Deli

"Delilik öyle korkulasi birşey değildir. Bilakis sevilesi birşeydir...

Bir çırpıda ahanda deli demekle bu iş bitmez, açıklanası ve anlaşılması gerekilesi bir insanlik halidir ve her ademoğluna nasip olmamaktadır.

Kesinlikle ve kesinlikle bir akılsızlık hali degildir. Zeka yoksunlugu hali hiç değildir. Bir ihtimal zekanin akli gecmesi halidir. Bu halde deli diye geçiştirilen ve hor görülesi sanılan pek çok ademoğlu aslinda degerli birer mücevherdir.

El değmemis, göz değmemiş resiflerden pekde farkı yoktur. Bir tur hazinedir.


Dikkat edilesi bir durumdur kisacasi. uzerine sayfalarca yazilasidir! "

Denilmiştir...doğru söylenmiştir...
 
Bakırköy'e gidiyorum geçici kayıt yaptırdım,ama ordaki insanları kendime yakın görüyorum bazıları dışında.Adamın teki kendini hakan sukur saniyor :D Hayır hani soyle ronaldo falan sansa gam yemiyiceğim.
Birde her 10 dk'da bir kaleye sokması yokmu beni çıldırtıyor.Abi soktun bari kale'yi bulsun yahu,duruyor duruyor,gitsene koskoca hakanamı aldircaksın topu ;)
Bence insanın gerçekden akli dengesini yitirmesidir.
Ne yani ben boxerla markete giriyorum,ordan kamera beni çekiyor,delimiyim ben :LOL:
 
"bize deli insanlar lazım, sıradan insanlar lazım değil"
bi hocamın sözü bu...
eh biz de kendi çapımızda delirebildik sanırım, ve herkes kendi içinde biraz delidir, bazıları biraz daha fazla delidir, ama eninde sonunda herkes delidir diye biliyorum ben...
 
Genelde sanatla uğraşanlar deli oluyor galiba. Müzisyenler, Ressamlar... Bilim adamı olup da deli olanlar da vardır herhalde. (Bence bilim adamın ömrünü de çürütür, beynini de, ruhunu da)
 
aslında bizim "deli" dediğimiz insanlar normalde olunması gereken insanlar... Şu "normal" tanımının içine sığınmış ve aslında topu 5 para etmeyen insancıklar yüzünden, aslında "normal" olan insanlar kendilerini "deli" gibi görmeye başlamıştır. "Deli" lik aslında özenebilecek ya da örnek alınabilecek bir özellik değildir. Veya bir hastalıktır... (felaketi bir bilsek istemezdik) Ama kendilerini normal olarak gören gerçek "deli"lerin yaşadığı Dünya da biz kendimizi deli olarak yorumluyorsak, galiba aslında akıllı olan kişi biziz...
 
akıl başka zeka başka şeyler. akıl lafı arapçadan gelir, akl diye okunur. kaçmasın diye eşşeğin bir yere bağlanmasını sağlayan halata denir. yani akıllı demek aslında bir noktada eşek bağıyla bağlı anlamına gelir. zaten akıllı-uslu çiftleniminin de kökeni burasıdır. birbiriyle hemen hemen eş anlamlıdır.

deli ise, aklı olmayan, yani bağı olmadan hovardaca, kendini bilmez bir şekilde gezinen anlamı taşır.
 
Geri
Üst