Prosesöre Pedal Bağlamak

Arkadaşlar prosesörümün yanına birkaç tane pedal almak istiyorum, wah olsun sağlam bir dist olsun. Ama olacaklardan korkuyorum.Prosesörüm vox tonelab ex ,amfim hiwatt g40 fx return çıkışı yok.Yanına pedal alıp bağlasam sorun olur mu, nasıl yapmalıyım?
 
Tonelab'ın send returnu varsa oraya pedallarını bağlayabilirsin. Olmadı, pedallar zincirinin outuna devam olarak prosesörü, ya da duruma göre pedallardan önce takabilirsin ancak bazı efektleri kullanamazsın, pek işe yaramaz. Send-return ara bağlantısı en iyi sonucu verir.
 
Doğru diyosun prosesörlerin wahı pek iyi olmuyo. Wah falan o kadar sorun olmaz ama. Zamanında bende denemiştim prosesöre wah ve overdrive bağlama işini. Öyle aham şaham olmuyo ama kötüde olmuyo yani.
 
Bazı prosesörler pedal kabul eder, bazıları etmez, bazıları da bu konuda kısıtlıdır. Denemeden bilemezsin. "Tecrübeniz var mı hiç?" dersen; çok sevmeme rağmen Line6 POD serisi maalesef boooster, od, distortion dışında analog pedallarla hiç geçinemez. Ancak od ile boost yapabildim veya kendi drivelarını kısıp, MT2 veya DS1 gibi pedallarla fantazi yaptım. Ama Digitech RP7 bu konuda son derece cömert. Her türlü pedalla iyi geçiniyor. İster önüne booster koy, ister ardına alternatif olarak chorus, flanger vb. efektlerden koy. Ha, Vox wah kabul eder mi? Elimde Tone Lab ve iyi bir wah olmadığı için, ödünç te olsa bir wah pedalı ile onu da test etmek sana düşecek artık.
 
Bence bir süre idare edip kendine zamanla, kendi bilgi birikimin , zevklerin , istelerin doğrultusunda güzel araştırmalar yaparak, ağır ağır güzel bi analog setup dizmen daha güzel olmazmı?
 
Geri
Üst