güçlü bi pream içeriyorsa) çokta mantıklı gelmiyor bi yerde. mixer le bu mikrofon girişi durumunu çözüp eksra bidolu girişe aynı zamanda sahip olmak daha iyimidir onu bilemiyorum. mixer konusunda ne düşünüyorsunuz??
 
nasıl yani beyler bende m-audio aldım sayılır büyük ihtimalle benim :) .
Aletin mic girişi yok diye okuyorum burda şimdi ,nasıl yani mic giriş yok mu bu ses kartında.
ben microfonu amfiye dayıcam ve microfonuda ses kartına takacam,bu durumda bir sorun mu var yani mic preamp lazım mı bana,lazımsa neden lazım kü???
 
evet, sana bir mikrofon preampı lazım. çünkü enstrumanında veya mikrofonunda üreteceğin sinyal ses kartının girişi olan line giriş seviyesinin çok altında. ürettiğin sinyali bu line seviyesine çıkarman için bir preampe ihtiyacın olacak. sadece enstruman kaydedeceğim diyorsan ve elinde bir processor varsa onuda preamp olarak kullanabilirsin ( gainini açarak).
 
sadece enstrüman kaydetmek ne demek hocam,ben gitar çalacam arkaya da tirim ekledimmi tamam,processor olarak rp10 var digitech hem preamp hem processor,bunu kullanacam ,mic preamp lazım mı??
 
Ya birisi bi fikir versin direk gitar bass vokal kaydı yapılabilecek ASIO lu uygun bir ses kartı gerekiyor bana...arama yaptım çok kafam karıştı...kıvılcım müzikteki adamda beni kazıklamaya çalıştı 2.el bi aleti satmaya çalıştı çok kıl oldum...arkadaşlar bilen bi yardım etsin...şu an için roland microcube dan çıkıp o ses kartına girmeyi planlıyorum...yardımm
 
Geri
Üst